Skip to Content

<

Ryhmäpuutarha ja mää

A cache by Jänö Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 6/9/2013
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Nanokätkö Uikkupolun varrella. Kätkössä ei ole kynää.

Ethän ruoki lampaita! Kaanaan ryhmäpuutarhan ensimmäisiä puutarhamökkejä alettiin rakentaa vuonna 1987. Nyt suloisia ja värikkäitä pikkumökkejä on 34. Raisionlahden rantaniityillä tapaa kesäisin Rymättyläläisen lammastilan Sikka Talun lampaita, joiden tehtävänä on osaltaan auttaa ruovikkoalan laajentumisen ehkäisyssä. SikkaTalu saa laidunnukseen perinnebiotooppien hoitotukea, joka on maatalouden ympäristötuen erityistuki. Nuori ja vehreä järviruoko maistuu lampaille, mutta vanha ja kuiva ruoko joudutaan poistamaan konevoimin. Raisionlahden ranta-alueet ovat varsinkin keväisin ja syksyisin hyvin kosteat ja jopa tulvivat, mikä vaikeuttaa rantalaiduntamista. Lampaat nimittäin suosivat kuivempia rantaniittyalueita, jolloin kosteat ranta-alueet jäävät koskemattomiksi ja järviruokoa joudutaan leikkaamaan koneellisesti. Raisionlahden laidunnettavat alueet ovat tällä hetkellä yhteispinta-alaltaan noin 29 hehtaaria . Laidunnettavilla alueilla on ruovikon tukiniittojen ja -murskausten avulla hillitty ruovikon kasvamista Laidunnuksen yleisohjeena ja tavoitteena on riittävä laidunpaine, jotta (ruoko)kasvillisuus pysyy matalana. Sopivan laidunpaineen määrittely on tapauskohtaista, mihin vaikuttavat muun muassa kesän sääolot. Laidunpaineen tasaamiseksi onkin syytä käyttää useita aidattuja laidunnuslohkoja, jolloin lampaat syövät tasaisesti kaikkia laidunnusalueita. Jos kierrät kaikki Uikkupolun kätköt, auto on hyvä jättää parkkiin Kaanaanrannantielle tai lintutornin parkkiin. Parkkipaikkoja on myös ryhmäpuutarhan alueella.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

568 Logged Visits

Found it 504     Didn't find it 22     Write note 9     Temporarily Disable Listing 9     Enable Listing 9     Publish Listing 1     Needs Maintenance 6     Owner Maintenance 6     Update Coordinates 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 17 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.