Skip to content

This cache has been archived.

Pirkanmaa United GC: Arkistoon...

More
<

Maker Madness - Takaisin koulunpenkille!

A cache by Pirkanmaa United GC feat. kaskas Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, 05 April 2014
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   not chosen (not chosen)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Back to School! What: 'How-to' workshops for geocachers
Where: Atala elementary school, Tampere
When: 5.4.2014 12:30-16:00

In the spirit of Maker Madness, “Pirkanmaa United Geocachers” is hosting an event to celebrate the great geocache makers. This Event is titled “back to School” and there will be several workshops or lectures for example about Earthcaches, Wherigos and also about programs that help users in geocaching. There will also be open info stand for newbie geocachers and local geocaching shop will also be introducing its items for geocachers. Anyone who logs an “Attended” at a registered Maker Madness event will earn a Maker Madness souvenir.

Takaisin koulunpenkille! Mitä: Koulutustilaisuus
Missä: Atalan koulu, Tampere
Milloin: Lauantai 5.4.2014 kello 12:30-16:00

Kukaan ei voi sanoa tietävänsä kaikkea! Eli tervetuloa takaisin koulunpenkille ja perehtymään uusiin mielenkiintoisiin asioihin. Alla esiteltynä tällä hetkellä listatut pikakurssit ja mikäli jokin aihe mielestäsi puuttuu, kerro ihmeessä se meille!

Kaikille osallistujille on luvassa Maker Madness -souvenir.

Lisäys 9.3.2014: Ilmoittautuminen vihdoin avattu. Jokaiselle kurssille on erillinen ilmoittautumislomake alempana kurssikuvauksen yhteydessä. Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoitathan, jos joudut perumaan osallistumisesi, jotta voimme vapauttaa paikan jollekin toiselle innokkaalle.

Geokätköilyn alkeiskurssi Olet kuullut tästä hauskasta harrastuksesta, mutta et tiedä, miten aloittaa? Geokätköilyn aloittelijakurssilla luot itsellesi oman kätköilijätunnuksen ja opit käyttämään kätköilysivuja. Tutustut eri geokätkötyyppeihin ja siihen, miten ja millä kätköjä voi etsiä ja mitä pitää tietää vaikeus- ja maastotähdistä, attribuuteista, kätköilyetiikasta sekä jokamiehenoikeuksista. Kurssin kesto noin 1h, jonka jälkeen käymme etsimässä lähistöltä yhden geokätkön.

Ajankohta: 13:30-14:30

Tälle kurssille ilmoittautumiset 30.3. mennessä suoraan luennoitsijan sähköpostiosoitteeseen tai LOMAKKEELLA.

EarthCache/Geokohde

Geokohde tarjoaa Geologiaan liittyvän oppitunnin kuvauksessa annetuissa koordinaateissa sijaitsevalla ainutlaatuisella geologisella kohteella tapahtuvan vierailun avulla. Usein Geokohde keskittyy yhteen kohteessa esiintyvään geologiseen ilmiöön. Kuvaus ja loggaustehtävät yhdistyvät siis opettamaan ja korostavat sitä mikä on ainutlaatuista ja kiinnostavaa kohteessa.

Tällä kurssilla selvitetään mitä geokohteet ovat ja mitä erityistä niiden tekemisessä on huomioitava.

Ajankohta: 13:15-14:15
Ilmoittautuminen kurssille TÄSTÄ

Geocache.fi

Geocache.fi on itsenäinen suomalainen sivusto, joka tarjoaa Geocaching.com -sivuston kätkötiedot suomalaisten kätköilijöiden käyttöön sekä näihin tietoihin pohjautuvia lisätietoja kuten tilastoja.

Kurssilla tutustumme Geocache.fi:n tarjoamiin palveluihin ja perehdymme tarkemmin sen tarjoamiin lisätoiminnallisuuksiin kuten karttahakuihin, kätkökoreihin ja tilastoihin. Kurssi koostuu toiminnallisuuksien läpikäynnistä ja sen jälkeen on mahdollisuus esittää lisäkysymyksiä.

Ajankohta: 15:00 - 16:00
Ilmoittautuminen kurssille TÄSTÄ

GSAK

GSAK eli Geocaching Swizz Army Knife on monipuolinen työkalu, jolla reittipisteitä voi koota tietokantoihin, suorittaa erilaisia muokkaustoimenpiteitä ja lopuksi vaikka tallentaa moniin tiedostomuotoihin. Työkalulla onnistuu myös tiedonsiirto GPS-laitteisiin.

