Skip to content

Suomalainen hevonen Mystery Cache

Hidden : 09/06/2013
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä ensimmäinen oma kätköni kunnioittaa maamme oman hevosrodun kasvatusta ja esittelee erään reitin, jolla näitä hienoja eläimiä voi kohdata. Kätkö on piilotettu suomenhevosen päivänä 6.9.2013. Suomenhevosen päivää on juhlittu vuodesta 2007, jolloin suomenhevosen kantakirja täytti sata vuotta.


Suomenhevonen on suomalaisiin oloihin sopeutunut ja jalostettu kylmäverirotu. Maailmanlaajuisestikin se on yksi monipuolisimmista roduista käyttöominaisuuksiensa perusteella. Suomen historiassa sillä on ollut korvaamaton vaikutus sekä maanviljelyksessä että sodissa. Suomenhevosen kantakirja perustettiin vuonna 1907. Aluksi hevosia jalostettiin vain työkäyttöön, mutta vuonna 1924 avattiin yleishevos-kantakirja, joka pyrki kasvattamaan hieman kevyempirakenteista hevosta mm. armeijan ratsukäyttöön. Vuonna 1965 alettiin lisäksi jalostamaan juoksijoita raviurheilun tarpeisiin. Nykyään suomenhevosia kantakirjataan neljälle eri suunnalle: Juoksijat (J), Työhevoset (T), Ratsut (R) ja pienhevoset (P). Sama hevonen voidaan myös kantakirjata useammalle suunnalle.

Kätkölle sinut opastavat edesmenneet kantakirjayksilöt:

* Juoksijaori Vedon-Loiste
* Juoksijaksi kantakirjattu tamma Totin-Lento
* Yleishevoskantakirjan ori Koho
* 1908 Pohjois-Savon Hevossiitosyhdistysten Liiton kantakirjaama Tyttö, jonka isä oli Poika
* Ruununorinakin toiminut Mörkö, jonka isoisä oli Mörkö, yksi suomenhevosten kantaoreista
* Yleishevonen Jussi

Purkki on piilotettu paikkaan, josta havaitset jo kauempaa mahdolliset lähestyvät hevoset. Huomaathan hevosia kohdatessasi, että ne voivat pelätä äkkinäisiä ääniä ja moottoriajoneuvoja. Myöskin pusikossa rapisevat kätköilijät voivat vaikuttaa niiden mielestä sapelihammastiikereiltä.

Tähän ei tule checkeriä. Jos saat useamman ratkaisuvaihtoehdon, ole tarkempi!

Additional Hints (No hints available.)