Skip to Content

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.

This cache has been archived.

-Tjiftjaf-: Uw cache is door mij gearchiveerd in verband met het gebrek aan onderhoud (en reactie op de pagina).

Mocht de cache, of onderhoud aan de cache, aan uw aandacht zijn ontsnapt en u de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via mijn profiel.
Als de cache binnen afzienbare tijd hersteld of herplaatst is, wil ik nog overwegen om de cache terug te halen uit het archief, mits deze aan de dan geldende richtlijnen voldoet.

Graag (restanten van) de cache uit het milieu verwijderen.

Met vriendelijke groet,
-Tjiftjaf-
Groundspeak Volunteer Geocache Reviewer

More
Multi-cache

Mysterie van het Beukenootjesbos

A cache by Team Eccet Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 9/28/2013
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: large (large)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kindercache 

Professor Layton en het mysterie van het beukennootjesbos


Professor Layton en zijn assistent Luke zijn in het beukennootjesbos op zoek naar de oplossing van een groot mysterie. Onderweg vinden ze mysterieuze aanwijzingen die hen leiden door dit bos, maar de professor en Luke hebben hier wel wat hulp bij nodig... Kan jij hen helpen de goede weg te vinden die leid naar de oplossing?

Als de professor en Luke hun avontuur beginnen ontdekken ze veel verschillende dieren in het bos. Een heel vreemd beestje trok hun aandacht. Een beestje dat ver van huis is, de professor en Luke vragen zich af hoe het hier terecht is gekomen. . Luke vroeg aan het beestje: "weet jij een oplossing voor het mysterie?". Nee, zei het beestje, maar misschien kan de tovenaar jullie verder helpen. Hij wees hun de weg naar, wat eens een groot tovenaar was. Zijn naam is Betula. 

Het duurde even voordat de Professor en Luke de tovenaar hadden gevonden. Layton sprak de tovenaar Betula aan en zei: “u bent nogal klein van stuk?” Ik had u groter verwacht. “Haha” :zei de tovenaar, misschien klein van stuk, maar ik kan grote daden verrichten! Ook weet ik waar jullie naar opzoek zijn.. het mysterie van dit bos. Ik kan jullie vertellen dat de oplossing in drie cijfers gevonden kan worden. Helaas kan ik jullie slechts een beetje op weg helpen. Mijn magische bol zal jullie de weg wijzen. Van mij krijg je het cijfer zes. Onthoud dit goed, dit gaat jullie helpen het mysterie op te lossen. Succes!!! Riep de tovenaar ons nog na.

Professor Layton en Luke vervolgden hun weg. Eenmaal aangekomen bij de plek die de bol hun liet zien schrokken ze enorm. 
Er zat een boomtrol verstopt in een oude boom. Maar in plaats van dat de trol tevoorschijn sprong om Layton en Luke bang te maken, bleef hij verstopt zitten. Hallo?...hallo, is daar iemand?...riep Luke. De trol barste in tranen uit. Daar zit je, zei Luke en ging door zijn knieën.  Na een boel gesnik en gesnotter vertelde de trol, dat zijn puzzel stuk was en wat hij ook probeerde hij deze niet meer in elkaar kreeg. Professor Layton en Luke besloten de trol te helpen, en hadden de klus snel geklaard. Eindelijk had de trol zijn puzzel weer heel. Wat ben ik blij dat jullie mij geholpen hebben hoe kan ik jullie ooit  bedanken? Zou je ons kunnen helpen het mysterie van dit bos op te lossen?, vroeg  professor Layton.
Nee, zei de trol, helaas weet ik dat ook niet. Maar ik kan jullie wel de weg naar een vriendelijk boomelfje vertellen. Haar naam is vrouwtje Knutsel en woont in een bijzondere boom hier niet ver vandaan. Succes, en ik hoop dat jullie vinden waar jullie naar op zoek zijn! De professor en Luke zwaaiden nog even naar de boomtrol en gingen op weg naar de fee.

