Skip to Content

<

Lapsuuden seikkailut /Childhood adventures

A cache by seisojat Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/23/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Vietin lapsuuteni meren rannalla Varvissa ja aina ennen koulun loppumista toukokuussa kävimme meressä uimassa. Oli jännää etsiä rannalta hienoja kiviä ja muita aarteita, joita aallot toivat rantaan.

This is the place of my childhood. We used to swim in the sea every year before school ended in May. It was exciting to find beautiful stones on the beach.

Oliko toukokuu ennen vanhaan lämpimämpi kuin nykyään vai onko aika kullannut muistot? Kylmäähän se merivesi oli toukokuussa, kastautumista se taisi olla.

Silloin ei paikalla ollut näin hienoa uimarantaa. Kalamajojen vieressä oli kalalaituri, jossa oli ”haisevia” kalastajaveneitä ja samalta laiturilta hypittiin uimaan. Tarpeeksi syvälle kun ui, niin kylläpä jalkoja kutittelivat merilevät ja alkoi pelottaa, että ne imevät meidät lapset veden alle.

Uinnin jälkeen lekoteltiin auringossa ja etsittiin hienoja kiviä. Erityisesti alkukeväällä koluttiin koko ranta ja etsittiin, että millaisia aarteita jäät olivat tuoneet meidän rantaan.

Saapa nähdä löydätkö aarteemme!


Nimensä kaupunginosa on saanut alueilla sijainneista telakoista eli varveista. Varvi = puualusten rakennustelakka, jossa valmis alus liu'utetaan kokonaisena liuskaa pitkin veteen.

Nykyään Varvi-Välikylä kyläyhdistys ry on kunnostanut rannan ja lisäksi siellä on lapsille kiikut ja kota on kyläyhdistyksen käytössä.

HUOM! Kätkö ei ole kodassa eikä muussakaan rakennuksessa.

*******

Were those days warmer than today in May? For sure sea water was freezing in May.

In those days this beach was more like a fishing harbour with 'smelly' fishing boats in the wharf. And we used to jump to sea from the wharf.
After swimming we used to look for beautiful stones and other treasures brought by the sea. Let's see if you'll find our treasure!

Note: the cache is not in the buildings.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

199 Logged Visits

Found it 161     Didn't find it 26     Write note 4     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Owner Maintenance 2     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.