Skip to Content

<

Volokinpolku: 61 Urheilijat - Harri Olli

A cache by Oggee, fi.c, Kaitsu_ Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 6/24/2013
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Volokinpolku on Volokinpolun retkeilyreittiä ja sen monipuolista luontoa esittelevä kätkösarja. Reitti muodostaa janamaisen geopolun, joka on merkattu maastoon keltaisin opastein.

Geopolun kätköjen piilotustapa vaihtelee ympäristön vaatimusten mukaan, mutta on pyritty toteuttamaan mahdollisimman yhden linjan mukaan. Jokainen kätkö on noudettavissa myös itsenäisenä kohteena. Koko geopolun pituus on noin 30 kilometriä. Etsi geopolun kätköjä luonnonrauhaa kunnioittaen!

Huom! Koska kätkö on janamudossa eikä palaa alkupisteeseen, helppo tapa kiertää polku on porukalla käyttäen kahta autoa, toinen auto jätetään polun toiseen päähän Jyrkälle ja toinen auto viedään toiseen päähän polun päässä sijaitsevalle laavulle. Polun voi suorittaa myös esimerkiksi 7km pätkissä jättämällä auto pienille metsäteille parkkiin.

HUOM! Koska Volokinpolun maasto on paikoittain hyvin vaikeakulkuista, polkua ei suositella kokemattomille luonnossaliikkujille. Polkua on vaikea ajaa maastopyörällä.

Kaikkien kätkötiedotteiden lähteenä toimii Wikipedia.


Harri Olli: Ura

Harri Juhani Olli (s. 15. tammikuuta 1985 Rovaniemi) on suomalainen mäkihyppääjä, joka edustaa seuratasolla Lahden Hiihtoseuraa. Hänen paras saavutuksensa on suurmäen maailmanmestaruushopea vuonna 2007. Lisäksi hänellä on lentomäen joukkuekilpailusta MM-hopeaa vuodelta 2008 ja MM-pronssia vuodelta 2010. Olli lopetti kilpailu-uransa tammikuussa 2011 kesken kauden, mutta teki paluun syyskuussa 2012.

Olli on sijoittunut mäkihypyn maailmancupissa palkintokorokkeelle seitsemän kertaa, joista kolme on voittoja, kaksi toista sijaa ja kaksi kolmatta sijaa. 3. elokuuta 2008 Olli voitti mäkihypyn kesä-GP:n osakilpailun Ranskan Courchevelissä.

Hänen parhaimpiin saavutuksiinsa kuuluvat myös nuorten maailmanmestaruus normaalimäen joukkuekilpailussa Saksan Schonachissa 24. tammikuuta 2002 sekä nuorten MM-pronssi samassa lajissa Ruotsin Sollefteåssa 6. helmikuuta 2003.

Ura
24. helmikuuta 2007 Harri Olli voitti hopeaa Sapporon MM-kilpailujen suurmäessä. Hopeaa tuli vain 0,2 pisteen erolla kultaa voittaneeseen Simon Ammanniin. Olli hyppäsi avauskierroksella 124 metriä, kun Ammann hyppäsi 125 metriä ja johti kierroksen jälkeen kilpailua ennen toisena ollutta Ollia. Toisella kierroksella Olli hyppäsi kilpailun pisimmän hypyn 136,5 metriä Ammannin jäädessä 134,5 metriin. Avauskierroksen paremmat tyylipisteet riittivät kuitenkin tuomaan Ammannin niukan voiton. Olli kuului lisäksi Suomen joukkueeseen, joka sijoittui joukkuemäessä neljänneksi.

