Skip to Content

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen 3 maanden hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

More
<

Oldehoofsch kanaal: Flora & fauna

A cache by vRijDrok Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/30/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Oldehoofsch kanaal is een trail van 8 verschillende caches. Deze trail van ongeveer 2,5 kilometer begint in het haventje van Oldehove en eindigd in het haventje van Saaksum. De hele trail kan met een bootje gevaren worden. Vanuit Saaksum kun je dezelfde weg terug lopen of de verharde weg doorlopen. Wat afstand betreft maakt het niet veel verschil.

Graag zorgvuldig met de caches en de omgeving omgaan!!

Flora & Fauna

De Flora- en faunawet beschermt inheemse planten en dieren en is op 1 april 2002 in werking getreden. De wet bepaalt bijvoorbeeld dat sommige planten niet mogen worden geplukt en dieren niet mogen worden verontrust, gevangen of gedood. De wet stelt de bescherming voorop en ingrijpen door de mens is een uitzondering. Bepaalde handelingen ten aanzien van dieren en planten mogen alleen onder strikte voorwaarden worden uitgevoerd. Afwijken van de bescherming van dieren is volgens de wet van toepassing bij jacht, bij beheer van populaties en bij schadebestrijding. Provinciale Staten (PS) en Gedeputeerde Staten (GS) hebben beperkte wettelijke bevoegdheden op het gebied van beheer en schadebestrijding. Het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit (LNV) voert de regie over de uitvoering van de wet en heeft bevoegdheden op het gebied van de jacht en de algehele bescherming van soorten.

Langs dit fietspad kom je verschillende flora en fauna tegen. Misschien niet hele bijzondere planten of dieren, maar toch... Afhankelijk van het jaargetijde dat deze trail gelopen wordt zul je verschillende vegetatie tegenkomen. In de zomer en lente de klaver, de paardenbloem, diverse grassoorten, kamille, klaproos en meer van deze soorten weide bloemen. De meest voorkomende boom langs het fiestpad is de meidoorn. Maar aan het begin staan bijvoorbeeld ook appelbomen met in het voorjaar mooie wit roze bloemen en in het najaar kleine appeltjes. Er zijn vanaf het pad ook verscheidene vogels te zien. Kijkend over de weilanden en de velden kun je de weidevogels spotten en anders de vele hazen die er rondhuppelen. En met veel mazzel tref je een ree. Vanuit de bomen of een paaltje vliegt opeens een roofvogel op. En in het kanaal zwemt een meerkoet of een eend langs.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.