Kurssi koostuu toiminnallisuuksien yleisestä esittelystä ja tämän jälkeen keskitytään osallistujia kiinnostaviin toiminnallisuuksiin.

Ajankohta: 13:00-14:30
Kurssi täynnä

Wherigo

Wherigo-kätköihin kuuluu yhteensopivassa laitteessa pelattava pelitiedosto. Wherigo-pelit voivat hyödyntää laitteen paikkatietoja seikkailun rakentamisessa. Pelin läpi päästyään saat varsinaisen kätköpurkin sijainnin selville.

Wherigo-koulutus on jaettu kahteen erilliseen osaan.

Peruskurssilla käydään läpi miten Wherigoja haetaan ja mitä laitteita ja ohjelmia siihen tarvitaan.

Ajankohta: 14:45-16:00
Ilmoittautuminen "Näin etsit Wherigoja"-kurssille TÄSTÄ


Jatkokurssilla oletetaan, että Wherigojen hakeminen ja tarvittavat laitteet ovat kaikille tuttuja. Pohjatietoina toivotaan useampia haettuja Wherigoja. Kurssilla perehdytään siihen, miten itse voit itse tehdä oman Wherigon ja julkaista sen. Kurssi kestää koko tapahtuma-ajan!

Ajankohta: 12:30-16:00
Ilmoittautuminen "Näin teet Wherigon"-kurssille TÄSTÄ

*** ******************** **** ********************* ***
Huom.

Wherigon jatkokurssi
Pohjavaatimukset Wherigojen tekokoulutukseen:

- Kannettava tietokone windows käyttöjärjestelmällä. Urwigo ei toimi linuxissa tai omppuvehkeissä.

- internet-yhteys koulutuksen ajaksi (mieluiten 3g tmv), useampi voitte jakaa useamman kesken. Oma yhteyteni ei riitä varmaan kaikille ja on varattu demokäyttöön.

- Uusin Urwigo asennettuna koneella. Latauslinkki: Urwigo

- Mikäli mahdollista niin: perusymmärrys muuttujista ja edes jonkinlaista kevyttäkin skriptaamis- tai koodaustaustaa, se helpottaa paljon.

- Kynä ja muistiinpanolehtiö, asiat eivät varmasti muistu mieleen sitten kotona ilman kattavia muistiinpanoja.

Koulutuksessa keskitytään Urwigoon, ja luodaan sillä perus wherigo: kolme aluetta ja kysymys yhdellä alueella. Tarkoitus on että koulutuksen jälkeen teillä on malliesimerkki jota voi tuunata lisää avustuksella tai ilman.

Mikäli on halukkaita niin voin näyttää muutamia lisäjuttuja sitten koulutuksen jälkeen. Toiveissa on että koulutukseen tulijat olisivat paikalla tiiviisti koko koulutuksen keston, kesken mukaantulo ei oikein koulutuksen luonteesta johtuen onnistu.

Muuta mainitsemisen arvoista.Kaikki kurssit pidetään luokkahuonekoulutuksena maksimissaan noin 15-20 henkilöä kerrallaan kurssista riippuen. Paikkoja on siis rajoitetusti. Rajoitetusta ajasta ja mahdollisesti laajentuvasta tarjonnasta johtuen kaikkien ei ole mahdollista osallistua kaikkiin koulutuksiin. Visaisia kysymyksi ävoi koko tapahtuman ajan tulla esittää infopisteelle, jossa PUGC ja ainakin osa luennoitsijoista päivystävät. Yritetään yhdessä etsiä vastauksia kysymyksiin. Menossa mukana myös Pirkanmaan virallinen geokauppias koko arsenaaleineen. Samalla on siis mahdollista tehdä hankintoja. Ja vaikka turvallisuussyistä emme saakkaan viritell ä nuotiota sisä tiloihin ja keitellä nokipannukahveja, niin eiköhän kahvinkeitin laula hoosiannaa koko miitin ajan. Eli kahvia luvassa ja mahdollisesti jotain kivaa pientä lisuketta. Ja loppuun pieni lisähuomautus. Ohjelmaan saattaa tulla muutoksia, sekä sisällön että aikataulujen suhteen. Onhan kyseessä täysin talkoo- ja vapaaehtoisvoimin toteutettu tapahtuma.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.