Skip to content

Het avontuur met de Dommelgeest Multi-cache

Hidden : 02/10/2013
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Omtrent de cache:

De route voert over verharde en onverharde paden in het buitengebied van Boxtel. Sommige paden kunnen erg drassig zijn!
Lengte van de tocht: ruim 5,5 km.

Waarschuwing: Doe deze cache niet als je onderweg niet wilt lezen! De route kan namelijk alleen aan de hand van het begeleidende verhaal worden gelopen! Onderweg goed lezen is daarbij belangrijk!
Graag contact met ons opnemen als tijdens de tocht blijkt, dat er bij een WP iets ontbreekt, kapot is gegaan of op een andere wijze niet meer in orde is.
Mocht je trouwens vragen hebben omtrent deze cache dan kan je natuurlijk altijd een e-mail sturen (eventueel met je telefoonnummer). Als we in de gelegenheid zijn zullen we dan zo snel mogelijk reageren.
Vriendelijk verzoek om géén contact op te nemen via het "berichtencentrum" van geocaching. De kans is dan groot dat we dit niet op tijd zien! Mail ons indien nodig via: Demurgjes@gmail.com
Bij voorbaat onze dank!!


Met dank aan de teams WilP en Terpen Tijn voor het proeflopen!De gebieden zijn uitsluitend toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang!
Let tijdens de tocht op alle aanwijzingen!!!!

Vriendelijk verzoek om aanwijzingen, die je tijdens de tocht vindt, zorgvuldig terug te leggen en goed te camoufleren. Aanwijzingen, die in de aarde zijn verstopt bevinden zich in een houten behuizing of in een beschermpot. Laat beschermende behuizingen, die ter bescherming van de containers zijn aangebracht a.u.b. in de grond zitten.

Wil je a.u.b. geen spoilerteksten en/of spoilerfoto's plaatsen!

Benodigdheden:
Neem tijdens de tocht een meetlint en een spiegeltje mee!

LET OP!!!
Zorg voor een recente uitdraai. Met ingang van 22 juni 2022 zijn er enige noodzakelijke aanpassingen gedaan!.

Parkeren:

Het bovenstaande coördinaat is niet het parkeercoördinaat.
De auto kan geparkeerd worden op het parkeerterrein van 't Dommeltje, activiteitenboerderij.
Dit terrein bevindt zich op de plaats van het volgende coördinaat:

N. 51°36.045 - E. 005°20.442

Het betreft hier een privé-terrein.
Het is toegestaan de auto hier, gedurende de cache, te parkeren. Tijdens de openingstijden van 't Dommeltje is het mogelijk binnen of op het terrein een consumptie te gebruiken.
Let op: Er kunnen hier veel Muggles zijn!!!

Lees, vóórdat je de tocht gaat ondernemen, het begin van dit verhaal!

Het begin:

