Skip to content

<

Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta

A cache by Kajsa70 ja retkikunta Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/25/2012
Difficulty:
4 out of 5
Terrain:
3.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:Washington Post 25.11.2012 lehdestä poimittua:

"Tällä kertaa Marshall Collegen arkistoista on löytynyt mielenkiintoinen kirje, jonka symboliikka viittaisi mayojen kirjoitusmerkkeihin, joita tohtori Harold Oxley aikoinaan tutki tiiviisti ennen eriskummallista katoamistaan Peruun. Tutkija Marion Brody kertoo: ”Valitettavasti meiltä ei tällä hetkellä löydy omaa osaamista tämän mystisen kirjeen salaisuuden paljastamiseksi, joten olemme esittäneet kutsun venäläiselle professori Yekaterina Spalkolle, joka on alansa parhaita Maya–kulttuurin tutkijoita. Hänen pitäisi saapua maahamme tulevan viikon aikana.” Myös lehtemme seuraa mielenkiinnolla tutkimuksen kulkua ja reportterimme tiedottavat professorin edistymisestä tulevissa tiedeartikkeleissa. Ohessa julkaisemme löydetyn kirjeen esimakuna tulevasta.”

"Mayankielinen kirje sisältää mielenkiintoisia yksityiskohtia."


Alue 51, Nevadan autiomaa
Mystinen kirje vie sinut Area 51:lle, jonne vuonna 1957 neuvostoliittolaiset sotilaat Irina Spalkon johdolla veivät kidnapatun Indianan ja antoivat tälle tehtäväksi etsiä valtavasta varastosta maan ulkopuolisen elämänmuodon jäänteet. Mystisen olennon löydyttyä Indyn onnistuu paeta lavastekaupunkiin, jota on tarkoitus käyttää ydinräjähdyksen seurauksien tutkimiseen. Sankarimme tajuaa, että aluetta ollaan parhaillaan testaamassa ja piiloutuu jääkaappiin selviten kuin ihmeen kaupalla räjähdyksestä.

Saavuttuasi Area 51:n radiovalvonta-alueelle etsi ensin valvontarakennuksen alta jotain, joka kuuluu Indylle ja etene vasta sitten katsomaan tätä kuuluisaa jääkaappia. Tällä tavalla pääset kurkistamaan mitä salaisuuksia se pitää sisällään. Toisin kuin Indy ja Mutt, jotka joutuvat kiertämään Perun kautta, sinä saat menolipun suoraan Brasilian Amazonasiin, mikäli vain ymmärrät, miten sen saa lunastettua. Muista ennen lähtöäsi palauttaa Indyn omaisuus takaisin piiloonsa.

Konkistadorin hauta, Peru
Tavattuaan nuoren Mutt Williamsin ja kuultuaan tohtori Harold Oxleyn katoamisesta, parivaljakko matkustaa Peruun. Siellä selviää, että Oxley on ollut suljettuna mielisairaalaan ennen katoamistaan. Sellistä löytyy vihjeitä, jotka johdattavat heidät Francisco de Orellanan haudalle löytäen sieltä ihmeellisen kristallikallon, joka on sekoittanut Haroldin mielen.

Akator -temppeli, Amazonas
Hieman myöhemmin Indiana ja Mutt joutuvat vihollisten käsiin ja Irina Spalkon johtamassa leirissä he tapaavat kadonneen tohtorin sekä Muttin äidin, Marion Ravenwoodin. Koko ryhmä pakenee viidakkoon suunnaten reittinsä kohti Akatoria. Monien käänteiden jälkeen, he pääsevät sisälle temppeliin, jossa istuu kolmentoista muukalaisen kristalliluurangot. Myös Spalko tavoittaa heidät ja asettaa kristallikallon päättömälle luurangolle. Palkkioksi Irina vaatii muukalaisilta saada "tietää kaiken". Luurangot yhdistyvät ja muodostavat yhden kokonaisen muukalaisruumiin musertaen Spalkon tiedollaan. Muut pakenevat paikasta, kun temppeli alkaa sortua ja lopulta sen raunioista nousee lentävä lautanen kadoten avaruuksien väliseen avaruuteen.

Sinunkin kannattaa aloittaa seikkailun viimeinen vaellusmatka leiripaikalta, joka sijaitsee noin 350 metriä etelään Akatorista. Oletko sinä se, joka löytää lentävästä lautasesta jälkeen jääneen muukalaisen ja saat lopultakin "tietää kaiken"?

Päästäksesi alkuun voit tarkastaa kirjeestä saamasi ratkaisun täältä. Huomioithan, että se on vain "alkupotku" seikkailulle. Loppupisteellä on huomioitava, että kiviä EI SAA siirrellä!


Kätköilyssä riittää välillä vähän vauhtia sekä vaarallisia tilanteita ja jokaisesta reissusta muodostuu yleensä aina pieni seikkailu. Voinpa melkein väittää, että jokaisessa geokätköilijässä asuu pieni Indiana Jones.
Sarjaan kuuluvat kätköt ovat:
Kadonneen aarteen metsästäjät
Tuomion temppeli
Indiana Jones ja viimeinen ristiretki
Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta


Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.