Skip to Content

<

Pyörällä päästään 5 - Hyrtölänniemi

A cache by JuustoNaksu Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/26/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Pyörällä päästään on kuuden tradikätkön ja yhden bonuskätkön sarja reitillä joka kulkee Jyväskylästä Isolahden kautta Muurameen. Mäkinen pyöräilyreitti on erityisesti maantiepyöräilijöiden suosiossa, mutta sopii mainiosti muillekin perheen pienimpiä lukuunottamatta.

Bonuskätköön saat numerot PP 1-6 kätköpurkeista.Polkupyörän huolto ja korjaus/Polkimet


Polkimet irtoavat kammista yleensä 15mm kiintoavaimella (poikkeuksiakin on). On myös olemassa oma "poljinavain" joka on kapeampi ja olennaisesti pidempi, jolloin vääntäminen helpottuu.

Vasemman puolen polkimessa on vasenkätiset kierteet eli se aukeaa "väärään" suuntaan. Hyvä muistisääntö polkimien irrottamiseen: käännä avainta aina takarenkaaseen päin, kun pyörä on oikein päin.

Polkimen kiinnitykseen on olemassa oma ohjemomenttinsa. Polkimien irrotusta voi helpottaa laittamalla kiinnitysvaiheessa kierteisiin rasvaa tai erityistä tarkoitukseen sopivaa voidetta kuten kuparitahnaa.


Erilaisissa polkimissa on järjestetty laakerointi eri tavalla.

Yksi tapa on laakeroida akseli samanlaisella kartiojärjestelyllä kuin napa. Tätä huolletaan kuten napaa. Tähän tarvitaan kuitenkin yleensä oma työkalunsa.

Jos polkimissa ei ole ruostuvia osia niitä ei tarvitse öljytä. Muussa tapauksessa pese polkimet huolellisesti ja öljyä ohuella öljyllä(esim. silikonilla tai teflon-öljyllä) lukkomekanismi.

Polkimet on yleensä laakeroitu niin, että polkimen uloin laakeri on ns. teollisuuslaakeri, jota ei tarvitse huoltaa ja sisempi laakeri on nylon liukulaakeri, johon ei suositella mitään öljyä.

Mikäli polkimet naksuvat ne voivat olla vaihdon tarpeessa. Pieni välys laakereissa ei vielä välttämättä haittaa toimintaa jos laakerit vaan pelaavat hyvin. Joissakin polkimissa välyksen poistaminen kiristämällä on mahdollista.

Liika öljy kerää likaa ja heikentää polkimen toimivuutta.

Lähde: http://fi.wikibooks.org

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

416 Logged Visits

Found it 414     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.