Hier moet het gebeurd zijn! In de buurt van deze plek zou Tinus Laks in een zwart gat zijn gevallen! Tenminste als het waar is, wat hij allemaal vertelt!!
En da's moeilijk te controleren, want de enige getuigen van het voorval moeten een stelletje herkauwende koeien zijn geweest.
Enfin, laat ik bij het begin beginnen!!!
Op een goede (of was het een kwade?) dag besloot Tinus een eindje te gaan kuieren. Niet te ver, want dat vond hij véél te vermoeiend! Gewoon, op zijn dooie akkertje, een ommetje langs de velden.
Met z'n handen in zijn zakken slenterde hij, in een gezapig tempo, over wat landweggetjes.
Het zonnetje scheen lekker, de temperatuur was aangenaam en de vogels zongen naar hartenlust!
Het wekt dan ook geen verbazing dat Tinus, die doorgaans liever lui dan moe is, al snel besloot tot een noodzakelijke rustpauze. Hij zocht op een hek een comfortabel plekje en keek, zeer tevreden, om zich heen.
Het was warm en stil. Tinus werd er een beetje soezerig van. Al spoedig zat hij te knikkebollen.........en toen gebeurde het!!!!
Met donderend geraas viel hij achterover.....níet in het groene gras, maar in een gapend zwart gat!!!!!! En daar begon het allemaal!!!! Maar luister, naar wat hij zelf vertelde!!!!!
"Het leek wel of ik vloog. Het ene moment zat ik nog op een hek en nog geen seconde later suisde ik door de lucht. De omgeving flitste langs mij heen. En vervolgens bevond ik me ineens op een andere plek. Je begrijpt dat ik verbijsterd was!! Ik wist niet wat me overkwam! Heel begrijpelijk natuurlijk, want je valt niet elke dag in een zwart gat!
Ik had een vreemd gevoel, alsof ik in een soort "trance" was geraakt. Alles was anders en tóch ook weer niet!!! Het leek wel of ik in een andere dimensie was beland??!! Ik zag om mij heen alle dingen, die er voorheen ook waren, maar het beeld was wat vervormd. De lucht had een vreemde kleur en ik hoorde onbekende geluiden. Bovendien werden mijn voeten loodzwaar!! Telkens als ik van deze plek wilde weglopen, kon ik ze bijna niet meer optillen. Een héél vreemde gewaarwording!
Voor me hing een blauwe waas....! Toen ik echter wat beter keek, zag ik dat het een soort doorzichtig figuur was!!
Ik wreef door mijn ogen. Dit kòn niet waar zijn!!! Maar de verschijning verdween niet! Ik zag zijn lippen bewegen. Ondanks het feit dat er geen geluid uit zijn mond kwam, wist ik toch precies wat hij zei.
Het bleek een Dommelgeest te zijn! Een goedaardig wezen, dat huisde in het water van de Dommel, die hier stroomt. Hoe dan ook, hij was tamelijk wanhopig en verzocht mij dringend om hulp. Het bleek dat er veel overlast was van "Smurriekezen!!!" Een gemeen, vies volkje, dat ontsnapt was uit de waterzuiveringsinstallatie, hier wat verderop.
Elke morgen kwamen ze zich lawaaiig opfrissen in het Dommelwater. Dit raakte hierdoor zeer vervuild, waardoor het leefklimaat van de Dommelgeesten ernstig werd bedreigd. Geen maatregel hielp om de vervuilers te verjagen. Zij trokken zich nergens wat van aan!!! Het water werd dan ook elke dag wat smeriger!!
De redding leek gekomen toen Proper Jetje, een mysterieus rondreizende handelaarster, een sterke allesreiniger aanbood. Dit middel zou in staat zijn de lawaaiige viespeuken te verjagen.

De geesten kochten prompt een spuitbus en het leed leek geleden. Het spul werd voorlopig op een geheime plek opgeborgen.
Omdat de hersenen van geesten erg vluchtig zijn, werden er "ezelsbruggetjes" bedacht en genoteerd om de coördinaten van deze plek te kunnen onthouden. Het letterlijk opschrijven van deze coördinaten werd te riskant geacht! Je kon immers niet voorzichtig genoeg zijn! Daarna werd de notitie opgeborgen op een voor hen bekende plaats. De volgende morgen zou het spul dan gebruikt worden! Het leek een uitstekend plan.....alleen het liep allemaal héél anders!!!!!!
Eén van de Smurriekezen had namelijk alles gezien en gehoord! Stiekem stal hij de notitie, verscheurde die en liet de snippers met de wind verwaaien.
Vervolgens organiseerden de sluwe Smurriekezen diezelfde avond een enorm festijn. Dit liep gruwelijk uit de hand (wat ook de bedoeling was!!!). Een vreselijke waterverontreiniging was het gevolg!!! Zó erg, dat de hersenen van de Dommelgeesten reeds de volgende dag zodanig vertroebeld waren, dat zij zich de coördinaten met geen mogelijkheid meer konden herinneren. Toen zij uiteindelijk wat overgebleven snippers vonden, begrepen ze echter wat er was gebeurd!!
De flarden van het papier moesten zich verspreid hebben in het gebied! Er werd grondig gespeurd! Zonder resultaat! Waar ze ook zochten, ze vonden niets!!!! Daarvoor waren heldere geesten nodig.....! En Proper Jetje kon ook niet meer helpen, want ook die was verdwenen, zonder een spoor achter te laten!!!......Tot zover het verhaal van de Dommelgeest......