Toen ze aangekomen waren bij de bijzondere boom, was het wel even zoeken. Bij de boom was het een drukte van jewelste. De elfjes waren in de weer met blaadjes en takjes en tussen al deze elfjes stond er een die alles coördineerde, vrouwtje Knutsel. Vrouwtje Knutsel…vrouwtje Knutsel riep Luke. De boomtrol heeft ons naar u gestuurd, we willen u iets vragen. Vrouwtje Knutsel draaide in de rondte en kwam naar beneden. Hallo daar zei ze. Waar kan ik jullie mee helpen? Professor Layton en Luke vertelde over het mysterie van het beukennootjesbos en hoe zij opzoek zijn naar de oplossing. Ze vertelde van de beestjes en van de tovenaar en natuurlijk de trol die hun hier naar toe had geleidt. Vrouwtje Knutsel luisterde naar het avontuur en knikte goedkeurend. Dat klopt zei ze toen. Het is inderdaad waar dat je 3 cijfers moet hebben om het mysterie op te lossen, maar geen van ons weet wie en wat je daar dan mee moet doen….Euhmm..nu ik er zo over nadenk… er gaat wel een gerucht dat er een geheime magische kist verstopt is in dit bos. Deze kist is verzegeld en kan alleen geopend worden met 3 cijfers. Maar waar deze kist zou liggen en welke 3 cijfers gebruikt moeten worden, dat weet zelfs ik niet. Wel kan ik jullie vertellen dat ook ik een cijfer bewaar, namelijk het cijfer vier… En ik kan jullie de weg wijzen naar een goede bosvriend van mij Pip. Hij woont in een boom een stukje verderop in het bos. Pip komt overal en weet daardoor ook veel. Misschien dat hij jullie verder kan helpen. Heel veel succes verder!

Weer een stukje wijzer, gingen Professor Layton en zijn assistent Luke, op pad naar Pip. Aangekomen op de plek zien ze het huisje van Pip en kloppen aan. Hallo, meneer Pip? Ja…ja? Hallo! Wie is daar? Hallo, meneer wij zijn professor Layton en Luke en wij zijn opzoek naar het mysterie van het beukennootjesbos. Misschien dat u hier iets over kunt vertellen? O..uh…tja…nou…eh.. stamelde Pip. Eigenlijk weet ik er niet zoveel over te vertellen. Tja weet je het is nogal mysterieus allemaal. Ik weet dat er vroeger een heks in dit bos was en die had een kist. Een grote zwarte mysterieuze magische kist…. En die kist had ze verstopt en verzegeld, ergens in het bos, zodat alle geheimen goed bewaard bleven. Deze kist was zonder cijfers niet open te krijgen. Alleen de heks wist wat de code was.
Maar de heks was oud en soms wat vergeetachtig en dus had ze het volgende idee. Ze had voor de zekerheid 3 bosbewoners één enkel cijfer verteld die ze goed moesten onthouden en met die cijfers gaat de kist open. Niemand weet, wie welk cijfer heeft en sommigen zeggen dat het maar een verzonnen verhaal is, maar ik weet het niet hoor volgens mij zou het best eens waar kunnen zijn. Sterker nog, mijn vriend Keesje het lieveheersbeestje moet hier wel ergens in de buurt rondhangen. Hij kan jullie vast wat meer vertellen.

Professor Layton en Luke moesten even goed kijken om Keesje te kunnen zien. “Daar!’ riep Luke tegen Layton en wees het lieveheersbeestje aan. Keesje lachte en kroop op Luke zijn vinger.
Ik hoorde de jullie praten met Pip en zal mij even voorstellen mijn naam is Keesje het lieveheersbeestje. Ik kan jullie helpen om Robbie de Roestige Robot te vinden. Hij was vroeger de assistent van de heks, maar de heks is verdwenen en de robot is buiten achtergelaten. Hij is een beetje vastgeroest en reageert daardoor een stuk trager dan vroeger. Heb daarom geduld met hem en hij zal je helpen met je zoektocht. Ik zal je de weg vertellen naar de Robbie de Roestige Robot zei Keesje het lieveheersbeestje. Luke zette Keesje op zijn schouder zodat hij hem beter kon horen. Keesje vertelde hem de weg maar ook nog een belangrijk cijfer om te onthouden.

Aangekomen bij waar Robbie de Roestige Robot zou moeten zijn was het wel even zoeken. Het was dan ook al enige jaren geleden dat de Robot daar voor het laatst gezien was. Na enig zoekwerk had professor Layton Robbie gevonden. Robbie had alleen een groot probleem…. Een van zijn connectoren was los geraakt. Er zat dan ook weinig leven meer in. Gelukkig wist de professor hier wel raad mee.

