Skip to Content

This cache has been archived.

jeniko: Olipas jäänyt arkistoimatta.

More
<

Arppen muistometsä

A cache by jeniko Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/11/2013
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Multikätkö rauhoitetulla luonnonsuojelualueella. Näkyvissä olevat koordinaatit vievät luontopolun aloituspaikalle ja opastaululle, jonka luokse voit jättää auton. Tähän tauluun on piilotettu (korkealle, saatat tarvita jonkinmoista apuvälinettä) ensimmäinen putkilo, josta saat seuraavan putkilon koordinaatit ja pienen vihjeen, mistä etsiä. Näitä camottuja pikkuputkiloita on 4kpl, sekä sitten se loppupurkki.

Arppen muistometsä on perustettu Niilo Sakari Arppen toiveesta. Hän toimi Kajaanin kaupunginmetsänhoitajana vuosina 1928-51. Noin 15 hehtaarin rauhoitettu luonnonsuojelualue muodostuu harvinaisista luonnontilaisen kaltaisista vanhoista metsistä. Suojelumetsän ympäri kulkee luontopolku (2,2km), jonka varrella välipurkit ovat. Polku on merkitty sinisillä puumerkeillä, suojelualueen rajat taas valkopäisillä kepeillä ja puumerkeillä. Jyrkkiä nousuja tai laskuja ei ole, mutta polku on paikoitellen pitkospuuta ja kapea. Metsässä kulkiessa suojelumetsän ja "normaalin" metsän rajan ja eron näkee selvästi.

Väliputkilot on jaoteltu polulle niin, että kätköä havittelevan on kierrettävä koko reitti. Loppupurkki on sitten noin 200metrin päässä opastaulusta.

Koordinaatit saattaa heittää joskus melko paljonkin, puusto on sen verran haittona. Putkiloista kuitenkin saat vihjeen seuraavalle putkilolle (paitsi loppupurkille, joka on ihan selkeässä paikassa kun sinne pääset), mistä sitä alkaa etsiä. Jos tarvista, niin korjaillaan ja tarkistetaan naatteja ja mietitään lisää vinkkejä.


Alueella pesii viirupöllö. Jos näet pöllönpoikasia, älä mene lähelle! Tulenteko ja kasvien ja niiden osien kerääminen metsästä on kiellettyä. Kaikki purkit on suojelualueen rajojen ulkopuolella, eli sisäpuolen (jää kulkusuunnassa polun oikealle puolelle) puita ei tarvitse mennä sen tarkemmin tutkimaan purkkien toivossa.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

43 Logged Visits

Found it 31     Didn't find it 2     Write note 3     Archive 1     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Update Coordinates 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.