Skip to Content

This cache is temporarily unavailable.

2Fast2Curious: Käydään huoltamassa kun lumet sulavat.

More
<

Z niin kuin Zombie - Kainuu Alphabet Z

A cache by 2Fast2Curious Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/10/2013
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Älä mene talon asuintiloihin sisälle, kätkö ei sijaitse siellä!


Tämä kätkö on Kainuu Alphabet- sarjan 26. kätkö Z. FTF:n löytäjän toivotaan tekevän seuraavan kätkön (eli Å:n) noin kahden-kolmen viikon kuluessa. Seuraava kätkö voi olla helppo tradi, multi tai mysteeri. Miksei eventtikin jos siltä tuntuu. Kätkön saa sijoittaa koko Kainuun alueelle eli hyväksyttäviä kuntia ovat Kajaani, Sotkamo, Kuhmo, Ristijärvi, Paltamo, Vaala, Hyrynsalmi, Puolanka tai Suomussalmi. Mikäli tunnet, että haluat tehdä sarjan seuraavan kätkön, mainitse se ftf:ää logatessasi. Muussa tapauksessa seuraavan kätkön tekee joku muu. Näiden ohjeiden olisi hyvä olla myös sarjan muissa kätköissä, jotta sarja jatkuisi.

Zombi (usein myös muodossa zombie) on voodoouskontoon yhdistetty olento. Voodoon mukaan kuollut henkilö voidaan herättää eloon, jonka jälkeen hän jää rituaalin suorittaneen alaisuuteen. Yhtään ”oikeaa” zombia ei ole päästy tutkimaan.

Alkuperä

Afrikkalaisperäinen voodoo-uskonto vallitsi Haitissa vapaasti maan itsenäistyttyä ja pitkälti samalla eristäydyttyä muusta maailmasta vuodesta 1804 lähtien. Vuonna 1810 sana zombie mainittiin ensimmäisen kerran englanninkielisessä kirjassa History of Brazil, jossa se viittasi länsiafrikkalaiseen jumalaan. Afrikasta zombimytologia levisi Haitiin, missä uskottiin yleisesti noituuteen. Haitissa zombien uskotaan olevan bokoriksi tai hounganiksi kutsuttujen voodoo-pappien kuolleista tuomia ihmisiä. Joskus zombiksi muuttaminen oli rangaistus, mutta usein heidät tarkoitettiin orjiksi. Haitissa säädettiin vuonna 1835 laki, joka kielsi zombiksi muuttamisen. Haitin rikoslain artiklan 236 mukaan kuolemaanjohtamattomien mutta pitkiä horrostiloja aiheuttavien aineiden hallussapito rinnastettiin murhan yritykseen. Jos aine aiheutti ihmisen näennäisen kuolemisen ja hautaamisen, teko luokiteltiin murhaksi. Yhdysvaltalainen Willian Seabrook kirjoitti Haitissa asuttuaan vuonna 1929 kirjan The Magic Island, jolla hän toi Haitin zombi-perinteen muun maailman tietoisuuteen.

Zombiet elokuvissa ja peleissä

Populaarikulttuurissa zombi on henkiin herätetty ruumis, joka ei muista mitään, on yleensä hyvin kömpelö ja jonka ainoa tehtävä on syödä kaikki elävä mikä sen eteen sattuu. Zombit ovat lähes aina ihmisiä, mutta toisinaan kuvataan myös eläinzombeja. Tyypillinen zombi on voimakas ja kestää kivutta suuretkin fyysiset vauriot, mutta myös hidasliikkeinen ja vähä-älyinen. Zombi tapetaan vaihtelevin tavoin; joskus ne voi tappaa siinä missä tavallisenkin ihmisen. Useimmiten sen voi kuitenkin tappaa ainoastaan joko tuhoamalla sen aivot, tappamalla sen herättäjän tai katkaisemalla selkärangan. Parhaiten tunnettu zombifiktion laji on elokuva; paremmin kreivi Draculana tunnettu Bela Lugosi tähditti Valkoinen Zombie -elokuvaa jo vuonna 1932. Eräs legendaarisimmista zombie-elokuvista on George A. Romeron pienellä budjetilla tekemä Elävien kuolleiden yö sekä sen jatko-osat, jotka loivat nykyisin populaarikulttuurissa tyypillisen zombin prototyypin. Videopeli- ja elokuvateollisuudessa zombit ovat suosittuja massahirviöitä, jotka hyökkäävät aina ryhmässä tai suurissa laumoissa, esimerkkinä Resident Evil -pelit ja niiden pohjalta tehdyt elokuvat. Quake oli yksi ensimmäisistä peleistä, joissa zombeja esiintyi – siinä ne paiskoivat pelaajaa omasta ruumiistaan repimillä lihankimpaleilla. Pienoinen zombi-buumi koettiin 2000-luvulla, jolloin ilmestyi paljon aihetta käsitelleitä elokuvia, muunmuassa 28 päivää myöhemmin (2003), I Am Legend (2007) ja World War Z (2013) sekä televisiosarja The Walking Dead (2010).

Lähde: wikipedia

Zombiet Kajaanissa

Kajaanin Hevossuon alueella on joidenkin lähteiden mukaan nähty Zombien nousevan öisin suosta ja haahuilevan Hevossuontiellä. Muista siis kätköllä liikkuessasi tarkkailla ympäristöäsi mahdollisten elävien kuolleiden varalta.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

285 Logged Visits

Found it 268     Didn't find it 7     Write note 5     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.