Skip to Content

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen 3 maanden hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

Met vriendelijke groet,
GeoGuy
Geocaching.com Community Volunteer Reviewer

More
<

Froskepôlle

A cache by CHEY058 & vibo Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/12/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

weer leuke cache voor mooie wandeling door park AUB cache goed terug plaatsen

Daar waar de stad overgaat in de natuur ligt de Froskepôlle. Aan de rand van Leeuwarden, achter Aldlân, alleen toegankelijk via de Avondsterweg. Of je moet de gelukkige eigenaar van een boot(je) zijn. Nabij de jachthaven aan het Woudmansdiep brengt een bruggetje ons in het gevarieerde natuurgebied. Bos, riet, vijverpartijen en in de verte het weidse Friese landschap. Je bent hier tussen stad en land. Aan de zuidzijde uitzicht op nieuwbouwwijk Zuiderburen, aan de oostzijde uitzicht op de weilanden van Tytsjerksteradiel. De geschiedenis van de Froskepôlle gaat terug naar de jaren vlak na de Tweede Wereldoorlog. Bij het graven van het Van Harinxmakanaal ontstaat een eiland tussen Ouddeel, Wijde Greuns en het nieuwe kanaal. De eerste decennia dient het eiland als stortplaats voor bagger, slib en grond. In de jaren zestig en zeventig ontstaat geleidelijk de huidige vormgeving van het gebied. Met de aanleg van een bruggetje in 1977 wordt het gebied eenvoudig toegankelijk voor recreatie. De naam Froskepolle is afkomstig van een herberg, die er reeds in 1784 stond anno 2013 is de Froskepolle bereikbaar via de brug die voormalige pont heeft vervangen!
Windrichting Windsnelheid
Temperatuur
Luchtdruk Luchtvochtigheid
Foto's zijn altijd welkom

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.