Skip to Content

<

Metsoreitti - Metso

A cache by PeSaKaTo Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/18/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Tetrao urogallus Richard Bartz

Metso


Koirasmetso on väritykseltään mustan-, ruskean- ja harmaankirjava. Silmän päällä on punainen ”pilkka” ja kainalosta löytyy valkoinen täplä. Naaras on ruskeankirjava, sen rinta on punertava ja selässä saattaa olla valkeita täpliä. Naarasmetso sekoitetaan usein naarasteereen. Paino vaihtelee naaraan 1,9 kg:sta koiraan noin 4,0 kilogrammaan. Ensimmäisen vuoden syksyllä nuorten kukkojen paino on keskimäärin 2,9 kg.

Lähde: WikipediaMetsoreitti kätkösarja


Tämä kätkö on moniosaisen Metsoreitti kätkösarjan ensimmäinen kätkö. Reitti muodostaa yhtenäisen geopolun Ampujien majalta Peurunkaan ja esittelee Laukaan kunnan vapaa-aikatoimen ylläpitämän koko kunnan halki kulkevan ulkoilureitin.

Kätkösarjan kätköt esittelevät myös Laukaassa esiintyviä lintulajeja, joita voit yrittää bongata matkanvarrelta.

Metsoreitin varrella on hyvin varustettuja taukopaikkoja, kotia ja laavuja, joissa on WC ja järjestetty puuhuolto. Reitti sekä taukopaikkojen lähiympäristöt tarjoavat hyvät mahdollisuudet retkitaitojen ylläpitoon ja opiskeluun, monipuoliseen luontoliikuntaan sekä  luonnon monimuotoiseen havainnointiin ja opiskeluun. Oitinmäen alue,  Kuusaankoski  ja Hietasyrjänkangas ovat  natura-alueita, joiden luonnonoloista on olemassa runsaasti tietoa.

Metsoreitiltä on yhteys myös Multamäen leirikeskukseen sekä Haapalan retkituvalle, jossa voi majoittua. Peurunka on monipuolinen kylpylä- ja kuntoutuslaitos Laukaan kirkonkylän läheisyydessä.

Reitti on merkitty pylväsopastein, joiden päät on maalattu siniseksi. reitin varrella on viittoja ja välimatkatietoja. Karttoja reitistä on  Laukaan kunnan vapaa-aikatoimen nettisivuilla. Metsoreitti sekä taukopaikat  on esitelty Jyväskylän seudun ulkoilupalveluiden oppaassa 2011. Laukaan kodat ja laavut opasvihkosta voi ostaa kunnan pääkirjastosta

http://www.laukaa.fi/upload/docs/vatti/metsoreitti_peurunka_ampujienmaja.pdf

Huom! Jos kuljet Metsoreitin kokonaisuudessan, pääset Peurungasta takaisin myös bussilla numero 41. Aikataulut löydät Jyväskylän liikenteen sivuilta.HUOM! Ottakaa oma kynä mukaan, suurimmassa osassa reitin purkeista ei ole kynää!!!


Additional Hints (No hints available.) 

Find...

821 Logged Visits

Found it 788     Didn't find it 14     Write note 15     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 14 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.