Skip to content

ETRT5 - Frigidarium Fairy Tale Traditional Geocache

This cache has been archived.

Toa Norik: [i][red]This cache has been archived by a Swedish reviewer.[/i][/red] <BR><BR>
Hej, <BR><BR>
För ett tag sedan frågade jag dig om dina planer för denna cache och det är nu tid för arkivering. Om du vill reparera/återställa den någon gång i framtiden är du välkommen att ta kontakt med oss, lämpligen via http://swedenreviewers.se/kontakt.aspx. Om din cache då följer gällande riktlinjer så avarkiverar jag eller någon av mina kollegor den gärna åt dig. <BR><BR>
Hälsningar, <BR>

More
Hidden : 04/28/2015
Difficulty:
5 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:
De går under många namn - de osynliga, oknytt, skrömt, de övernaturliga. De antar många former och de lockar, förför och förgör. Nordens mörka skogar, djupa sjöar och höga berg hyser en mängd mytiska varelser. Vi ser dem inte om de inte väljer att visa sig, men de gör sig ständigt påminda. När någon mystiskt försvinner i skogen, när man hör märkliga ljud på vinden, när mjölken surnat över natten är det de övernaturliga som varit framme. Förr i tiden var de en naturlig del av vår värld, ett sätt att påminna människor om att ha respekt för naturen.

______________________________________________________________________

På angiven plats har du chansen att träffa ett källrå.
Källrån vakar över vattnet där källor springer upp ur jorden. De är vanligtvis vänligt inställda till människorna och de hjälper den som beter sig aktningsfullt mot dem. Varje rå vakar över sin egen källa och mot offer skänker hon dess vatten helgande läkekraft. Normalt håller hon sig osynlig eller tar formen av en groda.Vissa källor är kända som frikällor, de som tar av dess vatten utan att offra till dess rå blir sjuka eller drabbas av olyckor. Oavsett är det alltid säkrast att att hälsa källan med en kort bön eller formel. En ramsa från Jämtland råder "Kors i vatten! Troll i botten! Gud giv mig rent vatten!"

Den blanka spegeln i en stilla vattensamling sägs vara ett fönster in till den andra världen. Det är dock säkrast att inte titta allt för länge ner i en källa, om det ville sig illa kan rået som lever i djupet röva bort ens spegelbild och därmed också betraktarens själ.

För att få träffa detta just detta källrå behöver du offra en sak. Ditt mod. I utbyte ger hon dig helgande läkekraft samt låter dig skriva i hennes gästbok som ett bevis på att du faktiskt gett henne ditt mod.
Men var försiktig. Stirrar du ner i hennes källa, utan att offra ditt mod och inte träffar henne tar hon din själ. Skoningslöst.

______________________________________________________________________


Additional Hints (No hints available.)