Skip to Content

<

Kyyvesi - Hulkonsaari

A cache by LaraG Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/13/2013
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Perinteinen kätkö Hulkonsaaressa Kyyvedellä, lähellä Haukivuoren vanhaa kirkonkylää. Kätkö esittelee Kyyveden komeimmat siirtolohkareet Hulkonkiven ja Kirkonkiven, mitkä kohoavat järvestä.

Jääkauden jälkeensä jättämiä yksittäisiä suuria kivipaasia löytyy Kyyvedellä saarten sisäosista ja rannoilta. Hulkonselällä aivan Hulkonsaaren läheisyydessä järvestä kohoavat jyhkeät, Kyyveden komeimmat siirtolohkareet Kirkonkivi ja Hulkonkivi.

Kätköltä on näkymät Kirkonkivi-siirtolohkareelle. Se on niin suuri, että sitä voisi jopa erehtyä luulemaan pieneksi saareksi. Hulkonkivi on lähempänä rantaa ja sitä kannattaa myös tähyillä, sillä se sattuu sopivasti käytännössä matkan varrelle. Molemmille siirtolohkareille on reittipisteet kuvaukseen lisättynä.

Hulkonsaaressa on vain rantautumispaikka (lähinnä melojille). Se on tarkoitettu vain suoja- ja taukopaikaksi. Tulenteko taikka yöpyminen eivät ole täällä sallittuja. Paikalta löytyy infotaulu rantautumislaiturin lisäksi.

Rannat ovat täällä valtaisan kivikkoisia ja karikkoisia, joten varovaisuutta etenkin rantautumiseen! Veneellä saattaa päästä paremmin rantautumaan laiturista vähän pohjoisempana, mutta kivikkoista rantaa siinäkin jokatapauksessa on. Veneväylä kulkee Hulkonsaaren eteläpuolelta.

Kyyveden pintaa on laskettu keinotekoisesti vuosien 1865-1870 välisenä aikana 1,78 m. Maapinta-alaa saatiin uuteen käyttöön, Kyyveteen syntyi paljon uusia saaria, mutta samalla syntyi myös paljon uusia karikoita. Vanha rantaviiva on monessa paikassa vielä selvästi nähtävillä.

Sopivin lähtöpaikka on Kirkonniemen uimaranta, jossa on hyvä hiekkaranta. Uimaranta sijaitsee aivan Haukivuoren kirkko ja Kirkonniemi-kätkön (GC19Z2J) vieressä. Myös Haukivuoren satamasta saa hyvin veneet vesille (satama sijaitsee kätkön Pikemountain1 (GC19XPP) lähellä).

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

38 Logged Visits

Found it 36     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.