Ik zag de bui al hangen.....Ik was waarschijnlijk niet voor niets in dat zwarte gat gevallen!!!! Ze wilden natuurlijk dat ik hen zou helpen!!! Daar had ik helemaal geen zin in.....maar er leek geen ontkomen aan. Ik zat immers gevangen in het zwarte gat....en zo is het allemaal begonnen......!"

Is dit allemaal écht gebeurd.....of is Tinus ingedommeld en heeft hij het allemaal gedroomd????? Wie zal het zeggen!!!
Voor de zekerheid hebben wij zijn woorden (en zèlfs zijn schetsen!!) tòch maar allemaal opgetekend. Je kunt tenslotte nooit weten!
Wil je zelf ontdekken of Tinus een groot fantast is, vreemde dromen heeft óf dat er misschien toch méér is tussen hemel en aarde.......volg dan zijn verhaal en de aanwijzingen en wie weet????


De tocht:

(Hier volgt de rest van het relaas van Tinus èn andere gegevens, die belangrijk kunnen zijn.
Let tijdens de tocht goed op de woorden van Tinus. Hij heeft 't graag letterlijk!!!!)


Ga naar waypoint DG01: N. 51° 36. 026 - E. 005° 20. 435

"Ineens bevond ik me op deze plek, duidelijk de ingang van het zwarte gat! Tot mijn verbijstering kon ik me ook nauwelijks bewegen want m'n voeten werden plotseling loodzwaar!!! Behoorlijk van streek door het hele gebeuren mopperde ik:
"Wat een rotstreek, écht laag bij de grond om zomaar in zo'n zwart gat gesmeten te worden!!! Wat moet ik nou???"
Ik keek eens goed rond en toen bleek aan mijn gemopper toch nog een lichtpuntje te ontdekken, want daardoor vond ik onverwacht een aanwijzing! Alhoewel......aanvankelijk kon ik er kop noch staart aan krijgen. Maar toen ik mijn vondst wat nauwkeuriger bekeek bleek ik toch verder te kunnen!"

(Attentie!!! Graag de gevonden aanwijzingen weer op dezelfde plek terug plaatsen. Gezien de "muggle-gevoeligheid" van deze plek ook het vriendelijke maar dringende verzoek een en ander na gebruik weer zorgvuldig te camoufleren! Hartelijk dank!)

Dit was vast het werk van de Smurriekezen! Ze wilden natuurlijk verwarring zaaien! Nou, het begon al goed! Afijn, ik wilde me niet van de wijs laten brengen. Nu ik de juiste richting kende, besloot ik de stoute schoenen maar aan te trekken en ook daadwerkelijk op pad te gaan. Ik merkte, dat ik me weer vrijer kon bewegen en daar maakte ik snel gebruik van! Meteen toen ik in beweging kwam, meende ik even, heel zacht, een paar tonen van een melodietje te horen....maar misschien was dat enkel verbeelding??!! Voor de zekerheid schreef ik de noten toch maar op! Je ziet ze hieronder op het tekeningetje staan"!


Ga naar Waypoint DG02: N. 51°??.??? - E. 005°??.???

"Hier aangekomen was het weer raak! Opnieuw werden mijn voeten loodzwaar! Ik kon geen kant op! En wat nog erger was.....het leek wel of iemand bepaalde gedachten in mijn hoofd propte. Uit alle macht probeerde ik aan andere dingen te denken, maar dat lukte niet!! Een raar rijmpje drong zich in mijn hoofd steeds naar de voorgrond. Dat deden die duistere krachten van dat verdomde zwarte gat natuurlijk weer!!!
Uiteindelijk bedacht ik, dat het waarschijnlijk aanwijzingen waren om de tocht te kunnen vervolgen. Ik besloot er dus maar gebruik van te maken. Het rijmpje, dat door mijn hoofd bleef zeuren, ging zo:

Je moet niet zomaar verder gaan
want 'n jaar geeft hier de richting aan
het laatste cijfer staat voor B
doe daar nu maar je voordeel mee!
Het cijfer dat in dat jaar als eerste staat
is A als het paardje noordwaarts gaat
maar gaat die viervoeter richting zuid
kies dan voor A 't tweede uit.

