Skip to Content

This cache has been archived.

bucar: Kdor si še ni ogledal fotografij na strani TBja (http://coord.info/TB5JJN1), ki je poletel v vesolje, natančneje na Mednarodno vesoljsko postajo ISS - toplo priporočamo!
Težko predstavljivo, da je človek v resnici tam gor, da dejansko vidi (in slika) Zemljo s take razdalje... Da si sploh vzame čas za to!
Hvala vsem za družbo in prijetno jutro daljnega novembrskega jutra leta 2013.

More
<

Polet v vesolje - Geocaching in Space

A cache by bucar Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Thursday, 07 November 2013
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: not chosen (not chosen)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Srečanje med izstrelitvijo plovila z novo posadko na mednarodno vesoljsko postajo.


GC in Space logo

 

7. novembra 2013 okoli 5:10 zjutraj po našem času bo z ruskega raketnega izstrelišča Bajkonur poletela 38. posadka mednarodne vesoljske postaje (ISS), v kateri so Japonec Wakata, Rus Tyurin in Američan Mastracchio.

Mastracchio, novopečeni geocacher, bo s seboj odnesel travel bug TB5JJN1 in po treh letih poskušal narediti FTF na tamkajšnjem 5/5 zakladku. Držimo pesti, da mu bo uspelo ;-)

V čast temu vesoljskemu dogodku bo Groundspeak vsakemu, ki se udeleži dogodka ob tej priložnosti v geocacherski profil prilepil suvenirček "Geocaching in Space". Tu je vaša priložnost. Dobimo se

v četrtek, 7. novembra 2013 ob 5h zjutraj

 

približno na navedenih koordinatah (bife na novem avtocestnem počivališču). Poskušali bomo spremljati lansiranje iz Bajkonurja v živo na kakšni elektronski napravi.

Če to ne bo mogoče, se bomo ob skodelici kave za dobro jutro kratkočasili z astronavtskimi zgodbami: od srečanj, ki ste jih morda imeli z njimi, obiskov vesoljskih centrov po svetu, ogledom znamk, ki jih boste prinesli iz svoje zasebne zbirke in so posvečene poletom v vesolje, do več kot desetletje starih zgodb o obisku ruskega kozmodroma Bajkonur, od koder bo izstrelitev. Lahko si boste ogledali fotografije iz Bajkonurja in pobožali originalno zaščitno ploščico ruskega raketoplana Buran - relikt nekdaj mogočne ruske vesoljske industrije. Skratka - jutro posvečeno poletom v vesolje!

Zaradi zgodnje ure (ni lahko biti astronavt!), je težavnost zvišana. Poleg tega se logbook predvidoma odpre ob vžigu motorjev in zapre, ko se loči še tretja stopnja potisne rakete in Soyuz postane samostojno plovilo (razvije sončne celice in antene in samostojno nadaljuje pot). Takrat bo na višini 195 km. Znate ugotoviti, koliko časa potrebuje za to?

ENGLISH: To celebrate the Geocaching in Space and earn a souvenir, we will meet on Thursday, November 7th at 5 AM at the given coordinates. Due to the early hour the difficulty is increased. Logbook opens at launch and closes on 3rd stage booster separation.

 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

85 Logged Visits

Write note 8     Archive 1     Will Attend 35     Attended 40     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 15 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.