Skip to Content

<

Haastekätkö - Etelä-Savo - Challenge

A cache by LaraG Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 6/7/2013
Difficulty:
4.5 out of 5
Terrain:
4.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä on Etelä-Savon maakuntahaaste.Haaste ja sen ehdot

Voidakseen logata tämän haastekätkön, tulee kätköilijän täyttää ennen tätä seuraavat haasteen ehdot:

1. Kätköilijällä tulee olla löydettynä yksi kätkö jokaisesta Etelä-Savon kunnasta. Kuntia Etelä-Savossa on 14 ja maakuntakeskus on Mikkeli. Kunnat ovat Enonkoski, Heinävesi, Hirvensalmi, Joroinen, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala, Rantasalmi, Savonlinna ja Sulkava. Kaupunkeja näistä ovat Mikkeli, Pieksämäki ja Savonlinna.

2. Kätköilijällä tulee olla löydettynä yksi kätkö Etelä-Savon maakunnan alueella seuraavista terrain-luokituksista: (1), (1,5 tai 2), (2,5 tai 3), (3,5 tai 4), (4,5 tai 5). Samoin kätköilijällä tulee olla löydettynä yksi kätkö Etelä-Savon maakunnan alueella seuraavista difficulty-luokituksista: (1), (1,5 tai 2), (2,5 tai 3), (3,5), (4 tai 4,5 tai 5).

3. Samasta kunnasta ei voi käyttää useaa kätköä, jotta saat T- ja D- luokat täyteen eli vain 1 kätkö/kunta.

4. Myös arkistoidut kätköt lasketaan mukaan.

5. Omiin kätköihin tehtyjä löytöloggauksia ei hyväksytä. Tämä kätkö ei voi olla osana haasteen täyttymistä.

6. Haasteen ehtojen todentaminen: EDIT 26.7.2018: Voit tarkistaa haasteen täyttymisen myös Project-GC:n Chekkerillä, linkki löytyy kuvauksesta. Suuret kiitokset arisoftille Chekkerin laatimisesta!
Voit myös entiseen tapaan liittää loggaukseesi muulla tavoin luodun listan näistä ehdot täyttävistä kätköistä tai vaihtoehtoisesti lähettää listan tämän haastekätkön tekijälle profiililinkin kautta.

7. Koska kyseessä on haastekätkö, kuvauksessa esitettyjä ehtoja täyttämättömät loggaukset tullaan poistamaan.


Etelä-Savon kunnat

Vuoden 2013 alusta Etelä-Savon kuntien määrä väheni, kun yhteen liityivät maakunnan itäisissä osissa Savonlinna, Kerimäki ja Punkaharju ja eteläisissä osissa Mikkeli, Ristiina ja Suomenniemi. Suomenniemi kuului aiemmin Etelä-Karjalan maakuntaan, ja liitoksessa se tuli osaksi Etelä-Savoa.

Aikaisempia kuntaliitoksia ovat:
Savonranta liitettiin Savonlinnaan vuonna 2009.
Haukivuori liitettiin kuntaliitoksella Mikkeliin vuonna 2007.
Kangaslampi liitettiin Varkauteen vuonna 2005, jolloin se tuli osaksi Pohjois-Savon maakuntaa.
Jäppilä, Pieksämäen maalaiskunta ja Virtasalmi yhdistyivät uudeksi Pieksänmaan kunnaksi vuonna 2004. Pieksänmaa oli lyhytikäinen, sillä vuonna 2007 siitä tuli osa Pieksämäen kaupunkia.
Anttola ja Mikkelin maalaiskunta liittyivät Mikkeliin vuonna 2001.
Säämingin kunnan pääosa liitettiin vuonna 1973 Savonlinnaan ja loput Punkaharjuun.

Haukivuoren kirkonkylä ja kotiseutumuseo

Itse kätkö sijaitsee annetuissa koordinaateissa Haukivuoren kirkonkylällä kotiseutumuseolla. Kätkölle on lupa.

Haukivuoren kotiseutumuseo sijaitsee Haukivuoren kirkonkylällä, pitäjän vanhassa keskustassa, jossa on jäljellä kylärakenne hallinnollisine rakennuksineen. Kirkolta pappilaan johtavan raitin varrella on museon lisäksi vanha pitäjäntupa, entinen kansakoulu sekä asuinrakennuksia 1900-luvun alusta. Raitti muodostaa vakiintuneen ja rauhallisen kokonaisuuden, jota reunustavat rakennusten lisäksi rehevät pihat.

Saksalanharju - Haukivuoren kirkonkylä kuuluu valtakunnallisesti arvokkaisiin maisema-alueisiin. Kirkonkylä on edustava vanha järvisuomalainen kirkonkylämiljöö. Se on eheänä ja hyvin hoidettuna maisemallisesti hyvin arvokas.

Kauniilla luonnonmaisemalla on voimakas vaikutus Haukivuoren kirkonkylän maisemaan. Vesistö luo selkeän rajan kylän länsi ja pohjoispuolelle ja viereinen Saksalanharju antaa muutoin melko tasaisille pinnanmuodoille vaihtelua ja jylhyyttä. Kirkonkylän maisema on kaunis ja perinteinen, ja se on rakentunut selkeästi kirkon ja pappilan välisen kyläraitin ympärille. Haukivuori mainitaan nimismiespitäjänä jo vuonna 1573. 1949 palanut puukirkko rakennettiin kuitenkin vasta 1700-luvun lopulla. Kirkonpaikka valittiin aikanaan Kyyveden niemekkeelle tärkeän vesireitin tuntumaan. Kirkon palosta jäi jäljelle vanha kellotapuli, joka vielä tänä päivänä avaa näkymän vanhalle kyläraitille.

Museo sijaitsee vanhassa hirsirakenteisessa viljamakasiinissa, kunnan lainajyvästössä. Museo on avattu yleisölle vuonna 1962, ja sitä on alusta asti hoitanut Haukivuoren kotiseutuyhdistys ry. Näyttely on järjestetty kahteen kerrokseen. Aiheen mukaiset näyttelykokonaisuudet antavat monipuolisen kuvan haukivuorelaisten elämästä. Esillä on eri elinkeinoihin, kuten maatalouteen, kalastukseen ja sepän sekä puusepän töihin liittyvää esineistöä. Yläkerrasta löytyy myös koulunkäynnistä kertova osasto.

Museon pihapiirissä on myös vuonna 1905 rakennettu tuulimylly. Se on siirretty nykyiselle paikalleen Häkkilän kylästä vuonna 1966.

Kätkö

Kuvauksessa olevat vaikeus- ja maastoarvot kuvaavat tämän haasteen suorittamista. Itse kätkön vaikeus on 1,5 ja maasto 1,5. Rasiaan mahtuu kulkijoita. Älä palauta kätköä liian syvälle, jotta seuraavakin kävijä saa sen sieltä käsiinsä. Talvilöydettävyys: vähäisen lumen aikaan löydettävissä, runsaan lumen aikana hankalampaa tai edellyttää enemmän lumitöitä. Kätkössä on pieni FTF-palkinto ensimmäiselle ehdot täyttävälle lokkaajalle! Pieniä vaihtareita siellä on myös, jos joku haluaa esim. Charlotte Kallan nimmarilla varustetun kortin, (löytynyt kätköstä Pohjois-Ruotsista) niin hopi hopi!

Esimerkki listasta: (LaraG:n löydöt Etelä-Savosta)PGC Checker

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

159 Logged Visits

Found it 128     Write note 28     Publish Listing 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 94 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.