Hier eindigde het versje....."

Ga naar Waypoint DG03: N. 1(A+1)(A+2) - E. (A+2)(B-3)B

Op deze plek aangekomen hoorde ik zeer duidelijk die tonen van dat melodietje weer! Het duurde zelfs niet lang of ik had zes noten van het wijsje te pakken! Maar ook dat loodzware gevoel in m'n voeten was er weer! Ik werd er doodmoe van! En als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wel aan moe worden!!! Wat kregelig slingerde ik dan ook een verwensing de lucht in. Meteen verscheen de inmiddels bekende blauwe waas en zweefde de Dommelgeest vlak boven mij.
"Gaat het wel?" informeerde hij op een toon, waarin ik enige bezorgdheid meende te ontdekken. Ik schudde nijdig mijn hoofd en mopperde dat ik het geploeter in zo'n zwart gat veel te vermoeiend vond en de zoektocht dus wilde staken! Hij fladderde lustig door de lucht, alsof er geen zwaartekracht bestond, en keek me niet begrijpend aan! Kennelijk had zijne zwevende doorluchtigheid helemaal geen last van druk of loodzware vlerken!

"Maar je móet ons helpen," zei hij met klem, "Zo kan het ècht niet langer!" Toen hij mijn boze blik zag, zweeg hij even en zei tenslotte, een beetje onwillig: "Nou goed dan! We dobbelen er om! Als je wint, laat ik je uit het zwarte gat vertrekken....maar anders móet je blijven om te helpen!"

Schoorvoetend gaf ik toe, ik had immers geen keus.......dobbelde en.......verloor!!!!"


"Zéér tegen mijn zin ging ik weer op pad. Toen de Dommelgeest zag, dat ik de tocht vervolgde, knikte hij tevreden, vervaagde en verdween."

Ga naar Waypoint DG04: N. ??? - E. ???

"Hier aangekomen vernam ik hoefgetrappel. Een geheimzinnige ruiter naderde met grote snelheid en hield halt toen hij naast me stond. Hij overhandigde mij een vreemd kaartje, waarop stond:
Hij keek me aan en zei met barse stem: "Let op de twee gemerkte kruisjes! De letterwaarde van het eerste kruisje = C, de letterwaarde van het andere = D. Tel ook het aantal schroeven op het witte plaatje = E."
Vóórdat ik een reactie kon geven, gaf hij zijn paard de sporen en reed met grote snelheid weg!"

Ga naar Waypoint DG05: N. CD - E. (E+1)(E+2)(E-4)

"Het was doodstil op dit punt. Ik keek eens rond.....Wat nu???
Ik zag geen aanwijzing en de zwarte ruiter was ook nergens te bekennen! Dus besloot ik maar om me even aan een van mijn favoriete bezigheden te gaan wijden. Ter voorbereiding hierop ging ik dus lekker in het gras zitten. Net voelde ik me heerlijk slaperig worden, toen mijn oog viel op een heel klein vervoermiddel.
Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik was helaas meteen ook klaar wakker. Dat kwam trouwens ook doordat hetzelfde wijsje, dat ik al eerder meende te horen, opnieuw klonk!!!!
Op onderzoek dan maar!!! En ja hoor.......op het moment dat ik het vervoermiddel naderde, voelde ik prompt een onzichtbare hand in mijn rug, die me nog eens een extra duwtje gaf!! Ook gonsde er meteen een opdracht door mijn hoofd! Dat kwam natuurlijk allemaal weer door de duistere macht van het zwarte gat! De opdracht luidde:

"Als je de tonen van het wijsje, dat je al eerder tegen bent gekomen, hebt genoteerd bezit je op de notenbalk zes muzieknoten. Drie van deze noten vormen een aanwijzing, die je nodig hebt! Om de juiste noten op de notenbalk te ontdekken zijn drie cijfers belangrijk! Zoek deze cijfers achter de wielen op het witte vlak!

