Skip to Content

<

Volokinpolku: 56 Urheilijat - Harri Rovanperä

A cache by Oggee, fi.c, Kaitsu_ Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 6/24/2013
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Volokinpolku on Volokinpolun retkeilyreittiä ja sen monipuolista luontoa esittelevä kätkösarja. Reitti muodostaa janamaisen geopolun, joka on merkattu maastoon keltaisin opastein.

Geopolun kätköjen piilotustapa vaihtelee ympäristön vaatimusten mukaan, mutta on pyritty toteuttamaan mahdollisimman yhden linjan mukaan. Jokainen kätkö on noudettavissa myös itsenäisenä kohteena. Koko geopolun pituus on noin 30 kilometriä. Etsi geopolun kätköjä luonnonrauhaa kunnioittaen!

Huom! Koska kätkö on janamudossa eikä palaa alkupisteeseen, helppo tapa kiertää polku on porukalla käyttäen kahta autoa, toinen auto jätetään polun toiseen päähän Jyrkälle ja toinen auto viedään toiseen päähän polun päässä sijaitsevalle laavulle. Polun voi suorittaa myös esimerkiksi 7km pätkissä jättämällä auto pienille metsäteille parkkiin.

HUOM! Koska Volokinpolun maasto on paikoittain hyvin vaikeakulkuista, polkua ei suositella kokemattomille luonnossaliikkujille. Polkua on vaikea ajaa maastopyörällä.

Kaikkien kätkötiedotteiden lähteenä toimii Wikipedia.


Harri Rovanperä: Ura

Harri Rovanperä (s. 8. huhtikuuta 1966 Jyväskylä) on suomalainen ralliautoilija. Rallin MM-sarjassa Rovanperä on voittanut yhden osakilpailun ja sijoittunut palkintokorokkeelle 15 kertaa. MM-pisteissä hän on sijoittunut parhaimmillaan viidenneksi.

Uransa ainoan voiton rallin MM-sarjassa Rovanperä ajoi Peugeot'lla Ruotsin rallissa kaudella 2001. MM-ralleihin hän on vuosina 1993–2006 osallistunut 113 kertaa, joista 90 kertaa WRC-autolla.

Harri Rovanperän kartanlukijana on toiminut tavallisesti Risto Pietiläinen. Muita kartanlukijoita MM-ralleissa ovat olleet Juha Repo (1996) ja Voitto Silander.

Ralliura
Harri Rovanperä ajoi ensimmäisen rallinsa vuonna 1989 Sunbeam Avengerilla. (Jyväskylän Talviralli 4.3.1989). MM-ralliura alkoi vuoden 1993 Jyväskylän suurajoista. Vuonna 1995 hän voitti Suomen mestaruuden Opel Astralla. Syksyllä 1996 hänet kutsuttiin ajamaan RAC-ralli Seat Ibiza Kit car -autolla. Rovanperä varmisti tuolloin Seatille W2L-luokan merkkimestaruuden. Vuosina 1997 ja 1998 hän jatkoi samassa tallissa muun muassa Oriol Gomezin tallikaverina ja ajoi yhdeksän luokkavoittoa Seatille, joka niiden avulla voitti molempina vuosina FIA:n F-2 Cup-mestaruuden. Suomen MM-rallista alkaen Rovanperä ajoi vuonna 1998 Seat Cordoba WRC-autoa, jolla seuraavana vuonna saavutti ensimmäisen palkintokorokesijoituksensa Ison-Britannian MM-rallissa. Vuonna 2000 hän osallistui vain neljään MM-ralliin, joista hän ajoi kaksi Seatilla ja kaksi Toyotalla.

