Skip to Content

<

Volokinpolku: 59 Urheilijat - Janne Happonen

A cache by Oggee, fi.c, Kaitsu_ Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 6/24/2013
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Volokinpolku on Volokinpolun retkeilyreittiä ja sen monipuolista luontoa esittelevä kätkösarja. Reitti muodostaa janamaisen geopolun, joka on merkattu maastoon keltaisin opastein.

Geopolun kätköjen piilotustapa vaihtelee ympäristön vaatimusten mukaan, mutta on pyritty toteuttamaan mahdollisimman yhden linjan mukaan. Jokainen kätkö on noudettavissa myös itsenäisenä kohteena. Koko geopolun pituus on noin 30 kilometriä. Etsi geopolun kätköjä luonnonrauhaa kunnioittaen!

Huom! Koska kätkö on janamudossa eikä palaa alkupisteeseen, helppo tapa kiertää polku on porukalla käyttäen kahta autoa, toinen auto jätetään polun toiseen päähän Jyrkälle ja toinen auto viedään toiseen päähän polun päässä sijaitsevalle laavulle. Polun voi suorittaa myös esimerkiksi 7km pätkissä jättämällä auto pienille metsäteille parkkiin.

HUOM! Koska Volokinpolun maasto on paikoittain hyvin vaikeakulkuista, polkua ei suositella kokemattomille luonnossaliikkujille. Polkua on vaikea ajaa maastopyörällä.

Kaikkien kätkötiedotteiden lähteenä toimii Wikipedia.


Janne Happonen: Ura

Janne Mikael Happonen (s. 18. kesäkuuta 1984 Kuopio) on suomalainen mäkihyppääjä ja lajin Suomen ennätyksen haltija. Hän edustaa Puijon Hiihtoseuraa. Häntä valmentavat Janne Väätäinen ja Jarkko Saapunki.

Kaudella 2005–2006 Happonen voitti hopeaa joukkuekilpailussa sekä Torinon olympialaisissa että lentomäen maailmanmestaruuskilpailuissa Kulmissa. Torinon jälkeen hän saavutti ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoittonsa Salpausselän kisoissa Lahdessa. Lahdesta alkaneen Nordic Tournamentin loppupisteissä Happonen oli kolmas. Kauden viimeisessä osakilpailussa Planican lentomäessä Happonen otti uransa toisen osakilpailuvoiton. Kauden 2005–2006 maailmancupin kokonaispisteissä hän oli neljästoista.

Kaudella 2006–2007 Happonen ei yltänyt maailmancupissa kertaakaan kymmenen joukkoon. Hän sijoittui vuodenvaihteessa 2007–2008 Keski-Euroopan mäkiviikolla kymmenenneksi ja saavutti helmikuussa 2008 uransa kolmannen ja neljännen maailmancupin palkintokorokesijan oltuaan toinen kummassakin Sapporon suurmäestä hypätyssä osakilpailussa. Hän otti Kuopiossa uransa kolmannen maailmancupvoiton yhden kierroksen kilpailussa, sijoittui Lillehammerissa kolmanneksi ja oli Nordic Tournamentin yhteispisteissä kolmas. Maailmancupkauden päättäneessä Planican osakilpailussa Happonen oli kolmas ja sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena maailmancupin yhteispisteissä kahdeksanneksi. Lentomäen MM-kilpailuissa Oberstdorfissa hän saavutti joukkuekilpailussa hopeaa ja sijoittui henkilökohtaisessa kilpailussa viidenneksi.

Kesällä 2008 Happonen loukkaantui vakavasti Saksan Klingenthalin muovimäestä hypätessään. Hänen hyppykenkänsä pohja repesi irti ja sen jälkeen suksi katosi alta. Pahin vamma oli murtunut reisiluu, eikä tapauksen jälkeen tiedetty, pystyisikö mies enää urheilemaan. Noin vuotta myöhemmin hän kuitenkin pääsi takaisin mäkeen ja kiertää kaudella 2009–2010 jälleen kisoja. Kauden loppupisteissä hän sijoittui 49:nneksi. Planican lentomäen MM-kilpailuissa Happonen oli mukana Suomen pronssijoukkueessa ja sijoittui henkilökohtaisessa kilpailussa 15:nneksi. Happonen loukkasi polvensa pahasti kesällä 2010. Loukkaantumisien jälkeen Happonen hyppäsi ensimmäistä kertaa lähes vuoteen maailmancupissa 30.1.2011 sijoittuen heti kahdeksanneksi Willingenissä. Hänen pisin hyppynsä on kantanut 240 metriä (SE), jonka hän hyppäsi Vikersundissa 13. helmikuuta 2011. Happonen valittiin Oslon MM-kilpailuihin 2011, jossa hän ei kuitenkaan kilpaillut kertaakaan ja palasi kesken kisojen Suomeen loukattuaan polvensa harjoituksissa. Lentomäen MM-kilpailuissa Vikersundissa 2012 hän oli viidestoista. Kauden 2012-2013 Happonen aloitti olemalla Lillehammerin normaalimäessä 22. Seuraavana päivänä suurmäen karsinnassa Happonen hyppäsi 135 metriä, loukkasi alastulossa jalkansa ja kaatui hyppynsä. Happonen joutui jättämään kauden kesken loukkaantumisen vuoksi jo neljättä kertaa urallaan.


HUOM! Ota mukaan kierrokselle lyijykynä ja teroitin. Älä käytä loggaamiseen tarroja, leimoja tai irtonaisia lappuja.

Jos kierrätte reittiä isommalla porukalla, voitte käyttää lyhennettä nimimerkeistänne säästääksenne tilaa lokikirjassa. Muista kirjoittaa nettiloggaukseen keitä nimimerkkinne taakse kätkeytyy.

Shortly in English:
Volokinpolku is a geohiking trail that takes you in to Volokinpolku hiking trail. This trail is clearly pointed out by yellow markings along the route.

The caches in trail are hidden according to the hiding place, but all caches are easily found.

Every cache is find-able on its own, so you don't have to go through the whole trail if you don't want to. If you decide to hike the whole Geotrail the hiking distance will be approx. 30 km
Please take consideration of Geo trails' nature, do not disturb animals or damage the flora searching any caches. Respect the nature!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

199 Logged Visits

Found it 198     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.