2 x het laatste cijfer verwijst naar de plek (op de notenbalk) van de eerste noot, die je nodig hebt. Deze noot = F
2 x het eerste cijfer verwijst naar de plek (op de notenbalk) van de tweede noot, die je nodig hebt. Deze noot = G
1 x het eerste cijfer verwijst naar de plek (op de notenbalk) van de derde noot, die je nodig hebt. Deze noot = H

Ga naar Waypoint DG06: N. (F+H)(F-1)(H+3) - E. F(G-1)(H+F)

"Een vreemd wandelaartje kwam hier naar me toe. Hij was helemaal in het zwart gehuld. Zelfs de uitdrukking op zijn gezicht was niet te onderscheiden. Toen hij tegen me begon te praten, begreep ik wel dat het een duister figuur was. Zijn woorden klonken namelijk wat verwarrend. Hij zei:

"Ik liep hier vandaag een complete wandelroute. Deze was langer dan de drie kortste (complete) wandelroutes, die hier zijn, maar éven lang als de fietsroute, die ik hier gisteren heb gereden. Beide tochten waren tot in de puntjes verzorgd. Het totaal aantal letters dat binnen het gebied van deze wandelroute staat heb je nodig. Het eerste cijfer = J en het tweede = K"

Wat daarna gebeurde was bijzonder bizar!!!! Voor mijn ogen verschrompelde de wandelaar tot een klein onbeweeglijk silhouet......en mij liet hij in verwarring achter"!!!!"
(Let Op: Bij het vervolg van de tocht passeer je een deel van het waterrijke domein van de Dommelgeesten! Dit is een geliefd Muggles-plekje!!) Ga via Noord: H(G+J)K - Oost: J(K+2). (K+2)(J+J)(H-J) (via-punt) naar het volgende waypoint

Ga naar Waypoint DG07: N. (K-2)K (J+J) - E. F (J+J)(K-H-J)

"Wat was dat nu????? Zag ik daar iets wegschieten???? Ik stond meteen stil. Jawel, ik hoorde geritsel! En toen zag ik het.......zomaar langs het pad in een boom! Vreemdsoortige wezens klommen omhoog, terwijl ze me stiekem gadesloegen! Zo'n vreemde wezentjes had ik nog nooit gezien! Waren dit misschien die beruchte Smurriekezen???
Maar nee......even later bleek dat dit toch niet het geval was! De wezentjes kropen namelijk razendsnel naar boven en verdwenen in het bladerdak. Op ééntje na! Hij monsterde mij nauwkeurig en zei toen ineens:

" Geen paniek, wij doen je niets! Wees maar liever op je hoede voor de "Gluurpalen"!!Twee roestige palen aan weerszijden van het pad! Ze lijken onschuldig.........maar pas op! Vroeger was hier een poort. Die is al lang verdwenen. Maar de Smurriekezen hebben listig gebruik gemaakt van de restanten. Vraag me niet hoe het werkt, want dat weet ik niet! Maar....als je deze palen passeert alarmeren ze, op een of andere duistere wijze, de Smurriekezen! Die weten dan dat er ongewenst bezoek nadert en kunnen daar alert op reageren! Je kunt ze echter misleiden. De palen schijnen hun verraderlijk werkje niet de doen als je de bovenkant van de linkerpaal aanraakt. En als je daar dan toch mee bezig bent, meet dan snel de diameter van deze paal en tel het aantal ophangbeugels van beide palen. De gegevens die je verkrijgt door deze acties kunnen je nog van dienst zijn! Samen met enkele maten uit het lijflied van de Smurriekezen hebben ze namelijk een bijzondere betekenis. Als je weet hoe je ze moet gebruiken en de juiste noten kent, schijn je de sleutel in handen te hebben om ongemerkt bij de grens van hun gebied te komen. Hoe dat moet, weten wij ook niet......sorry!!"

"Na deze woorden kroop hij snel de anderen achterna en weldra was ook hij niet meer te zien. Ik had geen idee wat ik nu precies gezien had, maar besloot tóch te doen wat er gezegd was. Tenslotte wist ik wèl wat ik met deze gegevens moest doen!"

