Skip to Content

<

Liimatan taival: 5 Isojärven kp I

A cache by Puuhamiespete Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 9/25/2013
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Liimatan taival eli Ylä-Keyrityn järven kierto (23 km) sijaitsee Rautavaaralla Metsäkartanon maisemissa. Maisemiltaan monipuolinen polku, joka lähtee Metsäkartanolta ja kiertää järven Holinrotkon kautta. Polun varrella on pitkospuu osuuksia, kapulalossi ja useita taukopaikkoja. Reitti on merkitty punaoranssein pantamerkinnöin puissa, paaluissa ja risteysviitat. Reitti on helppokulkuinen, mutta Hollinrotkossa vaikea.

Kätkösarja on asetettu polun läheisyyteen ja toteutus vaihtelee ympäristön vaatimusten mukaan. Osa reitistä kulkee luonnonsuojelualueella.

Kaikkien kätkötiedotteiden lähteenä toimii luontoon.fi verkkopalvelu.

Kätkö sisältää vain lokivihkon, joten oma kyna ja teroitin matkaan.
___________________________________________________________________________

Isojärven kansallispuisto I

Isojärven kansallispuisto on rauhallisia metsä- ja järvimaisemia etsivälle oivallinen retkikohde. Kansallispuisto soveltuu hyvin päivän tai parin patikkaretkikohteeksi. Myös melojalle riittää nähtävää muutamaksi päiväksi, jos ulottaa retkensä kansallispuiston rantoja ja saaria kauemmaksi.

Isojärven kansallispuisto on pieni erämainen alue, jossa vaihtelevat järvi- ja metsämaisemat. Maankuoren murtumalinjoihin muodostuneet pitkät, kapeat järvet ja murroslaaksot eli hoilot tekevät seudusta paikoin vaikeakulkuisen. Kansallispuiston ydinosa on Isojärven eteläpuolinen yhtenäinen maa-alue. Lisäksi kansallispuistoon kuuluu yli 20 Isojärven saarta sekä hajanaisia maa-alueita järven pohjoisrannalta.

Isojärven nähtävyydet ovat talvella 1946 - 47 rakennettu Heretyn kämppä ja 1833 rakennettu kalapirtti. Lisäksi Kansallispuiston luoteiskulmassa sijaitsee Huhtalan torppa, joka on valtakunnallisesti merkittävä suojelukohde.
 
Historia:

Miljoonia vuosia sitten maankuori liikehti nykyisen Suomen kohdalla. Päijänteen seudun syvät järvet ovat muodostuneet maan halkeamiin. Isojärvi kuuluu samaan repeämälinjaan Päijänteen kanssa. Linjat noudattavat kaakko - luode -ilmansuuntaa. Jääkausi tasoitti kalliopintoja ja siirteli lohkareita mutta maankuoren poimuttuminen jo kauan ennen jääkautta määräsi maaston muodot.
Isojärven kansallispuiston ympäristössä, tehtiin ensimmäiset suuret metsätyöt jo 1880-luvulla. Toisen maailmansodan jälkeen metsää hakattiin sodasta toipuvan talouden tarpeisiin. Kansallispuiston metsissä näkyvät sotakorvauksien maksamisen jäljet. Koskemattomimpana ovat säilyneet metsät Lortikan- ja Vahterinvuorella sekä Kuorejärven ja Hevosjärven pohjoispuolisilla alueilla.
 ___________________________________________________________________________

HUOMIO. Kaikilla kosteilla osuuksilla ei ole pitkospuita. Reitin varrella osa pitkospuista ja silloista ovat huonokuntoisia, joten varovaisuutta.

Jos kierrätte reittiä isommalla porukalla, käyttäkää lyhennettä nimimerkeistänne.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

198 Logged Visits

Found it 195     Write note 2     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.