Op verschillende manieren probeerde hij om de juiste verbindingen weer te leggen bij Robbie en binnen enkele minuten was de klus geklaard. Robbie kwam weer tot leven en liet dat ook duidelijk merken met wat vreugdekreten, waarna Professor Layton van Robbie te horen kreeg waar de mysterieuze kist te vinden is. Zou het echt waar zijn en er echt een Magische Mysterieuze kist
verborgen liggen???? En waarvoor waren de 3 cijfers die ze moesten onthouden???

 Wandelroute:


Für Deutsche cachefreunde:

Kinder Cache

Professor Layton und das Geheimnis des Eichel Waldes

Professor Layton und sein Assistent Luke sind im Eichel Walde auf der Suche nach die Lösung eines großen Geheimnis . entlang des Weges finden sie geheimnisvolle Hinweise, die ihnen durch diesen Wald führen , aber der Professor und Luke brauchen etwas Hilfe hier, ... kannst du ihnen helfen die Lösung zu finden? Und helfen mit der Suche nach dem richtigen Weg?

Wenn der Professor und Luke das Abenteuer beginnen, entdecken sie viele tiere in den Wald, aber von eines war das walt nicht sein zuhause Luke fragte der tierchen, " wissen Sie, eine Lösung für das Rätsel: Geheimnis des Eichel Waldes? Nein, sagte die krabbe, aber vielleicht kan der Zauberer Ihnen weiter helfen. Die krabbe wies den Weg, nach was vor langer Zeit ein großer Zauberer war. Sein Name ist Betula.

Es dauerte nicht lange und der Professor Layton und sein assistent Luke hatten den Zauberer gefunden. Layton ,sagte zu Zauberer: Sie sind kleiner als ich dachte. Das kann sein sagte Betula aber ich kann große Taten vollbringen! Ich weiß nämlich was ihr sucht …. das Geheimnis des eichel Waldes. Ich kann Ihnen sagen , dass die Lösung gefunden werden kann. In drei Ziffern Leider kann ich Ihnen nur ein bisschen helfen. Meine magische glass Kugel zeigt Ihnen den Weg. Von mir erhalten Sie auch das erste ziffer: die Nummer sechs. Denken Sie daran, dies wird Ihnen helfen, das Rätsel zu lösen. Viel Erfolg! Rief der zauberer noch hinter uns her.

Professor Layton und Luke setzten ihren Weg fort. Einmal angekommen an der Stelle, die die Kugel sie zeigten waren sie schockiert was sie dar fanden. Es war eine Baum Trolle die sich in einem alten Baum versteckt hatte. Doch statt der troll entsprang um Layton und Luke Angst an zu jagen saß und blieb er versteckt. Hallo? ... Hallo, ist da jemand? ... vragte Luke . Die Trolle brach in Tränen aus. Dort ,sagte Luke und ging auf die Knie . Nach einer Menge von Schluchzen und Schnupfen der Trolle , sagte die Trolle: Ich brauche hilfe mit meine puzzle . Professor Layton und Luke beschlossen, die Trolle zu helfen und hatte den Job schnell erledigt.. Ich bin so froh, dass ihr mich geholfen habt, wie kann ich euch jemals danken ? Können Sie uns helfen das Geheimnis dieses Waldes zu lösen ? , Fragte Professor Layton . Nein, sagte der Troll , leider weiß ich dass nicht . Aber ich kann Ihnen den Weg zeigen zu eine freundliche Baum Fee. Ihr Name ist frau-chen handwerk und lebt in einem besonderen Baum nicht weit von hier . Viel Glück, und ich hoffe, Sie finden, was Sie suchen ! Der Professor und Luke dankten die Baum Troll für die und gingen weiter.

Als sie bei den bestimmten Baum angekommen waren, dauerte es einige zeit .Die Elfen waren beschäftigt mit Blättern und Zweigen und zwischen all diesen Elfen war ein elf die alles koordinierte , frau-chen handwerk. Luke rief: frau-chen handwerk…. frau-chen handwerk….. Die Baum troll schickte uns zu Ihnen und wir wollen Sie etwas fragen . frau-chen handwerk drehte sich in der Runde und fiel herunter. Hallo zusammen , sagte sie. Wo kann ich Ihnen helfen? Professor Layton und Luke sprach über das Geheimnis des Eichel Waldes und wie sie die Lösung suchten . Sie erzählte von den Tieren und der Zauberer und natürlich die Trolle , die sie biss hier geführt hatten. Frau-chen handwerk hörte sich das Abenteuer an und nickte zustimmend . Das ist richtig , sagte sie. Es ist in der Tat wahr, dass man 3 ziffern haben muss, um das Rätsel zu lösen, aber keiner von uns weiß, was mann dann tun soll mit diese ziffern.... Euhmm .. jetzt, wo ich darüber nachdenke ... es gibt ein Gerücht, dass hier im wald eine magisches kiste verstekt is. Diese kiste ist verschlossen und kann nur mit 3 zifffern geöffnet werden. Aber wo diese kiste ist und wer alle eine ziffer hatt weiss keiner. Ich kann Ihnen sagen , dass ich woll eine ziffer habe, nämlich die Nummer vier ... Und ich kann Ihnen denn weg zeigen zu einem guten waldfreund , Sein name ist Pip . Er lebt in einem Baum ein bisschen weiter in den Wald. Pip kommt überall und weiß daher eine Menge. Vielleicht kann er euch weiter helfen. Viel Glück weiterhin!