Tip:
De diameter van de paal (in hele cm afgerond naar boven!) - 2 geeft je de waarde van L - Het aantal ophangbeugels van beide palen vermenigvuldigt met 2 geeft je de waarde van = M

Ga naar Waypoint DG08: N. (L/2)(K-F)(F+G-H) - E. (L-M)(H+1)(M/2)
"Het was me gelukt om het grensgebied ongemerkt te bereiken. Kennelijk moesten die vervelende Smurriekezen hier dus ergens verblijven. Maar waar.....??? Ik ontdekte al spoedig dat het niet zo simpel zou zijn om de juiste plek te lokaliseren.
Maar blijkbaar is voor een "zwart gat" geen stunt te gek, want plotseling viel er, zomaar uit het niets, een gele kaart voor mijn voeten.
Ik begreep al snel dat het hier om een aanwijzing ging. Op deze kaart stonden acht letters. Ik maakte er snel een foto van. Zie hieronder:

Zwevend woord

Het was maar goed, dat ik dat heel vlug had gedaan, want plotseling kwamen de letters in beweging. Ik kon mijn ogen bijna niet geloven, maar de letters maakten zich één voor één los van het kaartje. Vervolgens vlogen ze langzaam de lucht in en verdwenen uit het zicht. Toen de laatste letter zich in beweging zette, besloot ik deze te volgen. En dat was een goed idee. Alle letters bleken zich namelijk vlakbij verzameld te hebben op hetzelfde plekje. Wel was de volgorde waarin de letters nu stonden gewijzigd. Samen vormden ze nu een voor mij onbekend woord. Volgens mij was het een naam of zoiets? Wonderlijk! En dat was nog niet alles! Plotseling klonk de stem van de dommelgeest heel zacht! Ik keek om mij heen, maar kon hem niet ontdekken. Zijn woorden hoorde ik echter wel. Hij zei:

"Tinus, treuzel nu niet lang, bij dit woord zijn letterwaarden en stapeltellen van belang!"

Daarna fluisterde hij:

"Noord: (2 x laatste letter)(4e letter)(1e letter + laatste letter)
Oost: (5e letter)(2 x laatste letter) (1e letter)"


Daarna was het stil. Ik verbaasde me nergens meer over en besloot deze instructies maar te volgen. En ja hoor, even later beschikte ik over een coördinaat en kon de tocht vervolgen.


Ga naar Waypoint DG09: N. ??? - E. ???

"Toen ik hier arriveerde was het zware gevoel in mijn benen er weer. Ik stond dus stil en keek rond. Die Dommelgeest zou vast wel weer ergens in de buurt opduiken. En dat klopte. Van achter een boom steeg de inmiddels bekende blauwe waas op......en........ daar was hij weer!
Het leek alsof hij wat minder neerslachtig was. Kennelijk was hij blij dat ik al zo ver was gekomen.Hij keek me aan en vertelde, dat ik vlakbij de hangplek van de Smurriekezen stond. Hier in het grasland kwamen ze 's avonds vaak bij elkaar om herrie te maken of stiekem met elkaar te fluisteren! Op dit moment waren ze echter in geen velden of wegen te zien!!!"

"Dat komt waarschijnlijk omdat ze overdag geen aandacht op deze plek willen vestigen.", sprak de geest "Weet je", vervolgde hij, ""Het stond me ineens helder voor de geest dat hier hun kiezelsteen verborgen ligt, die een schat aan informatie bevat om je verder te helpen. Want met behulp daarvan kan je een belangrijke plek ontdekken! Ergens in mijn herinnering komt naar boven kolken, dat je de laatste gegevens die je nodig hebt, daar op een zilverkleurig presenteerblad krijgt aangereikt!!! Maar vraag me niet hoe, want dat weet ik helaas niet meer!!"

