Skip to Content

This cache has been archived.

PapukGeopark: [:)]

More
<

Papuk - Cache In Trash Out Event (No.1)

A cache by PapukGeopark Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, April 20, 2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: not chosen (not chosen)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:Papuk Geopark će prvi put obilježiti CITO event.
CITO (Cache In Trash Out) je organizirana manifestacija kada se čisti smeće iz nekog područja, a uz čišćenje se postavljaju i novi geocache-vi.

Planirano okupljanje geocachera i svih zainteresiranih za ovu akciju je 20.4.2013. u subotu.
Mjesto okupljanja će biti Info centar Parka prirode Papuk u Velikoj u 10 sati.

Ciljano područje koje bi se išlo čistiti je dolina potoka Dubočanke koja se nalazi iznad samog mjesta Velike. Inače dolina Dubočanke je poznato izletište gdje dolaze brojni posjetitelji. Na žalost mnogi od njih ne mare za prirodu te iza sebe ostavljaju smeće.

Jedna od brojnih akcija čišćenja doline Dubočanke
Ovom prilikom ciljano će se pozvati i jedan razred školske djece iz lokalne škole kojima će se prije odlaska na teren u posjetiteljskom centru održati prezentacija o Geocachingu. Pretpostavlja se da većina djece nije upoznata sa ovom relativno novom igrom u kojoj se traži "skriveno blago". Na taj način bi zainteresirali djecu da se priključe Geocaching zajednici te kroz traženje i postavljanje geocacheva upoznaju svoj zavičaj.
Također predviđeno je da se održi kratko predavanje - kako koristiti GPS uređaj. Pošto Park raspolaže sa 10 GPS uređaja oni će se rasporediti na 3-4 učenika koji će probati pronaći skrivene spremnike (geocacheve) koji se nalaze u blizini, a uz iskusne geocachere naučit će i sakriti unaprijed pripremljene spremnike na neke zanimljive lokacije.

Jedna od livada uz potok DubočankuPark prirode Papuk će osigurati vreće za skupljanje smeća, a u dogovoru sa Općinom Velika i kasnije odvoženje vreća na odlagalište otpada. Također svi će dobiti i rukavice, a podjelit će se i prigodni štapovi za sakupljanje smeća.

Sudionicima ove akcije se preporučuje da se obuku prikladno za hodanje po prirodi, terenske cipele, u slučaju lošeg vremena waterproof odjeću.


 


Additional Hints (No hints available.) 

Find...

22 Logged Visits

Write note 3     Archive 1     Will Attend 7     Attended 9     Publish Listing 1     Announcement 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 12 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.