Skip to Content

<

Aaholli

A cache by JaskaTee, Satuli59 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/04/2013
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: not chosen (not chosen)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Isohko mikro Aahollin ja Rymättylän museon läheisyydessä. Aahollin asukkaat tietävät kätkön olemassa olon.

Pitäjätalo Aaholli Kirkkolahden rannalla sijaitseva Maskulaisten tila on ollut uskonpuhdistukseen asti Turun piispan lampuotitila. Perintötilaksi se on ostettu 1759. Viimeinen isäntä, Heimo Turpio (1896-1963), oli paitsi maanviljelijä, myös sotilas ja kolmen sodan veteraani. Turpio rakensi v. 1930 kaksikerroksisen kivitalon kodikseen. Sotilasuran jälkeen v. 1945, Turpio keskittyi tilanhoitoon ja toimi mm. maataloustuottajien puheenjohtajana kuolemaansa saakka. Rymättylän kunta osti merenrantatilan v.1963. Maskulaisten tilan vanhasta päärakennuksesta muodostettiin kotiseutumuseo ja muiden vanhojen rakennusten (pikkutupa, kammio) lisäksi paikalle on siirretty eri puolilta kuntaa laka-aitta Alakylän Heikkilän Itätalosta (Härmä), luhti Saarlan Itätalosta (Vuorio), huussi Menikkalasta (Vehmanen), paja Leiklahdesta, tuulimylly Ylikylän Länsitalosta (R.Saarinen) ja savupirtti Knaapilasta (Lumento). Kivitalo on ollut sittemmin kunnan viranhaltijain asuntona sekä kirjastona. Nyt alakerrassa on asunto ja museon lämmin varastotila. Yläkerta on pitäjätalona kuntalaisten käytössä. Aaholli-nimellä on haluttu viitata Rymättylän talvinuottakalastukseen, josta museon tiloissa on pysyvä erikoisnäyttely. Sinänsä talvinuottaus on ansiotyönä jo hävinnyt, mutta näytösluonteisesti sitä ylläpidetään maaliskuisilla Silakkamarkkinoilla Röölässä. Aaholli-kiinteistö on Naantalin kaupungin kiinteistötoimen alainen ja paikallisesti pitäjätalon perinnehuoneita hoitaa Rymättylä-Seuran perinnetoimikunta.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

546 Logged Visits

Found it 526     Didn't find it 13     Write note 1     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.