Skip to Content

<

Tie kustaan sodan ajoilta

A cache by Jacce Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/17/2013
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Elimäeltä Anjalaan johtavalla tiellä on Pitkänsillantie niminen osuus, vaikkei näkyvissä ole vettä sen paremmin kuin siltaakaan. Nimi on peräisin Kustaan sodan ajalta 1788-1790, jolloin maavoimien päähyökkäys tehtiin Kymijoen yli Anjalassa 17. heinäkuuta 1788. Joukkoja keskitettiin myös tätä kautta. Huonokuntoinen tie ei ilman parannustöitä olisi kestänyt tuhansien miesten ja huoltokolonnien marssia, joten sitä vahvistettiin sotilaiden ja töihin määrättyjen talonpoikien voimin. Tie kulki tuolloin kilometrien laajuisen suoalueen läpi, johon tehtiin kapulasilta. Siitä Pitkänsillantie on saanut nimensä. Elimäeltä Anjalaan johtava tie oli kovassa käytössä myöhemminkin sodan kestäessä. Ylisen Viipurintien ohessa se kuului nykyisen Kouvolan alueen pääväyliin jo 1500-luvulta alkaen. Se oli yksi syy myös siihen, että Kymijoen rintaman esikunnan paikaksi valittiin Elimäen kirkolla ollut Peippolan kartano, jossa Kustaa III:kin silloin tällöin vieraili.                                                                                                         

(Sakari Viinikaisen kirjoitus Vartti-lehdestä)

Kätkön läheisyydessä, tien varressa voi nähdä kyläläisten palokalustosuojan, joka on punainen rakennus varustettuna Pitkäsilta-kyltillä sekä sen vieressä on muistomerkki-kivi, joka on pystytetty niiden torppareiden kunniaksi , jotka asuttivat Pitkäsillan vuonna 1909. Palokalustosuojaa vastapäätä tien toisella puolella näkyy valleja, jotka ovat em. sodan aikana tehty hevos- ja lapiovoimin. Valleja voi nähdä myös metsässä rakennuksen takana n. 50 m:n päässä. Vallien maa-alueet ovat museoviraston suojelemia, eikä niitä saa muokata.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

263 Logged Visits

Found it 256     Didn't find it 2     Write note 2     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.