Kaudet 2001–2004 Rovanperä ajoi Peugeot-tallissa. Vuosi 2001 alkoi voitolla Ruotsin rallissa ja kauden aikana Rovanperä ajoi kahdesti toiseksi ja kahdesti kolmanneksi, saavuttaen kuljettajien MM-taulukossa uransa parhaan sijoituksen ollen viidentenä. Rovanperän tallikumppaneina Peugeot'lla ajoivat Marcus Grönholm, Didier Auriol, Gilles Panizzi ja Richard Burns. Alkuperäisen sopimuksen lupaamaa täyttä ohjelmaa Rovanperä ei saanut ajaa Peugeot'n tehdasautolla yhtenäkään vuonna, vaan hän joutui keskittymään sorarallien ajamiseen. Maailmanmestaruusjuhlintaan hän pääsi kuitenkin mukaan, kun Peugeot voitti automerkkien maailmanmestaruudet myös vuosina 2001 ja 2002. Vuonna 2002 Rovanperä ajoi neljä kakkostilaa, mutta jäi kuljettajien loppupisteissä kahdeksanneksi. Kaudella 2003 Rovanperä oli usein mukana kärkikamppailuissa, mutta tekniikkamurheiden johdosta hän ylsi palkintokorokkeelle vain kerran, kun hän sijoittui kesäkuussa Kyproksen rallissa toiseksi. Sen jälkeen ei Peugeot 206:lla kukaan yltänyt loppukauden aikana enää yhtä hyvään sijoitukseen soraralleissa ja talli jäikin kaudella 2003 merkkimestaruustaistossa hopealle. Rovanperän valopilkuksi kaudesta 2003 jäi Italian MM-osakilpailun kenraaliharjoituksena ajetun Costa Smeralda rallin voitto. Kaudeksi 2004 Rovanperä oli tehnyt sopimuksen Peugeot'n kanssa jo elokuussa 2003. Sen mukaan Rovanperän piti ajaa kaikki kauden 2004 MM-rallit Peugeot'n 307 autolla. Peugeot ilmoitti marraskuussa 2003, että se ei tarvitse Rovanperän palveluksia kaudella 2004. Kuitenkin jo kolmanteen kauden 2004 MM-ralliin, Meksikoon Peugeot kutsui Rovanperän takaisin töihin. Kreikan rallin kolmostila ja kauden päättänyt Australian rallin kakkostila jäivät Rovanperän parhaiksi tuloksiksi tekniikkamurheiden sävyttämästä viimeisestä Peugeot-kaudesta.

Vuodeksi 2005 Rovanperä siirtyi Mitsubishin talliin italialaisen Gianluigi Gallin ja ranskalaisen Gilles Panizzin tallikaveriksi. Tallin ykköskuskina Rovanperä ajoi täyden ohjelman parhaan sijoituksen ollessa Australian rallin toinen sija. Mitsubishi-kauttakin sävyttivät tekniset ongelmat. Talli sijoittui automerkkien MM-sarjassa viidennelle tilalle ja Rovanperä toi yli puolet tallin pisteistä. Rovanperän piti jatkaa Mitsubishillä myös vuonna 2006, mutta ennen kauden 2006 alkua Mitsubishi yllättäen ilmoitti vetäytyvänsä rallin MM-sarjasta ja Harri Rovanperä jäi ilman tallipaikkaa. Keväällä 2006 Harri Rovanperä teki sopimuksen Red Bull Škoda -tiimin kanssa. Rovanperä osallistui kaudella 2006 kuuteen MM-ralliin. Ilman riittäviä testejä ei autoa onnistuttu kuitenkaan kehittämään ja kausi oli pettymys. Kauden päätöskilpailussa Rovanperä ajoi kuitenkin tiimin parhaan sorarallisijoituksen ja auttoi Red Bull Škoda -tiimiä hankkimaan Škodalle merkkipisteissä yhden kauden parhaan pistemäärän.

Pitääkseen ajotuntumaa yllä Rovanperä siirtyi Suomen Super Rallicross -sarjaan kaudeksi 2007. Rovanperän yhteistyökumppanina SRC-sarjassa on muun muassa iisalmelainen Olvi Oyj TEHO-energiajuomabrändillään.

Vuoden 2010 alussa Rovanperä solmi sopimuksen aavikkorallien ajamisesta USA:ssa autonaan Kore Performance Baja -aavikkokilpuri. Hän voitti ensimmäisen La Carrera Pan Americana –rallinsa samana vuonna.


HUOM! Ota mukaan kierrokselle lyijykynä ja teroitin. Älä käytä loggaamiseen tarroja, leimoja tai irtonaisia lappuja.

Jos kierrätte reittiä isommalla porukalla, voitte käyttää lyhennettä nimimerkeistänne säästääksenne tilaa lokikirjassa. Muista kirjoittaa nettiloggaukseen keitä nimimerkkinne taakse kätkeytyy.

Shortly in English:
Volokinpolku is a geohiking trail that takes you in to Volokinpolku hiking trail. This trail is clearly pointed out by yellow markings along the route.

The caches in trail are hidden according to the hiding place, but all caches are easily found.

Every cache is find-able on its own, so you don't have to go through the whole trail if you don't want to. If you decide to hike the whole Geotrail the hiking distance will be approx. 30 km
Please take consideration of Geo trails' nature, do not disturb animals or damage the flora searching any caches. Respect the nature!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

201 Logged Visits

Found it 198     Didn't find it 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.