Skip to Content

<

Volokinpolku: 93 Muusikot - Elastinen

A cache by Oggee, fi.c, Kaitsu_ Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 6/24/2013
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Volokinpolku on Volokinpolun retkeilyreittiä ja sen monipuolista luontoa esittelevä kätkösarja. Reitti muodostaa janamaisen geopolun, joka on merkattu maastoon keltaisin opastein.

Geopolun kätköjen piilotustapa vaihtelee ympäristön vaatimusten mukaan, mutta on pyritty toteuttamaan mahdollisimman yhden linjan mukaan. Jokainen kätkö on noudettavissa myös itsenäisenä kohteena. Koko geopolun pituus on noin 30 kilometriä. Etsi geopolun kätköjä luonnonrauhaa kunnioittaen!

Huom! Koska kätkö on janamudossa eikä palaa alkupisteeseen, helppo tapa kiertää polku on porukalla käyttäen kahta autoa, toinen auto jätetään polun toiseen päähän Jyrkälle ja toinen auto viedään toiseen päähän polun päässä sijaitsevalle laavulle. Polun voi suorittaa myös esimerkiksi 7km pätkissä jättämällä auto pienille metsäteille parkkiin.

HUOM! Koska Volokinpolun maasto on paikoittain hyvin vaikeakulkuista, polkua ei suositella kokemattomille luonnossaliikkujille. Polkua on vaikea ajaa maastopyörällä.

Kaikkien kätkötiedotteiden lähteenä toimii Wikipedia.


Elastinen: Ura ja yksityiselämä

Kimmo Ilpo Juhani Laiho, taiteilijanimeltään Elastinen (s. 18. huhtikuuta 1981 Helsinki) on suomalainen hip hop-artisti ja musiikkituottaja, joka toimii myös oman Rähinä Records -levy-yhtiönsä toimitusjohtajana.

Kiinnostus musiikkiin alkoi näkyä aikaisin Elastisen varhaisnuoruudessa: jo seitsemänvuotiaana Elastinen kävi ahkerasti kitaratunneilla. Lisäksi hän aloitti aktiivisen tanssimisen 11-vuotiaana ja oli osa maineikasta Illmatic Cru -breakdance-ryhmää, joka vaihtoi myöhemmin nimensä Savage Feetiksi. Vuonna 1997 perustettuun ryhmään kuuluivat Elastisen lisäksi b-boyt Hypnotic, Uniikki, D'Maestre, Lil'P ja Twister. Kutsumanimensä "Elastinen" hän sai ajan mittaan breakdance-piireistä.

Laiho syntyi Kalliossa mutta nuoruutensa hän vietti Malminkartano-Kannelmäki-Hakuninmaa -akselilla. Elastinen kirjoitti ensimmäiset rap-lyriikkansa viidentoista vuoden iässä, isoveljeltään saamansa hiphop-kasetin innoittamana. Hän liittyi ystäviensä kera rasisminvastaisen Colorblind-musikaalin riveihin ja kesällä 1997 perusti myös musikaalissa mukana olleen Iso H:n kanssa Fintelligensin, suomenkielisen hip hopin pioneeribändin. Heidän ensimmäinen julkaisunsa oli vuonna 1998 omakustanteena julkaistu Vapaa Tyyli / Finvasion -vinyyli, jota painettiin sata kappaletta. Levyä myytiin muun muassa pienessä The Funkiest -levykaupassa ja kädestä käteen erilaisissa hip hop -tapahtumissa. Levy herätti Sony Musicin kiinnostuksen ja Fintelligens sai levytyssopimuksen Elastisen ollessa vasta 18-vuotias.

Pitkäaikainen musiikki- ja tanssiharrastus vei Elastisen opiskelemaan Sibelius-lukioon, josta hän kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 2000. Samana vuonna Fintelligensin debyyttialbumi Renesanssi ilmestyi ja ylitti kultalevyyn oikeuttavan rajan. Elastinen tuotti noin kolmasosan albumin musiikista. Syksyllä 2001 ilmestyi Fintelligensin seuraava albumi, myös kultaa myynyt Tän tahtiin, jonka tuotannosta jo kaksi kolmasosaa oli Elastisen käsialaa.

Kun Elastinen suoritti asepalvelustaan Santahaminassa vuoden 2002 keväällä, hän käytti pääasiassa kaikki viikonloppuvapaansa ahkeraan keikkailuun Fintelligensin kanssa. Marraskuussa 2002 julkaistiin Fintelligensin kolmas pitkäsoitto, kultarajan helposti ylittänyt Kokemusten summa, jonka musiikin tuottamisesta Elastinen vastasi kokonaisuudessaan.

Vuonna 2003 Elastinen tuotti yhdessä Fried Musicin Jukka Immosen kanssa Popstarsista tutun Jonnan debyyttialbumin Kaksnolla, sekä raivoisan menestyksen saavuttaneen jääkiekon MM-kisojen 2003 virallisen tunnuslaulun, Kaikki peliin. Saman vuoden lopussa Fintelligens julkaisi kokoelman Nää vuodet 1997-2003, joka päätti Fintelligensin levytyssopimuksen Sony Musicin kanssa. Kokoelman mukana tuli myös DVD, joka sisälsi muun muassa kaikki yhtyeen musiikkivideot ja videomateriaalia keikoilta vuosien varrelta. Kokoelma myi kultaa.

