Skip to Content

Traditional Geocache

Ermita del Remei

A cache by renosport Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 1/5/2013
In Cataluña, Spain
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Aquest es el geoamagatall de la Ermita del Remei situat muntanya amunt de la ermita en un lloc boscos, sota unes pedres en un marga rocós, en una zona de boletaires.

Us presento un nou geoamagatall esta situat a costat de La ermita del Remi de Ripoll, un lloc molt visita pel ripollesos, el amagatall esta situat molt a prop de la Ermita però lo suficientment lluny per que no sigui vist per el “mugels”, a uns 200 metres de la ermita, muntanya amunt, esta situat darrera uns roques, si seguiu les fotos que us he posat al trobareu fàcilment, espero que gaudiu de la passejada des de Ripoll, espot arriba en cotxe però es pista forestal. A per cert el camí de GR-1 us pot servi de referencia per arriba al cachet.

Breu descripció de lloc.

El remei es troba en el lloc que podríem anomenar raval dels Brucs, al cantó sud de la serra del Catllar, gairebé als seus peus. Al full parroquial de Santa Maria de Ripoll del d'octubre de 1920 llegim que >.
És un paratge plàcid , de un caràcter camperol i rural. Fins i tot la font de quatre vaigs, sota el santuari, camí de can subirats, modificada en excés, convida a fer-hi estada.
És difícil saber quan es construí el santuari primitiu. Tenim una ressenya històrica de la capella titulada Nostra Senyora del Remey (Vic 1878) que, parlant de l'antiguitat, diu :>. No hi ha cap dubte que és la mateixa.
Continuem es pigolant en el llibret del 1878: >. Exactament com ho pogué contemplar tothom fins al 1936. Dels darrers cinquanta anys del santuari; podem resumir-ne la destrucció que s'hi feu durant la guerra civil (1936), la represa de les obres de reconstrucció (1945), la benedicció del nou temple i l'entronització d'una nova imatge el 12 d'octubre de 1947, els actes conmemoratius del vint-i-cinquè aniversari d'aquesta represa (1972) i finalment, les importants obres de consolidació (1978).
El santuari del Remei és una edificació senzilla, sense, estil arquitectònic determinat, conseqüència de tantes modificacions i avatars. C. A. Torras mateix fa seixanta anys, per tota descripció deia: >. De les seves característiques de simplicitat, nom és n'hem llegit l'elogi d'>. Així la trobem avui: endreçada, polida i sense ostentacions, en un moment en què tant es parla de monumentalitats, d'art romànic i de goticisme.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

39 Logged Visits

Found it 35     Didn't find it 1     Write note 2     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 7 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated: on 11/15/2017 3:55:23 PM (UTC-08:00) Pacific Time (US & Canada) (11:55 PM GMT)
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page