Skip to Content

This cache is temporarily unavailable.

Anreea: .

More
<

RoS - Märynummen hautausmaa

A cache by Anreea Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/28/2013
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:
Salon kaupunki on vaikeassa tilanteessa. Nyt on aika tehdä kuntalaisen osa ja luoda lisää eloa kaupunkiin. Tämän sarjan myötä piristämme omaa yhteistoimintaamme ja alueen jo rikasta kätkötarjontaa. Rise of Salo (RoS) on salolaisten kätköilijöiden tempaus.

Nautinnollisia hetkiä Salossa


Ajaessa pitkin seututie nro: 224, saattaa Märynummen kylän kohdalla silmäkulmassa havaita vilauksen aidatusta alueesta mikä näyttää aivan hautausmaalta. Mutta hetkinen, hautausmaa, eihän lähistöllä ole kirkkoakaan? Pitää siis siirtyä ajassa menneille vuosituhansille.

Kyseessä on Halikon sairaalan hautausmaa. Aiemmin sairaalaa on kutsuttu Märynummen piirimielisairaalaksi, ja se on perustettu 1926. Vanhimmat rakennukset ovat rakennettu Venäjän vallan aikana 1800- luvulla, jolloin alueella toimi sotilaskasarmi. Hautausmaan kohdalla oli aiemmin ampuma-alue, ja tarina kertoo, että kun ammunnat oli käynnissä, pysäytettiin alueen läpi menevän Vaskiontien liikenne kokonaan.

Hautausmaalle on haudattu sairaalaan potilaita, viimeisin 1960- luvulla. Paikalla on myös teloitettu vuonna 1918 50-100 punavankia, joita oltiin kuljettamassa Somerolta Tammisaareen. Murhapaikalle on pystytetty vuona 1940 muistomerkki, jossa kaiverrus ”Uhri kallein aatteelle”.

Kätkö on pieni micro. HUOM! Kätkössä ei ole kynää. Mitään ei tarvitse siirtää, eikä kaivaa.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

857 Logged Visits

Found it 829     Didn't find it 2     Write note 5     Temporarily Disable Listing 4     Enable Listing 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 7     Owner Maintenance 6     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.