Skip to Content

<

En stor utfordring(?) (Klatrejul #23 2014)

A cache by TrulsHE og Ek Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/23/2014
Difficulty:
5 out of 5
Terrain:
3.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Dette er luke nummer 23 i Klatrejul 2014.

Klatring kan være så mangt. Jeg håper at denne “Klatrejul”-cachen er en artig alternativ tolkning av dette. Her er den fysiske klatrebiten veldig lett, noe alle bør klare greit. Faktisk er det ikke snakk om mer enn én høydemeter opp i treet, sånn omtrent. Derimot er det gode muligheter for å måtte klatre noen høydemeter på vei inn til nullpunkt, men heldigvis kan disse for det meste gjøres unna på fine veier og i nydelige skispor (så lenge snøen har lagt seg for vinteren).
Oppgavene for å finne fram til de riktige koordinatene er imidlertid mer utfordrende. Det var jo slik at “En mystery som krever 140 i IQ og svart belte i Google er like velkommen som en nano i toppen av en 30 meter høy julegran eller tønne gjemt 15 km inne i skauen på Hadeland.” Jeg håper at noen setter pris på å få trimmet de små grå litt også, og det kan jo være fint å ha noe å pusle med innendørs i jula. Men til slutt venter altså en tur ut. Dermed håper jeg å ha laget en “Klatrejul”-cache som kan utfordre på litt andre måter og falle i smak også hos dem som ikke liker de høye fysiske utfordringene.Sjefen sjøl, KvikksølvTommy, hadde nettopp fått publisert sitt siste utlegg, og det var ikke måte på hvilke prøvelser boksejegerne måtte gjennom for å få signaturen i loggen.
Ludde, Kvitebjørn og mange flere var raskt i farta. Like fort som Politibil 20 på utrykning gikk det ikke for alle, for noen ting måtte gjøres unna først. Inne på Andepuben måtte Kjøttstykket gjøre seg ferdig med middagen først og Mikkim mus sto enn så lenge fascinert og så på GC-koden.
Litt inni skogen kom de til Slangevannet hvor Pukkeldyret sto og drakk. Ute på vannet lå Fiskeprammen og duppet med Lillesnoken bak roret.
Stadig flere meldte seg på i FTF-jakten. FjompeFox kom raskende over isen. Merkelig nok kom Orren flygende baklengs. Polarhunden løp som vanlig i fint driv og Buskeindianeren prøvde å skremme vekk de andre med sine ugh! Veien var hard. Det var reine Fjelltoppen som skulle bestiges.
Endelig framme fikk de alle hakeslepp.
-Savner dere noen? Beklager, men fantasien min strekker ikke til. Hæ-mann. Touchdown, edelgass, politi. Vestlending sier s. Hohoho! Dett var dett.
Vel vel… Over til oppgavene:

Denne var nemlig høyere og drøyere enn noe tidligere. KvikksølvTommy hadde brukt quadcopteret sitt til utplassering langt oppe i et stort tre. Heldigvis for oss hadde han glemt å lade batteriene, så den totale flytiden var begrenset til 2 minutter. Quadcopteret fløy vertikalt oppover med en hastighet på 0,7m/s og den dobbelte hastigheten ned igjen. Selve plasseringen tok et halvt minutt av flytiden. Hvor høyt klarte han å plassere cachen?

Våre cachehelter hadde som vanlig med utstyrssekkene fylt av alt mellom himmel og jord, så de gjøv løs på utfordringen med skrekkblandet fryd. BigShot måtte i hvert fall brukes.
Skytteren valgte som vanlig sin favorittvinkel på 70 grader mellom bakken og den 2 meter lange BigShot-stanga. Loddet forlater spretterten fra enden av stanga i samme vinkel. Sett deg i hans situasjon. For det perfekte skudd, hvor loddet når akkurat 1 meter rett over cachen, må du beregne følgende to ting. Hvilken utgangshastighet må du gi loddet? Og hvor langt horisontalt unna cachen må foten av spretterten plasseres på bakken?
Forutsett at bakken er horisontal, at det ikke er noe luftmotstand eller drag i lina, at g=9,81m/s^2 og ikke bruk noen avrundinger i mellomregninger.

Til slutt fikk våre cachehelter plassert tauet og omsider oppe ved cachen begynte førstemann å fundere på hvor mye god vinterved han hadde passert på veien. Det kan du hjelpe ham å finne ut med følgende opplysninger. Treet var helt utrolig flott, uten en eneste gren nedenfor og med en perfekt symmetrisk stamme gitt ved kurven til funksjonen f(x)=-50ln(x) om den vertikale senterlinjen. Hva er altså volumet av trestammen nedenfor cachen?

Når du har funnet fram til alle de fire svarene må du skrive en tekststreng nøyaktig som beskrevet nedenfor og legge inn denne i Certitude, som vil gi deg de korrekte koordinatene til cachen dersom svarene er riktige.

H=a/v=b/s=c/V=d

Hvor…
a = høyden til cachen i meter med to desimaler.
b = utgangshastigheten til loddet i m/s korrekt avrundet til to desimalers nøyaktighet.
c = avstanden til foten av spretterten i meter korrekt avrundet til to desimalers nøyaktighet.
d = volumet av trestammen i kubikkmeter korrekt avrundet til to desimalers nøyaktighet.
(Eksempel: H=11,23/v=11,23/s=11,23/V=11,23)You can validate your puzzle solution with certitude.


GOD JUL, alle sammen!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

32 Logged Visits

Found it 29     Write note 2     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.