Skip to Content

<

Kolibri@Mörmossen

A cache by georapo Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/16/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Kolibrit (Trochilidae) ovat pienten ja värikkäiden lintujen muodostama heimo, joka kuuluu kiitäjälinnutlahkoon. Kolibrit ovat ainoita lintuja, jotka pystyvät lentämään paikallaan ja jopa taaksepäin niiden kapeiden siipien lyödessä normaalisti 15–90 kertaa sekunnissa. Kosiskelumenojen aikana vauhti vain kiihtyy, jolloin ne saattavat räpytellä siipiään jopa 200 kertaa sekunnissa. Tässä suhteessa kolibri on yksi nopeimmista eläimistä. Maailman pienin lintu on puolestaan 5,7 senttimetrin kokoinen ja vain 1,8 gramman painoinen kimalaiskolibri, jonka munan rinnalla vastaavasti nanokokoinen kätkökin olisi suhteutettuna kuin large -kokoinen marjaämpäri.

Kolibreja esiintyy lähes koko Amerikan mantereen ja Karibian alueilla. Suomessa ei siis tavata kolibreja luonnonvaraisena... tai ehkä kyse onkin vain ollut siitä, että niille ei ole pyritty luomaan sopivia elinolosuhteita ja annettu mahdollisuuksia pesimisympäristöksi.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

536 Logged Visits

Found it 526     Didn't find it 3     Write note 2     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 11 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.