Skip to Content

<

DOLMEN DEL MAS BOUSARENYS

A cache by macdigisc Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/06/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


(CAT).- Aquest senzill multi vol mostrar-vos dos vestigis megalítics dels molts que hi ha a Santa Cristina d'Aro: La COVA BETA i el DOLMEN DEL MAS BOUSARENYS. Aquest últim catalogat com un dels dòlmens més grans de Catalunya està perdut darrere del pati d'un dels xalets de la urbanització, sense cap panell explicatiu de la seva història i ni una trista senyalització per arribar-hi ...

(CAS).- Este sencillo multi quiere mostraros dos vestigios megalíticos de los muchos que hay en Santa Cristina d'Aro: La COVA BETA y el DOLMEN DEL MAS BOUSARENYS. Este último catalogado como uno de los dólmenes  más grandes de Catalunya está perdido detrás del patio de uno de los chalets de la urbanización, sin nigún panel explicativo de su historia y ni una triste señalización para llegar hasta él...

(ENG).- This easy multicache wants to show you two megalithic remains of those all you can find in Santa Cristina d'Aro: The COVA BETA and the DOLMEN DEL MAS BOUSARENYS. The latter, listed as one of the largest dolmens in Catalonia, is lost behind the courtyard of one of the houses of the housing state, without any information panel and without signs to get to it ...

 

 

Dolmen del Mas Bousarenys

CRONOLOGIA:  2500 / 1800 aC en el Neolític final / Calcolític.

A la fitxa del Servei d'Arqueologia de la Direcció General del Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya es descriu com: :

 “Un sepulcre de corredor amb cambra i passadís, probablement una o diverses portes. Per l'altura de les seves lloses granítiques és un del més grans dels dolmens catalans (la llosa de la capçalera amida 2.36 m d'alçada).

Les 2/3 parts de les parets són paral·leles, les lloses restants són convergents fins l'obertura de 60cm, adequada per col·locar una peça de tanca, i dona la pauta del corredor. Les lloses més grans reposen en solcs excavats en la roca mare.

El passadís sembla rectangular, amb parets convergents cap a la cambra. El cromlec deuria tenir entre 9 i 10 m de diàmetre (només queden algunes pedres). El túmul estava fet de pedres soltes cobertes de terra.

Entre el matèria que es va poder recuperar destaquen nombrosos fragments d'ossos humans, de ceràmica ibèrica i iberoromana i fragments d'una fíbula.

Estat força abandonat i, sota la pressió urbanística, queda amagat darrera les edificacions.”

Està situat dins la urbanització Roca de Malvet, a tocar de la part posterior de la parcel·la número 92 del carrer dolmen del Mas Bousareny:

 Aquest dolmen, restaurat el Maig de 1953, juntament amb la coneguda Cova d'en Daina i la galeria coberta de Torrent constitueixen els tres monuments megalítics més importants del grup de les Gavarres,

 

Cova Beta

CRONOLOGIA:: 2200 / 650 aC en el Calcolític / Bronze.

A la fitxa del Servei d'Arqueologia de la Direcció General del Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya es descriu com :

“Una petita cavitat natural ubicada sota un gran bloc d'uns 3m d'alçada. L'entrada actual amida uns 2 m d'amplada màxima per 0,80m d'alçada màxima i 4 m de fondària. El bloc que cobreix la cavitat presenta evidències d'extracció de pedra per la banda de l'entrada de la cova, per tant no es pot determinar amb exactitud la fondària total de la cavitat ni la forma de la seva entrada original.

En altres punts del mateix bloc es poden veure marques de tascons. La cavitat conserva el sediment que la reomple pràcticament intacte. S'han recollit només alguns fragments de ceràmica a mà a les immediacions. Les característiques que presenta la cavitat fan potencialment apte per haver estat utilitzada com a cova sepulcral durant el calcolític o inicis de l'edat del bronze, per comparació amb altres coves sepulcrals conegudes a la mateixa comarca ( com és el cas del conjunt de coves de la Vall de Ruàs de Calonge o del conjunt de coves del massís de l'Ardenya),”

 Està situada a uns 95 metres del dolmen, en una lleugera pendent enmig d’un bosc, molt net, d'alzines sureres i brucs.

 

 

(CAT).- EL CATXÉ : Pujarem per la urbanització Roca de Malvet fins al WP [START] on agafem el corriol, al costat de la tanca del xalet, que ens portarà fins a un bosc molt net pel qual arribarem al WP [MICRO], al costat de la COVA BETA, on trobarem un micro amb les coordenades finals, que ens portaran prop del DOLMEN DEL MAS BOUSARENYS, on s'amaga el catxé.

(CAS).- EL CACHÉ: Subiremos por la urbanización Roca de Malvet hasta el WP [START]  donde cogemos el sendero, al lado de la valla del chalet, que nos llevará hasta un bosque muy limpio por el que llegaremos al WP [MICRO], al lado de la COVA BETA, donde encontraremos un micro con las coordenadas finales, que nos llevaran cerca del DOLMEN DEL MAS BOUSARENYS, donde se esconde el caché.

(ENG).- THE CACHE : Go up along the housing state Roca de Malvet to the WP [START]  where we take the path, next to the fence of the villa, which will lead us to a very clean forest to reach the al WP [MICRO], beside the COVA BETA, where we will find a micro with the final coordinates, which take us near the DOLMEN DEL MAS BOUSARENYS where the cache is hidden.

 

Flag Counter

Additional Hints (Decrypt)

FCBVYRE ZVPEB

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.