"Hij wachtte mijn reactie niet af, vervaagde en voor ik het goed en wel besefte was hij verdwenen!
Ondanks de tip vond ik het toch een onbeleefde manier van doen! Helemaal niet geestig!!! Enfin, in dit zwarte gat scheen niets op een normale manier te kunnen gebeuren! Ik besloot me er maar niets van aan te trekken en snel die kiezelsteen te gaan zoeken.
Na even intensief speuren ontdekte ik de juiste plek. Inderdaad bevatte de steen de informatie, die ik nodig had.

Stapeltel het woord op de steen. Dit geeft je de waarde van N.

Ik verliet nu de zandweg en liep over het grasland, rechts langs de sloot in rechte lijn naar de volgende plek.


Ga naar Waypoint DG10: N. J(N-3)(M-4) - E. J(N-2)(L-M)

"Daar stond ik dan! Ik hoorde het water ruisen en kolken! Ik moest nu toch ongeveer alle gegevens bezitten. Tóch ontbrak er nog wat!!! Dat was duidelijk!
De Dommelgeest had gesproken over een naam op een zilverkleurig blad!!??? Zou daar de verwijzing naar de vindplaats van het reinigingsmiddel zijn???. Ik wist het niet en keek verwachtingsvol naar het water. Zag ik daar een blauw wolkje????
Maar nee hoor, er kwam geen enkele hulp! Dit moest ik dus op eigen kracht oplossen! Het moest hier ergens zijn!!! Hoe heette die verdraaide kolk????
Na even zoeken ontdekte ik gelukkig de juiste plek.

P = de waarden van de eerste 6 letters van de kolk (stapeltellen)
Q = het cijfer dat 6 x voorkomt op het zilverkleurige blad
R = totaal van de drie cijfers, die niet voorkomen op het zilverkleurig blad. (stapeltellen!)


(Advies: Volg op weg naar waypoint DG11 zoveel mogelijk het pad langs het water. Ben je bij de bomen aangekomen, laat deze dan links liggen!)

Ga naar Waypoint DG11: N. 3(M-3).(N+1)(R+Q-1)(N-R+1) - E. R(P+Q)(Q-R-1)

"Eindelijk was ik dan op de goede plek! De spuitbus moest hier ergens te vinden zijn..........!!!!!!"

In de kist (èn achter in het logboekje) bevindt zich een korte notitie, waarin je kunt lezen hoe het avontuur is afgelopen!!! Ook tref je het restant van het wondermiddel aan! Laat dit a.u.b. liggen!

Ligt in de berm op privé-gebied onder een (wat gecamoufleerde) tegel! Zorg a.u.b. dat het hier netjes blijft! Wij verzoeken je dringend omzichtig te werk te gaan! Ben alert op eventuele (passerende) Muggles en.........verstop de cache weer zorgvuldig! Leg, alvorens de cache te camoufleren, s.v.p. de tegel weer op de kist.!!!Bedankt!
Veel succes!!!

Wij vinden het erg leuk, dat je dit avontuur hebt bezocht en de oplossing hebt gevonden! Als je wilt kan je de banner op jouw profielpagina zetten met de code die er onder staat!

Met dank aan de familie van Hal (Activiteitenboerderij: " 't Dommeltje") voor de verleende toestemming.

Kijk voor een andere avonturencache ook eens bij:

Het raadsel van de watertrol -GC38FBB
Het geheim van het verborgen rijk - GC3KC78
De kist van Garaman - GC4PWHH
't Hooidonks Geheim - GC53XTW
De opdracht van hollende Hieper - GC5QP4H

Banner:


Code:

<a href="https://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GC448FZ&title=het-avontuur-met-de-dommelgeest&guid=d87a993a-3b70-4cc1-afed-de84046b164f"><img src="https://d1u1p2xjjiahg3.cloudfront.net/1303000f-e170-436d-b143-a27e62ad3102_l.jpg" alt="banner het avontuur met de dommelgeest" title="banner het avontuur met de dommelgeest" width="250" height="58"></a>


Additional Hints (Decrypt)

QT03: Annfg rrefgr orex. Orjnne ryxr abbg!!!
QT05: Trra "qb-er -zv" znne "1-2-3!" (cynngwr QT01)
QT11: Onzobr

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)