Skip to content

This cache has been archived.

Verajan: Nu het doek valt over de Geotour, valt het mee over rondje Kn-H, wat intussen zijn tijd wel heeft gehad.
We willen iedereen bedanken die de caches kwamen zoeken, die ons leuke logs schreven, favopunten uitdeelden of foto's postten.
Het was ons eerste rondje, waarmee we ook toen al, onze gemeente wilden tonen.
Laat ons het einde dan ook zien, als een uitdaging voor iedereen, om deze vrijgekomen plekjes te benutten om er iets nieuws mee te doen!

More
<

Kn-h 2 Het Kalf

A cache by Verajan Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/10/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


De reeks ‘Rondje Knokke-Heist’ wil een aangename rondrit in de gemeente maken, maar net iets anders tonen dan de meest toeristische troeven. Onderweg verstopten we 10 tradjes en 1 bonus, en we deden ons best om dit telkens op een andere manier te doen. Als je het rondje met de fiets wil doen raden we de parking aan op N 51° 19.390 E 003° 17.455. Hier staat je auto veilig en gratis  op de parking voor de parkbegraafplaats (altijd toegankelijk) terwijl je ongeveer 25 km fietst. O ja, vergeet de cijfertjes niet te verzamelen die je in de potjes vindt(ze staan ook bij het nietje van het logboekje), je hebt ze nodig om de bonuslocatie te ontcijferen!, je hebt ze nodig om de bonuslocatie te ontcijferen!

We geven per trad een woordje toelichting over de te volgen weg naar de volgende cache om je de leukste weg te laten kiezen.

 

De locatie: Je reed net door het hart van het kalf, dit is het oudste gehucht van Knokke. Oorspronkelijk heette deze buurt Oosthoek, maar deze naam is overgegaan op een iets oostelijker gelegen wijk. Daarna werd het vernoemd naar zijn Kalfmolen en zijn herberg ’Het Kalf’. In de 19° eeuw nam hier de bevolking toe en de herberg werd als gemeenthuis gebruikt. In deze tijd bestond de badplaats Knokke nog niet en woonden de meeste inwoners van Knokke in deze buurt.

De weg naar het IJzerpark: Zowel met auto en fiets kies je de kortste weg(2.3Km) die je onder meer door het Koningsbos en de Zoutelaan leidt.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.