Skip to Content

This cache has been archived.

Vernon Scripps: Pommitukset on tehty ja purkki arkistoon

More
<

Pommituslento Kannakselle

A cache by Vernon Scripps Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 2/26/2013
Difficulty:
4 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Geocalcin pohjainen mysteeri

Eletään vuotta 1944 tarkemmin heinäkuun 9 päivä. Neuvostoliitto on aloittanut kesäkuun alussa suurhyökkäyksen Kannaksella tarkoituksenaan Suomen valtaaminen. Mannerheim on pyytänyt Saksalta apua torjuntataisteluihin ja Hitler on lähettänyt lento-osasto Kuhlmeyn Suomeen. Koneet saapuivat Immolaan 17.6 ja kenttä alistettiin kokonaan heidän käyttöön.

Onttolassa sijaitseva lentokenttä on tukikohtana PlLv 42 ja 44 osastoille. Tämä paikka on toinen kenttä josta tässä tehtävässä toimitaan.

Käskynjako 9.7 Onttolassa Majuri Kalle Kepsun johdolla.
Huomenna jos keli sen sallii suoritamme pommituslennon Kannakselle. Venäläiset ovat suorittamassa vuoksella ylimenoa useammassa kohdassa ja meidän tehtävänämme on mennä jarruttamaan tuota operaatiota. Kohteemme on Äyräpää. Lähdemme huomenna aamupäivällä klo. 10.40 kolmella BL koneella BL-105, BL-107 , BL-180 ja seitsemällä JK koneella JK-250,251,253, 261,263,266,268. Yhden JK:n kyytiin nousee TK kuvaaja kuvaamaan sotadokumenttia lennoston toiminnasta.

Immolasta starttaa mukaan myös lento-osasto Kuhlmey joka iskee kahdeksallatoista Stukalla ja kahdeksalla jabolla.

Varakohteemme on Suojärvellä kolmen tien risteyseen (tiet A131,A132 ja A133) ryhmittynyt Venäläis tankkikolonna.

Tehtävästä ei ole odotettavissa helppo sillä Venäläisillä on alueella täysi ilmaherruus. Mutta jotain positiivistakin kerrottavaa on. Kuhlmeyltä lähtee hävittäjä suojaksi Majuri Erich Rudorfferin johdolla 4 rottea kuten he sen itse ilmaisevat. Eräs mies miettii hiljaa mielessään et onko se paljon vai vähän, no sen näkee huomenna. Joka tapauksessa hyvissä käsissä ollaan, onhan kyseessä eräs parhaista ässistä.

Lähtölaukaus ammutaan Onttolassa klo. 10.40 jolloin ensimmäinen kone starttaa ilmaan. Kun koko pulja on taivaalla ohjeen mukaan ryhmittyminen tuli tapahtua täsmälleen kohdalla jossa on tänä päivänä GC1A8EE

Tehtävä alkaa. Tuosta ilmoitetusta pisteestä koneet ottavat tarkan suunnan "Venäjän korpeen".

Oletettu lentoaika sovitulle kohtaamispaikalle on n.28 minuuttia. Kuhlmey starttaa klo.11.00 ja heillä lentoaika yhteiselle kohtaamispaikalle on n.10 minuuttia. Kohtaamispaikka sijaitsee tarkalleen 85 kilometriä ennen aiemmin ilmoitettua "Venäjän korpea".

Kuhlmeyn koneitten kokoontuminen ilmaan noustua tapahtuu kohdassa jossa sijaitsee GC2A465 Nyt mittaa matka jonka Kuhlmeyn koneet on lentäneet tuosta kokoontumispisteestä yhteiselle kohtauspaikalle. Täydet kilometrit pelkästään. Laske yhteen nuo 2 numeroa ja tämä luku =A

Matka jatkuu Onttolasta kohti kohtauspaikkaa. Matkalla miehistöt huomaavat alapuolellaan 3 venäläisten Airacobraa jotka lentävät heistä poispäin heitä huomaamatta. Miesten mieliä kalvaa epätietoisuus siitä joutuvatko he hävittäjien hyökkäämäksi ennen kohtaamistaan Kuhlmeyn kanssa. Vasta sitten voi hetken huokaista saattohävittäjien astuessa mukaan.