Keväällä 2004 Elastinen julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa Elaksis Kivi. Levyltä julkaistiin singlet Syljen ja Bäkkiin Stadiin. Syljen menestyi myös ulkomailla ja nousi nopeasti Pohjoismaiden singlelistan kärkeen. Kappaleesta kuvattiin myös musiikkivideo, jonka ohjasi Jani Tolin. Elaksis Kivi julkaistiin CD:n lisäksi myös vinyylinä.

Vuonna 2006 Elastinen teki E.T.T.E.-mixtapen Timo Pieni Huijauksen kanssa. Mixtape sisälsi 13 uutta kappaletta ja sen tuotannosta vastasivat Elastisen lisäksi Snellmen, Jonny Bro, Marks ja Boy Mike. Elastinen julkaisi myös toisen sooloalbuminsa Anna soida 15. marraskuuta. Levyn nimikappale "Anna soida" soi runsaasti radiokanavilla, ja siitä kuvattiin myös musiikkivideo. Myös kappaleesta "Päivä kerrallaan" tehtiin musiikkivideo. Molemmat videot ohjasi Trill Median Lauri Aalto.

Elastisen kolmas sooloalbumi E.L.A. ilmestyi 31. lokakuuta 2007. Levyllä vierailivat muun muassa Asa ja Sami Saari, ja siltä on julkaistu singlet "Ovet paukkuu" ja "Häivytään". Tunne Productions Oy:n Jaakko Manninen ja Kusti Manninen ovat tehneet musiikkivideot molempiin kappaleisiin. E.L.A.-levyn myötä alkaneella kiertueella Elastisella oli mukana taustayhtye The E.L.A. Band sekä myös aiemmin tuplaajana ollut Timo Pieni Huijaus.

Kiertue päättyi kesällä 2008, jonka jälkeen Elastinen vetäytyi soolouralta ja jatkoi Iso H:n kanssa Fintelligensissä. Fintelligensin neljännen studioalbumin single "Hoida homma" julkaistiin heinäkuussa 2008. Saman vuoden syksynä julkaistiin vielä toinen single "Määränpää", jolla vieraili Lauri Tähkä. Neljäs albumi Lisää julkaistiin marraskuussa 2008. Vuoden 2009 Fintelligens keikkaili ja teki viidettä albumiaan, jonka ensimmäinen single "Mikä boogie" sai ensisoittonsa joulukuussa 2009. Viides albumi Mun tie tai maantie julkaistiin helmikuussa 2010. Fintelligensin kuudes ja toistaiseksi viimeinen albumi Täytyy tuntuu julkaistiin kesällä 2011. Elastinen julkaisi ensimmäisen singlen "Iisii" tulevalta albumiltaan 13. helmikuuta 2013.

Elastinen on tuottanut uransa aikana lukuisia hittikappaleita myös monelle muulle artistille, esimerkiksi Kapasiteettiyksikölle, Illille ja Asalle. Hän on myös vieraillut muun muassa Daruden, Brandonin, Jonnan, Redraman, Tommy Tee, Beats and Stylesin ja XL5:n albumeilla. Hän on myös ollut sanoittamassa yhtä Anna Abreun kappaletta.

Elastinen toimi Idols-laulukilpailun Rovaniemen koelauluissa vierailevana tuomarina helmikuussa 2011. Lisäksi hän toimi yhtenä neljästä tuomarista 31. joulukuuta 2011 alkaneessa The Voice of Finland-ohjelmassa. Hänet nähdään myös ohjelman 4. tammikuuta 2013 alkaneella toisella kaudella. Syksyllä 2013 Elastinen tuomaroi The Voice Kids -laulukilpailua yhdessä Mira Luotin ja Krista Siegfridsin kanssa.

Yksityiselämä
Tammikuussa 2012 Elastisen uutisoitiin seurustelevan Miss Helsinki 2010 -finalistin Marita Alatalon kanssa. Pari oli seurustellut kesästä 2011 lähtien. 7 päivää -lehti kertoi kuitenkin huhtikuun lopulla 2012 parin eronneen. Kesäkuussa 2012 Elastisen uutisoitiin seurustelevan ruotsalaislaulaja Loreenin kanssa, mutta Loreenin edustaja Helena Wigren kielsi uutisen pitävän paikkaansa.


HUOM! Ota mukaan kierrokselle lyijykynä ja teroitin. Älä käytä loggaamiseen tarroja, leimoja tai irtonaisia lappuja.

Jos kierrätte reittiä isommalla porukalla, voitte käyttää lyhennettä nimimerkeistänne säästääksenne tilaa lokikirjassa. Muista kirjoittaa nettiloggaukseen keitä nimimerkkinne taakse kätkeytyy.

Shortly in English:
Volokinpolku is a geohiking trail that takes you in to Volokinpolku hiking trail. This trail is clearly pointed out by yellow markings along the route.

The caches in trail are hidden according to the hiding place, but all caches are easily found.

Every cache is find-able on its own, so you don't have to go through the whole trail if you don't want to. If you decide to hike the whole Geotrail the hiking distance will be approx. 30 km
Please take consideration of Geo trails' nature, do not disturb animals or damage the flora searching any caches. Respect the nature!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

194 Logged Visits

Found it 193     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.