Skip to Content

<

Kävelykierros Naantalissa

A cache by Lasse Nurmi Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/12/2013
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Aloita kysymysmerkistä. Kävele Rantakatua – käänny ylös Raatihuoneenkadulle - käänny oikealle museon ohi Katinhäntää pitkin - käänny vasemmalle Torikadulle - tullessasi Mannerheiminkadulle käänny vasemmalle ja kulje takaisin rantaan. Tarkkaile matkalla talojen nimiä.


Naantalin luostari ja sen yhteyteen kaupunki perustettiin v. 1443. Luostari kirkkoineen rakennettiin Ailostenniemelle. Ailostenniemen eteläpuolella oli merenlahti, joka ulottui nykyisen Kaivokadun suuntaan suunnilleen Torikadulle asti. Tämän lahden eteläpuolelle rakennettiin kaupunki.

Hattu, Forssi, Jeremias, Ropakko, Pusa, Lääkäri …..

Vanhan Naantalin kaikilla taloilla on nimi, usein juuri talon rakentaneen porvarin nimi. Vuonna 1810 määrättiin, että joka talon portin päällä piti olla talon nimi. Osa näistä kilvistä on vieläkin säilynyt, ja talot kulkevat näillä nimillä.

Kenraalikuvernööri Pietari Brahe 1600-luvun Naantalissa: ” Nyt me lopetamme tämän kaupunkien palamisen ja rakennamme kaupunkiin suuren kadun”, ja näytti Mannerheiminkatua. ” Se tulee tähän ja sen nimi on Isokatu, se on näin leveä ja paloturval

linen, ja teillä on kolme päivää aikaa purkaa talonne ja siirtää ne minne haluatte, mutta katu tulee tähän”. Ja näin tapahtui.

 

Kätkön koordinaatit saat seuraavasti:

Vähennä pohjoisista: Friislä, Hiilola, Humppi, Isokarhu, Kastu, Mattila ja Tymppi

Lisää itäisiin: Drälli, Hattu, Karle, Krivo, Luukka, Pehtori, Savu ja Väskilä

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

297 Logged Visits

Found it 277     Didn't find it 9     Write note 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 5     

View Logbook | View the Image Gallery of 13 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.