Olli kuului 24. helmikuuta 2008 Oberstdorfin lentomäen maailmanmestaruuskilpailujen joukkuekilpailun hopealle yltäneeseen joukkueeseen. Hänet kuitenkin erotettiin maajoukkueesta loppukaudeksi muutamaa päivää myöhemmin. Erottamisen syynä oli MM-kisojen aikainen toiminta ja Janne Marvailalle osoitetut lausunnot, huono kielenkäyttö sekä päihtyneenä median edessä esiintyminen. 18. heinäkuuta 2008 uutisoitiin Ollin mahdollisesta rattijuopumuksesta. Noin viikkoa myöhemmin rattijuopumus vahvistui. Olli pysäytettiin kun hän ajoi 141 kilometrin tuntivauhtia 80 kilometrin alueella. Hän puhalsi poliisin alkometriin 0,67 promillea, ja rattijuopumuksen raja on 0,5 promillea. Elokuussa 2008 Harri Olli erotettiin toistamiseen maajoukkueesta. Syyksi ilmoitettiin toistuva piittaamattomuus joukkueen pelisäännöistä. 13. lokakuuta 2008 Olli sai 30 päivän ehdollisen vankeustuomion. Hänelle annettiin myös 120 euron oheissakko ja hän oli ajokiellossa vuoden loppuun saakka.

1. tammikuuta 2009 Keski-Euroopan mäkiviikolla Garmisch-Partenkirchenissä käydyssä kisassa Olli sijoittui kolmanneksi ja kuittasi näin ensimmäisen palkintokorokesijoituksensa maailmancupissa. Seuraavan palkintokorokesijoituksensa Olli saavutti Kulmissa 11. tammikuuta oltuaan toinen.

Ensimmäisen voittonsa Olli otti Oberstdorfin lentomäestä 14. helmikuuta 2009. Samassa kilpailussa hän hyppäsi uuden mäkiennätyksen, 225,5 metriä. Seuraavana päivänä Olli johdatti Suomen joukkuekilpailun voittoon. Liberecin MM-kilpailuissa hän johti normaalimäen kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta putosi lopulta kolmanneksitoista. Suurmäessä Olli oli 21.

Toisen voittonsa Olli saavutti Lillehammerissa 13. maaliskuuta 2009. Olli voitti myös kauden viimeisen kilpailun Planicassa 22. maaliskuuta. Maailmancupkauden 2008–2009 kokonaispisteissä hän sijoittui neljänneksi.

Vancouverin olympialaisissa Olli hylättiin normaalimäen kilpailussa ensimmäisen kierroksen jälkeen liian suuren hyppypuvun takia. Suurmäessä hän sijoittui 18:nneksi. Lentomäen maailmanmestaruuskilpailuissa Planicassa Olli oli yhdestoista ja kuului joukkuekilpailussa Suomen pronssijoukkueeseen.

Yleisön keskuudessa Olli on aina ollut suosittu. Norjalaiset kannattajat muun muassa tekivät hänestä laulun. 25. tammikuuta 2011 Harri Olli ilmoitti lopettavansa aktiiviuransa mäkihyppääjänä. Harri Olli kuuluu ystävänsä Kimmo Ylirieston valmennustiimiin ja on käytännössä vastannut tämän hyppyharjoituksista ja niiden palautteesta.

Huhtikuussa 2012 uutisoitiin, että Harri Olli aikoo jatkaa uraansa. Hänen valmentajansa Kimmo Kykkänen kertoi elokuussa 2012, ettei Ollia ole näkynyt mäissä juhannuksen jälkeen. Mutta sitten Olli kumminkin ilmoitti hyppäävänsä 16.9.2012 vuoden ja 6 kuukauden tauon jälkeen.


HUOM! Ota mukaan kierrokselle lyijykynä ja teroitin. Älä käytä loggaamiseen tarroja, leimoja tai irtonaisia lappuja.

Jos kierrätte reittiä isommalla porukalla, voitte käyttää lyhennettä nimimerkeistänne säästääksenne tilaa lokikirjassa. Muista kirjoittaa nettiloggaukseen keitä nimimerkkinne taakse kätkeytyy.

Shortly in English:
Volokinpolku is a geohiking trail that takes you in to Volokinpolku hiking trail. This trail is clearly pointed out by yellow markings along the route.

The caches in trail are hidden according to the hiding place, but all caches are easily found.

Every cache is find-able on its own, so you don't have to go through the whole trail if you don't want to. If you decide to hike the whole Geotrail the hiking distance will be approx. 30 km
Please take consideration of Geo trails' nature, do not disturb animals or damage the flora searching any caches. Respect the nature!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

196 Logged Visits

Found it 192     Didn't find it 3     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.