Samaan aikaan Immolasta lähtenyt osasto saa viholliskosketuksen kahteen IL-2 maataistelukoneeseen. Rudorfferin johdolla nuo koneet nuijitaan maahan ilman suurempia ongelmia. Samaan aikaan yksi jaboista ilmoittaa moottorihäiriöstään ja pyytää lupaa kääntyä takaisin. Kone saa luvan ja kääntyy takaisin Immolaan pudottaen sitä ennen pomminsa läheiseen järveen. Matkaa tapaamiseen on enää muutama minuutti.

Suomalaiset ja Saksalaiset saavat jo näköyhteyden toisiinsa ja samalla myös ilmaantuu Venäläisten hävittäjätkin. Etelän suunnalta heitä kohti on tulossa useita koneita ainakin 3 Jak-9 konetta pari La-5 konetta ja 3 Warhawkia. Focke-Wulfit hyökkäävät noiden kimppuun välittömästi pudottaen niistä 2 Jakkia. Loput koneet pakenevat kiireesti takaisin etelään. Rudorfferin siipimies Kurt Tangermann naurahtaa tapaukselle, ei ollut Sowjeteista vastusta ainakaan vielä. Panee kyllä merkille, että länsiliittoutuneiden apuja on näemmä saapunut kannaksellekkin.

Nyt koneet saavat uuden suunnan lopulliseen kohteeseen. Suunta on 200. Nyt tuo aiemmin Onttolasta lähteneiden koneiden suunnan ja tuon uuden suunnan erotus =B ilman desimaaleja.

Nyt tuo aiemmin Saksalaishävittäjien lukumäärää ihmetellyt mies saa vastauksen miettimäänsä. Ai niitä on tuon verran. Tuo luku olkoon C Samalla hän laskee mielessään miesten määrän mitä tehtävässä on omalta puolelta juuri nyt liikkeellä. Meitä lähti Onttolasta tuon verran ja Saksmannejakin on aika liuta. Onhan tuossa ukkoja. Tuo luku on D. Matkaa lopulliseen kohteeseen on kohtauspisteestä 29727m. Arvioitu lentoaika kohteeseen n.4,5 minuuttia. Siinäkin on aikaa vielä miettiä asioita kuten ,että monta konetta tähän asti nähdyistä on made in USA? Tuo luku =E.

Kohde on edessä ja ensimmäinen Stuka kaartaa syöksyyn. Toiset seuraavat kuuliaisesti perässä ilmatorjunnasta piittaamatta. Pommit iskeytyvät kohteeseen ja alue peittyy savuun ja pölyyn. On aika aloittaa paluu kotiin päin. Siinä sai iivana tietää huutia ainakin hetkeksi. Kohtahan tänne luultavasti palataan takaisin.

Uusi suunta kotiinpäin on AxB+E+149.66 Matkaa seuraavaan kiintopisteeseen on Rudorfferin kokonaisilmavoittojen määrä kertaa Suomessa saavutettujen ilmavoittojen määrä kertaa hänen sijoitus kaikkienaikojen ässien tilastossa+51630m

Tässä pisteessä Suomalaiset koneet ottavat suunnakseen Onttolan kentän ja Kuhlmeyn koneet palaavat Immolaan. Tämänkertainen keikka on mennyt ilman omia tappioita. Edellisestä pisteestä Saksalaiset ottavat suunnaksi C+D+Englannissa valmistettujen koneiden määrä+235,59 Lennettyään 10189m koneet aloittavat loppukaarron Immolaan. Juuri tuossa pisteessä on tämänkertaisen mysteerin loppupiste.

Kuvauksella ei ole mitään tekemistä todellisen historian osalta. Koneiden numeroinnit on aitoja tosin niiden esiintyminen kyseisenä ajankohtana ei välttämättä pidä paikkaansa mutta ratkaisun kannalta ei ole merkitystä.

Tarkasta geocache.fi:n palvelussa onko ratkaisusi oikea

Additional Hints (Decrypt)

Rafvzzävara fryivgrggäiä cvfgr ibv yölglä Ratynaava xvryryyä urycbzzva.
Zhvfgn zlöf rggä Fhbzrffnxva grugvva yvfraffvyyä xbarvgn
Ghb Iraäwäa xbecv ba xägxö Grevwbra yäuryyä

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

59 Logged Visits

Found it 46     Didn't find it 6     Write note 5     Archive 1     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.