Skip to content

This cache has been archived.

1200j: Gearchiveerd.

More
<

Invader 1 - wordt 1 juli gearchiveerd

A cache by 1200j Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/03/2013
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Ook in Friesland is er een Space Invader invasie geweest! Niet in de vorm van mozaïekjes maar als 18 traditionele, 3 mysterie caches en een bonus cache. Ook deze zijn gecatalogiseerd en op een kaart weergegeven, ze zijn echter zo neergelegd dat wanneer op de kaart bekeken de caches gezamenlijk een Space Invader vormen!


Dankzij de aanleg van de centrale as zijn een aantal caches van deze serie niet meer terug te plaatsen op de oude locatie, ook hebben wij problemen met caches die steeds gestolen worden. Helaas zijn wij genoodzaakt de reeks na 1 juli weg te halen, de bonus zal een maand langer blijven liggen.

De meeste van deze caches zijn snelle oppikkers maar er zijn ook een aantal grotere, een paar lastige en een paar goed verstopte caches. De oplettende cacher kan onderweg ook zo maar een mozaïekje een sticker of een andere vorm van een Space Invader ontdekken. De caches kunnen in willekeurige volgorde gezocht worden.

Elke Invader cache bevat een aanwijzing voor de Invader bonus, verzamel alle aanwijzingen en de plek van de bonus wordt vanzelf duidelijk.

invader

Space Invaders

Space Invaders is een arcadespel, ontworpen in 1978 door Toshihiro Nishikado. Het werd oorspronkelijk gemaakt door Taito en de licentie voor de Verenigde Staten werd gegeven aan Midway. Het spel werd als eerste in thuisland Japan uitgebracht in 1978 en geldt als een van de invloedrijkste computerspellen ooit gemaakt. Hoewel het naar moderne standaarden zeer simplistisch is was het een van de eerste moderne computerspellen.

 

Invader

Invader (geboren 1969) is een Franse kunstenaar die overal ter wereld mozaïekjes plakt gebaseerd en geïnspireerd door de wezentjes uit het arcade spel, deze mozaïekjes zijn gemaakt van kleine tegeltjes. De figuurtjes uit Space Invaders zijn uitermate geschikt om uit te beelden in mozaïekjes omdat deze uit een beperkt aantal pixels bestaan. Geen enkele Space Invader die Invader plaatst is gelijk aan een ander, het zijn allemaal unieke ontwerpen.

Invader plaatst deze Space Invaders in grote steden over de gehele wereld, hij zoekt de locaties overdag eerst nauwkeurig uit, prepareert de Space Invaders en hangt deze daarna ’s nachts op. Hij documenteert daarna overdag de “invasie” en maakt een kaart en houdt een catalogus bij van elke Space Invader. Een invasie duurt daarom vaak een week of zelfs langer. De mozaïeken hangen over het algemeen op druk bezochte plekken op een hoogte van 10 tot 15 meter maar er zijn ook een aantal goed verstopte Invaders.

Invader is verantwoordelijk voor misschien wel de meest herkenbare street art stunt van het laatste decennium. De eerste Invader werd al in 1990 in Parijs opgehangen, in 1998 begon echter pas de echte invasie van Parijs. Parijs is de stad waar Invader woont en daarom ook de stad met de meeste Space Invaders tot nu toe. Vervolgens verspreid de invasie zich tot 31 andere steden in Frankrijk zoals Montpellier, Marseille, Avignon, Rennes, Bordeaux, Lille , Chartres en Bastia.

Londen, Brussel, Keulen, Genève, Newcastle, Rome, Berlijn, Lausanne, Barcelona, Bonn, Ljubljana, Wenen, Graz, Amsterdam, Rotterdam, Bilbao, Manchester, Darlington, Istanbul, Monaco zijn enkele van de 22 andere Europese steden die een Invasie hebben gehad. Ook zijn São Paulo, Los Angeles, New York, Miami, San Diego, Toronto, Bangkok, Tokio, Katmandu, Varanasi, Melbourne, Perth en zelfs Mombasa nu besmet met de Space Invaders. Er hangen zelfs Invaders op elke letter van het Hollywood Sign.

De mozaïeken worden niet ter plekke gemaakt maar op een veilige locatie, de steentjes worden in een patroon gelegd waarna er een stuk doorzichtig plakplastic overheen geplakt wordt. Ter plekke wordt de kit aangebracht en de Space Invader wordt vastgeplakt, zodra de kit een beetje gedroogd is gaat het plastic er af en hangt de Space Invader op zijn vooraf bestemde plek bestand tegen weer en wind.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.