Skip to Content

<

Vanttilan metsäkätkö

A cache by Leonooratin Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/15/2013
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Peruskätkö Vanttilan metsämaisemissa.

---------------------------------------------------------------------


880 hehtaarin kokoinen Espoon keskuspuisto on metsistä, niityistä, kallioista ja soista koostuva luonnontilainen alue Espoon keskellä.
Vanttilasta Suurpeltoon ja Espoon keskuksesta Latokaskeen ulottuva Keskuspuisto on Espoon tärkein yhtenäinen luontoalue Nuuksion kansallispuiston jälkeen. Se muodostaa myös tärkeän ekologisen yhteyden mereltä Pohjois-Espooseen. Puiston itäosissa on paljon kaupungin maanomistusta sekä ahkerasti käytetyt ulkoilureitit Sunasta ja Kuurinniitystä Puolarmetsään, Olariin ja Henttaalle.

Keskuspuisto koostuu valtaosin mustikanvarpujen peittämistä kangasmetsistä sekä kuivemmista kalliomänniköistä ja -selänteistä, joiden lomasta löytyy lehtomaisia kankaita sekä reheviä lehtoja ja korpia. Puusto vaihtelee kookkaista kuusikoista valoisiin rauduskoivu- ja tervaleppämetsiin. Avokalliot, niityt ja umpeenkasvaneet pellot sekä muutamat suot täplittävät maisemaa.
Puiston eläimistö on tavallista suomalaisen metsän lajistoa. Metsässä voi törmätä oraviin, jäniksiin, kauriisiin ja supikoiriin sekä joskus myös hirviin, kettuihin ja mäyriin. Keskuspuistossa on myös liito-oravien levähdys- ja pesäpaikkoja sekä lepakkojen saalistusmaita.
Keskuspuiston arvokkaimmat luontokohteet löytyvät Henttaanmetsän alueelta, jossa sijaitsevat myös Majkärrin, Lillträskbergetin ja Keskuspuiston metsäalueen luonnonsuojelualueet. Kuurinmetsässä on Espoon perintömetsänä suojeltu Ritvan metsä. Mössenkärrin ja Rönnängenin niittyjä hoidetaan perinnemaisemakohteina. Lisäksi Keskuspuiston halki virtaavassa Finnoon-purossa on luontainen taimenkanta.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

372 Logged Visits

Found it 369     Didn't find it 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.