Ein Stück klüger , ging Professor Layton und sein Assistent Luke, nach Pip. Bei der Ankunft im Ort, sahen sie das Haus von Pip und klopften an. Hallo, herr Pip? Ja ... ja? Hallo! Wer ist da? Hallo, wir sind Herr Professor Layton und Luke und wir Suchen das Geheimnis des Eichel Waldes. Vielleicht kannst du uns? Oh. . Uh ... gut ... gut ... ah .. stammelte Pip. Eigentlich weiß ich nicht viel über uber dass geheimnis des Eichel waldes. Nun, Sie wissen, es ist alles ziemlich mysteriös. Ich weiß, es gibt eine Hexe im Wald, und sie hatte eine kiste. Ein großer schwarzer geheimnisvollen magische kiste ... Und die kis hatte sie verborgen und versiegelt, irgendwo im Wald und Nur die Hexe wusste den Code. Aber die Hexe war alt und manchmal vergesslich und so hatte sie die folgende Idee. Sie musste sicher sein und erzählte 3 Waldbewohner eine einzige Zahl die sie gut erinnern solten. Niemand weiß, wer welche Nummer hat und manche sagen, es ist nur eine erfundene Geschichte, aber ich weiß es nicht, ich glaube, es könnte war sein. Mein Freund Mani der Marienkäfer irgendwo herum zu hängen hier. Er kann euch helfen.

Professor Layton und Luke mussten gut suchen "Da!" rief Luke und wies den Marienkäfer. Mani der Marienkäfer lächelte und kroch an seinem Finger hoch. Ich werde mich vorstellen mein Name ist Mani der Marienkäfer. Ich kann Ihnen helfen. Es gibt ein roboter und war früher der Assistent der Hexe, aber die Hexe ist weg und der Roboter wurde draußen gelassen. Er ist ein wenig eingerostet und daher reagiert er viel langsamer als zuvor. Daher Geduld mit ihm und er wird Ihnen bei Ihrer Suche helfen. Ich sage Ihnen den Weg zu Robbie rostiger Roboter sagte Mani. Luke zetste Mani auf seine Schulter, damit er ihm besser hören konnte. Mani erzählte ihm den Weg, und auch eine wichtige ziffer um zu erinnern.

Es dauerte nur eben vor Layton, Robbie gefunden hatte. Robbie hatte nur ein großes Problem.... Einer der Anschlüsse war lose. Glücklicherweise wusste der Professor was zu tun ist. Auf verschiedener Weise versuchte er die verbindungen wieder zu legen, und innerhalb weniger Minuten war die Arbeit geleistet. Auch Robbie kam wieder zum Leben und zeigten, dass deutlich mit einigen Jubel und Robbie erzälte den Professor Layton wo die geheimnisvolle kiste zu finden ist. Könnte es wirklich wahr sein , und gibt es wirklich eine magiesche kiste? Und wohfür waren die drei ziffer, die sie sich zu erinnern hatten?
BANNERBanner link:
<a href=" http://coord.info/GC4P7E4"><img src=" http://img600.imageshack.us/img600/1570/vw3b.jpg " alt=" Image Hosted by ImageShack.us "></a>Flag CounterAdditional Hints (Decrypt)

Oryrrs urg ireunny
Reyrora Fvr qvr Trfpuvpugr

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

83 Logged Visits

Found it 69     Didn't find it 1     Write note 1     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 5     Update Coordinates 1     Post Reviewer Note 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 11 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated: on 2/4/2017 2:22:29 AM (UTC-08:00) Pacific Time (US & Canada) (10:22 AM GMT)
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page