Skip to content

Kokkolan kaupunginosia - Koivuhaka Multi-cache

Hidden : 04/18/2013
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Tämä kätkösarja esittelee Kokkolan kaupunginosat kanta-Kokkolan alueella.
 
Tämä on avoin kätkösarja, halutessasi voit tehdä sarjaan uuden kätkön. Ilmoitathan lokissa jos haluat tehdä sarjan seuraavan kätkön. Uusi kätkö voi olla tradi-, multi- tai mysteerikätkö.
This is an open cache series. You can make a new cache to the series if you want to. Please log if you want to do a series on the cache. The new cache can be a traditional, multi or mystery.

Kaupunginosat:
Hakalahti
Halkokari
Hollihaka
Isokylä
Jokilaakso
Junnila
Kaustari
Kirkonmäki
Kiviniitty
Koivuhaka
Lappilanmäki
Linnusperä
Matalamaa
Mesilä
Mäntykangas
Neristan
Nuolipuro
Pikiruukki
Rytimäki
Torkinmäki
Tullimäki
Villalahti
Ykspihlaja
Ventus


Torkkeli ylläpitää kirjanmerkkilistaa, josta käy ilmi, mitkä kaupunginosat ovat jo saaneet nimikkokätkönsä. (Kopioi johdantoteksti omaan kätkökuvaukseesi - Copy the introduction to your cache description).
 
Luonnonläheinen Koivuhaan asuntoalue sijaitsee noin 10 minuutin pyöräilymatkan n. 4 km päässä Kokkolan keskustasta. Alueen peruspalvelut ovat hyvät. Koivuhaassa on suomenkielinen alakoulu, päiväkoteja, terveyskeskus, neuvola, hammaslääkäri, kirjasto, kauppoja ym. Palvelukeskuksen tiloissa toimii Koivutupa, joka on kaiken ikäisille avoin kohtaamispaikka ja siellä toimii alueen asumisneuvoja.

Koivuhaka (ruots. Björkhagen) on kaupunginosa Kokkolassa. Alue on rakennettu pääosin 1970-luvulla; Koivuhaassa järjestettiin asuntomessut vuonna 1975. Kaupunginosa sijaitsee Kokkolan keskustasta noin 3 kilometriä länsilounaaseen, ja se edustaa ns. satelliittikaupunkimallia. Asukkaita Koivuhaassa on noin 3 500.
Koivuhaka on palveluiden osalta varsin omavarainen: kaupunginosan keskustasta löytyy kauppoja, terveyskeskus, kirjasto ja ala-aste. Asuinalueet levittäytyvät keskustan ympärille; alueella on kerros-, rivi- ja omakotitaloja. Asunnoista noin puolet on vuokra-asuntoja. Koivuhaassa asuu noin 7000 asukasta, ja se on asukasluvultaan suurin Kokkolan kaupunginosa, joka rakennettiin pääosin 1970-luvulla kaupunkiin muuttavan väestön asuntotarpeen vuoksi. Asukkaiden keski-ikä on 2000-luvulla ollut lähelle 50 vuotta, ja Koivuhaan asukkaista melko harva on ruotsinkielisiä. Koivuhaka sijaitsee aiemmalla ns. lahjoitusmaalla, jonka Ruotsin kuningas aiemmin perusti Kokkolan kaupunkia perustaessaan 1600-luvulla kaupungin ympärille vyöhykkeeksi, jolle ei saanut rakentaa. Sittemmin 1900-luvulla Koivuhaassa sijaitsi ykspihlajalaisten maatilojen laidunmaita, kunnes kaupunki 1960-luvulla pakkolunasti alueen itselleen. Aivan ensimmäisinä vuosina 1970-luvulla Koivuhakaa rakennettaessa siellä asui noin 3500 asukasta, mutta kaupunginosa kasvoi pian. Koivuhaan tontit ovat suuria verrattuna moniin muihin kaupunginosiin Kokkolassa, alue on vehreä ja maastoltaan tasainen, ja siellä pidettiin asuntomessut 1970-luvulla. Suurin osa Koivuhaasta on omistusasuntoja, ja 2000-luvulla pääosa Koivuhaan vuokra-asuntokortteleista on myyty omistusasunnoiksi. Koivuhakaan on rakennettu uudet välimatkaa keskustaan lyhentävät autotie (Satamatien liityntätie) ja pyörätie vuonna 2007. Kaupunginosan palvelut ovat monipuoliset lähikirjastosta ja terveyskeskuksesta lähtien.
 
Kokkolan Koivuhaka on valittu Suomen toiseksi parhaaksi asuinalueeksi. Kilpailun voitti Oulun Karjasilta ja kolmanneksi tuli Jyväskylän Lutakko.
Paras asuinalue valittiin yleisöäänestyksellä. Jokakoti.fi -verkkokyselyyn tuli yleisöltä lähes 2 000 ehdotusta parhaaksi asuinalueeksi, joista asiantuntijaraati valitsi loppukilpailuun kuusi. Yleisö sai äänestää alueista MTV3:n Joka kodin asuntomarkkinat -verkkosivuilla. Karjasilta sai 23 prosenttia annetuista äänistä.
 
 
Alkukoordinaatit N 63°49 598’ E 023° 04 199’ vievät sinut palvelukeskuksen parkkipaikan vieressä olevien lipputangojen viereen, laske lipputangojen määrä LUKU A

Paikallista lopetetun Haka pubin sisäänkäynti tai siirtyy koordinaatteihin N 63°49 592’ E 023° 04 181’ ja laskee sisäänkäynti katosta kantavien tolppien määrä LUKU C

Seuraavaan luvun saat kun lasket palvelukeskuksen sisäänkäynnin vieressä olevassa mainostolpassa N 63°49 552’ E 023° 04 220’ montako ”kerrosta” on mainoksia varteen (vihje: ylimmäisessä kerroksessa on Koivuhaan logo ja alimmaisessa Kokkolan Talohoito Oy logo) LUKU F

Erän kerrostalon parkkipaikalla, jonka löydät koordinaateista N 63° 49 408’ E 023° 04 072’, on yhdelle ajoneuvoluokalla osoitettu parkkipaikat ihan kilvellä. Laske montako sellaista kilvellistä paikka löydät koko parkkipaikalta LUKU D

Koivuhaassa on aika monta puistoa ja toiseksi viimeistä luku varten vieraille Messupuistossa joka löytyy seuraavista koordinaateista N 63° 49 383’ E 023° 04 890’. Etsi kiipelypaikka ja laske kiipelypuolapuiden lukumäärä LUKU E

Viimeistä lukua varteen vieraile Saukonpuistossa (N 63° 49 688’ E 023° 04 686’). Laske puistopenkkien määrä ja lisää siihen vielä luku 4 saat LUKU B

Nyt ovat luvut kasassa ja ei kun kätkölle. Vaikka kätköpaikka on lapsiystävällinen saattaa vuorokauden ja/tai vuoden ajasta riippuen olla jästejä eli varovaisuutta on syytä noudattaa. Tarvitset myös työkalun kätkön käsiin saamiseen. Laita kätkö saman paikkaan takaisin muutteen se voi joutua helposti jästityksi.

Ethän spoilaa kätkön paikkaa sanoin, kuvin.

Kätkössä ei ole kynä!
 
N 63° 4F B E (DxB)’
E 023° 0B A (C+1) (A+B)’

Lähteet:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Koivuhaka_(Kokkola)

Additional Hints (No hints available.)