Skip to content

Het mysterie van de verdwenen buit Multi-cache

Hidden : 07/23/2013
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   large (large)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Korte multicache, speciaal gericht op kinderen, maar uiteraard geschikt voor alle leeftijden. Voor deze cache is een kleine voorbereiding nodig!


Het mysterie van de verdwenen buit

In 2002 is in Nijverdal de bank overvallen door vier mannen, die een aantal dagen later door de politie zijn gearresteerd. De politie heeft alleen de buit nooit kunnen vinden en nu de celstraffen van de vier overvallers er bijna op zitten, wil de politie er alles aan doen om te voorkomen dat de mannen er alsnog met de buit vandoor kunnen gaan. De politie heeft wel een vermoeden waar de buit ligt verstopt, maar heeft nog altijd niks gevonden. Daarom roepen ze jullie hulp in. Ze hopen dat het jullie wel lukt om de buit te vinden met de aanwijzingen die ze in het bos achtergelaten hebben! Met het politierapport in de hand moet je in ieder geval een heel eind komen. Succes!

Het mysterie van de verdwenen buit

Voorbereiding

  • Om deze multi te kunnen lopen, is het nodig om het politierapport uit te printen en tijdens de wandeling mee te nemen. Het politierapport vind je hier: Politierapport (PDF-bestand!). Print het rapport per deelnemer dubbelzijdig uit en deel ze aan hen uit. Verder zijn alle benodigdheden onderweg op de locatie aanwezig.
  • De wandeling is een kleine 2 kilometer lang, volledig over onverharde paden en met een kleine klim onderweg. De wandeling voert langs 8 waypoints met kleine opdrachten die uit te voeren zijn door de informatie bij het waypoint te lezen en de aanwezige bewijsmaterialen en aanwijzingen te gebruiken.
  • Onderweg moet er een waypoint geprojecteerd worden. Zorg ervoor dat je weet hoe je dit met je GPS moet doen. (Bijvoorbeeld voor Garmin GPSmap 62: Kompas > Menuknop indrukken > Peil en Ga > Zet het aantal graden vast > Projecteer waypoint > Kies afstandseenheid > Voer afstand in > Sla op.) Dit staat vermeld in de handleiding van je GPS en anders kom je met Google ook een heel eind.
  • Aangezien de wandeling door een bos voert en bladeren de communicatie met de satelliet kunnen verstoren, kun je er natuurlijk van uit gaan dat er mogelijk afwijking zit in ofwel de coördinaten of de GPS. De coördinaten zijn dan ook bij benadering te gebruiken, de waypoints zijn niet te missen. Blijf je onderweg last houden van een vervelende afwijking? Probeer de GPS dan eens opnieuw op te starten.

De Cache

Het mysterie van de verdwenen buit bevindt zich in het bos op de Eelerberg, dat door Staatsbosbeheer wordt aangemerkt als een cultuurhistorisch pareltje. Het is een erg stil bos, waar heerlijk gewandeld kan worden. Deze speciale kindercache, die natuurlijk voor alle leeftijden bedoeld is, is opgezet rond het thema detective.

Logo Staatsbosbeheer

Voor deze cache hebben we toestemming gekregen van Staatsbosbeheer, mits we ons aan de lokaal geldende regels houden die te vinden zijn op het bordje bij de parkeerplaats. Zo mag er niet gewandeld worden tussen zonsondergang en zonsopgang. Alleen bij de waypoints mag je van de paden af.

Parkeren van de auto kan op het in het politierapport genoemde coördinaat N52° 24.519 E006° 25.604.

Bij sommige waypoints kun je bewijsmateriaal en aanwijzingen vinden. Na gebruik de behuizingen daarvan graag weer goed afsluiten. In de behuizing staat ook aangegeven wat er in zit. Mist er iets? Laat het even weten! De inhoud gaarne weer in het plastic zakje stoppen, zodat alles de herfst en winter kan overleven. Zakje stuk? Er zit een vervangend zakje onderin de behuizing.

Op waypoint 1 kun je lezen wat de politie over de overvallers te vertellen heeft. Als je alles goed leest, de opdrachten juist uitvoert en de aanwijzingen goed bekijkt, zou het wel eens kunnen zijn dat je na een wandeling van een kleine 2 kilometer de buit vindt. Maar dat hangt natuurlijk helemaal van je vaardigheden als detective of rechercheur af!

In de cache is ruimte voor goodies en TB's. Ik lees jullie ervaringen met de wandeling en de verschillende opdrachten met plezier, dus neem er even de tijd voor als je een log plaatst.

Met enorm veel dank aan team Tilly1808 voor het proeflopen, de morele steun, fysieke bijdragen en het meedenken over de (on-)mogelijkheden.

Veel plezier met cachen!

No TFTC

Additional Hints (No hints available.)