Skip to content

Oppå bakkar og berg ut med havet Event Cache

This cache has been archived.

thomfre: Nå ser det ut som alle har fått logget, og hvis det er noen som ikke har fått logget enda så er det jo bare å logge :)

More
Hidden : Friday, 17 May 2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   not chosen (not chosen)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Lenge før hanen galer, og en god stund før de fleste andre vurderer å våkne, møtes vi på toppen av en lang bakke - på et lite berg kalt Steinsfjellet.

Eventet begynnner kl. 04:45 og er ferdig 06:00


Det er hyggelig om alle kan møte opp til eventstart, det blir servert festbrusHvorfor starte så tidlig? Hvorfor ikke!?

Ifølge de som har peiling skal sola bli synlig på vår halvdel av kloden ca. 05:01. Nå er jo ikke dette stedet med best utsikt mot sola, og det kan jo være overskya - men vi har i alle fall god utsikt mot Haugesund og Nord-Karmøy herifra!

Ta med godt humør, og kanskje blir det en aktivitet eller to også? (mulig det til og med dukker opp en premie!)

Ta gjerne med deg frokosten din, og nyt den mens morgensola, forhåpentligvis, titter frem.

Siden eventet foregår på selveste nasjonaldagen vil jeg oppfordre alle som kan til å ta med seg flagg.


17. mai

Den 17. mai er Norges nasjonaldag. Denne dagen i 1814 ble medlemmene av Riksforsamlingen på Eidsvoll enige om den endelige versjonen av landets grunnlov. Forsamlingen valgte deretter enstemmig regenten, prins Christian Frederik, til konge av et uavhengig Norge. Grunnloven er i teksten datert 17. mai, men ble først signert og beseglet dagen etter, den 18. mai.


Dette innledet en kort periode for Norge som uavhengig stat, før landet etter en kortvarig krig med Sverige måtte inngå våpenhvile gjennom Mossekonvensjonen. Denne avtalen innebar at Norge godtok en personalunion med Sverige, men beholdt Grunnloven med de endringer som unionsinngåelsen gjorde nødvendige. Det medførte blant annet at ordet «uafhængigt» i § 1 i den reviderte Grunnloven av 4. november 1814 ble erstattet med ordet «selvstændigt». Innenfor unionen beholdt Norge selvstendighet og separate statlige institusjoner, bortsett fra kongen og utenrikstjenesten.


17. mai er en offisiell flaggdag og offentlig høytidsdag med arbeidsfri i Norge. Barn og voksne har siden slutten av 1800-tallet feiret dagen mer enn det som er vanlig for mange andre lands nasjonaldagsmarkeringer, blant annet med barnetog.

Additional Hints (No hints available.)