Skip to Content

This cache has been archived.

Thymallus Thymallus: Cache archived.

More
<

John Deere

A cache by Tegev Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 1/6/2014
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Täytyyhän Janakkalan kunnan alueella traktorisarja olla. Kätkön FTF-löytäjä voi halutessaan jatkaa sarjaa seuraavalla traktorimerkillä mikä mieleen tulee, mitään velvotteita ei ole.

Joulupukki jätti kätköön kaksi pakettia, joista kaksi nopeinta kätköilijää, jos ovat olleet kilttejä, voivat valita itselleen mieleiset. Paketeissa lukee ohjeellinen kohderyhmä.

Sarjan kätköt
1. Zetori by lumikki10
2. Case by Prynde
3. Titan by Att02
4. John Deere by Tegev
5. Valmet by Prynde

Virallisesti se on John Deere ja isäntämiehet sanovat sitä Jontikaksi. Mutta meille, erään tietyn vuosikurssin hevosagrologiopiskelijoille, se oli ja tulee aina olemaan Jomppe.

Olihan niitä muitakin kun Jomppe. Oli keltainen Ronsu, jolla oli vakavia ongelmia saada etukuormaimensa pysymään jämäkästi ylhäällä. Oli valkoinen Valmetti joka ei käynnistynyt, tai käynnistyi se kun joku sitä aikansa ronkki, ja sitten sitä ei saanut sammuttaa. Sinne jäi pellolle yksikseen hyrisemään päiväkahvien ajaksi. Mutta Jomppe, se oli meidän lemppari. Tai ne, eihän yksi riittänyt. Mutkattomasti toimiva, hommat hoitava Jomppe, jolla aurat kääntyivät yhdessä hydrauliikan puhahduksessa ja vaihteiden vaihto hoitui hellällä otteella. Kerran hairahduttiin ihailemaan vierailulle tullutta jättimäistä uutta Valmettia, mutta se oli jo niin iso että mitä sillä ois tehny? Ei oo meillä peltoja sen kynnettäväksi. Jatkettiin Jompen fanittamista.


Tegev ja Jomppe

Jompet ovat lähtöisin Ameriikan mailta. 1837 seppä ja keksijä John Deere teki teräksestä auran, joka pystyi preerian sitkeään maaperään, ja siitä se sitten lähti. Kehittivät ajettavan auran ja maissinkylvökoneen ja kaikkia sellaisia edistyksellisiä juttuja 1800-luvulla. Polkupyöriäkin tekivät ennen traktoreita. Sitten 1918 ostivat Waterloo Boy -traktoreiden valmistajan, ja 1923 kaikenlaisten taloushässäköiden ja romahdusten jälkeen vihdoin saivat aikaiseksi oman traktorin, ensimmäisen Jompen, josta tuli tietysti heti hirveän suosittu. Puimureitakin alettiin tehdä, ja toiseen maailmansotaan armeijan traktoreita, lentokoneiden osia sun muuta. Nyt Deere & Company on jättimäinen monikansallinen yhtiö ja traktoreiden lisäksi sitä voi hankkia itselleen vaikka John Deere ruohonleikkurin tai kaivurin tai kumisaappaat. Onni ois oma Jomppe-mönkijä.


Iäkäs Jomppe

Kuvat herina79 ja Tegev

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

266 Logged Visits

Found it 250     Write note 7     Archive 1     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Update Coordinates 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.