Skip to Content

<

Pyörällä päästään 3 - Isolahti

A cache by JuustoNaksu Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/26/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Pyörällä päästään on kuuden tradikätkön ja yhden bonuskätkön sarja reitillä joka kulkee Jyväskylästä Isolahden kautta Muurameen. Mäkinen pyöräilyreitti on erityisesti maantiepyöräilijöiden suosiossa, mutta sopii mainiosti muillekin perheen pienimpiä lukuunottamatta.

Bonuskätköön saat numerot PP 1-6 kätköpurkeista.


Polkupyörän huolto ja korjaus/Lukon öljyäminen

Ei se lukko vaan sen käyttö. Lukon öljyämisessä ei ole näennäisesti mitään ihmeellistä. Siihen kuitenkin liittyy mainitsemisen arvoinen sudenkuoppa. Lukkoon ei saa laittaa muuta kuin lukkosulaa tai lukkoöljyä (aseöljy on ilmeisesti melko samaa kuin lukkoöljy).

Erityisesti ketjuöljyä tai "yleisöljyä" ei pidä käyttää. Syy tähän on se että lukon mekanismi on melko tiivis. Öljyillä on tapana "pikeentyä" ajan kuluessa jolloin lukkomekanismi jumittuu (haittalevyt juuttuvat). Erilaiset rasvat jumittavat lukon myös ja lisäksi tuppaavat keräämään ylimääräistä likaa.

Hitaasti toimivaan tai pakkasella jäätyvään lukkoon kannattaa laittaa lukkoöljyä. Hitautta ja jäätymistä voi ehkäistä toimimalla ennakoivasti esim. syksyllä. Täysin jumittunutta lukkoa voi yrittää avata jollain liuottimella (esim. crc, wd-40) mutta ei se silti välttämättä särkemättä aukea enää koskaan.

Lähde: http://fi.wikibooks.org

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

477 Logged Visits

Found it 473     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.