Skip to Content

This cache has been archived.

Diogeones: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan en/of het uitblijven van onderhoud.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen afzienbare tijd hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

Met vriendelijke groet,
Diogeones
Geocaching.com Volunteer Geocache Reviewer

More
<

Scouting in Capelle - Van Naeltwijck

A cache by MartijnenJessica Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/15/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

****FOR ENGLISH SEE BELOW****
Eén van de drie Scouting-caches in Capelle aan den IJssel.
Deze cache bevindt zich nabij het terrein van Scoutinggroep Van Naeltwijck

****ENGLISH****
One of three Scout-caches in Capelle aan den IJssel. 
This one is near the clubhouse of Scout group Van Naeltwijck

****FOR ENGLISH SEE BELOW****
Website Scoutinggroep: http://www.vannaeltwijck.net
Alle caches zijn bereikbaar vanaf de openbare weg. Je hoeft nooit privé terrein op!

De naam van de groep is afkomstig  van de bewoners van het slot van Capelle. Daar zijn door de eeuwen heen verschillende slotheren geweest. Als eerste de Heer Johan van der Veecken, daarna de Heer Hendrik van Halewijn en ook de Heer Van Naeltwijck hoort in dit rijtje thuis. Behalve de toepasselijke groepsnaam (Capelle had immers al twee scoutinggroepen met de naam van een slotheer) zijn ook de meeste namen van de speltakken afgeleid van dit slot en zijn historie.
De Bevers uit Hotsjietonia zijn lid van de Slotgrachtbewoners-kolonie.  De Welpen uit de Rimboe zitten in de Ridder-horde. De Padvindsters zijn lid van het Jonkvrouwenvendel, de Verkenners van de Schutterstroep en de Explorer-afdeling heeft tot op heden nog geen toepasselijke naam bedacht, maar komen samen in Het Explosief.
 De leden van de Van Naeltwijckgroep dragen allemaal een das in de kleuren geel en rood. Deze kleuren zijn terug te vinden in het oude familiewapen van Van Naeltwijck. In de punt van de das dragen wij sinds ons 10-jarig bestaan een badge met daarop het kasteel, de Capelse vissen en het logo van Scouting Nederland.
 Ook de naam van het clubhuis is  niet gewoon het clubhuis maar het gehele complex heet Het Van Naeltwijckslot , terwijl de Bevers over hun onderkomen spreken over Huize Hotsjietonia..

****ENLGISH****
Website Scout group: http://www.vannaeltwijck.net
All caches are accessible from the public road. You don’t have to enter private property!

The name of this group is originated from the inhabitants of the castle of Capelle. There are different time slots in history in which the castle was inhabited. First the castle was inhabited by Lord van der Veecken, then by Lord Hendrik van Halewijn and finally by Lord van Naeltwijck.
The Beavers Scouts from Hotsjietonia are members of the moat-inhabitant-colony. The Wolf Cubs are part of the Knight-pack. The Girl Scouts are members of the Damseltroop, the Scouts from the Archertroop. The Explorers didn’t come up with a name but they come together at a place called the Explosive.
The members of the Van Naeltwijckgroep all wear a neckerchief in the colors yellow and red. These colors can be found in the old coat of arms of van Naeltwijck. In the tip of the scarf there is a badge with the castle, the two fishes from the logo of Capelle aan den IJssel and the logo of Scouting Netherlands.
 The name of the clubhouse is not just the clubhouse, but the whole complex is called the castle of van Naeltwijck and the Beavers Scouts name their accommodation Huize Hotsjietonia.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

283 Logged Visits

Found it 220     Didn't find it 47     Write note 3     Archive 1     Needs Archived 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 5     Owner Maintenance 1     Update Coordinates 2     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 16 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.