Skip to content

Samuli Paulaharjun synnyinpaikka Traditional Geocache

Hidden : 12/29/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Peruskätkö Kirjailija Samuli Paulaharjun synnyinpaikalla, Jurvaan menevän tien varrella. Paikalla on pensasaidalla rajattu alue, jossa muistomerkki ja istutuksia. Purkissa on logivihko, kätkötiedote, kynä ja teroitin. Kätköpurkkiin mahtuu pienehköt kulkijat/kolikot. Auton saa parkkiin kätkön läheisyyteen.

FTF:n löytäjälle palkinnoksi Led-lamppu.


Kirjailija Samuli Paulaharju syntyi Kurikassa 14.04.1875. Kuoli Oulussa 06.02.1944.

Kirjailija Paulaharju valmistui opettajaksi Jyväskylän Seminaarista v. 1901. Hän muutti Ouluun v.1904. Siellä hän työskenteli Oulun kuurojen koulussa käsityönopettajana sekä Oulun museon hoitajana.

Paulaharju alkoi tehdä kesäisin kansanperinteen keruumatkoja, hän tapasi ihmisiä, haastatteli heitä ja kirjoitti muistiin tuhansia sivuja vanhojen kertomuksia entisistä tavoista, taioista ja tapahtumista yli neljänkymmenen vuoden aikana. Paulaharju otti myös keruumatkoillaan runsaasti valokuvia ja hän piirsi taidokkaasti kohteita ja vanhoja esineitä. Matkat hän teki pääosin jalan -satoja, jopa tuhat kilometriä kesässä.

Talvisin Samuli Paulaharju työsti kesäisten keruumatkojen tuloksia julkaistavaksi. Aikalaisten kertomusten mukaan tämäkin työvaihe toteutettiin äärimmäisen pikkutarkasti.

Paulaharjun elämäntyön tunnettuuden parantamiseksi ja hänelle tärkeiden kansanperinteen keräämisen ja julkaisemisen sekä perinteisen käsityötaidon ja rakentamistaidon edistämiseksi on perustettu Samuli Paulaharjun Säätiö.

(Lähde: Wikipedia - Samuli Paulaharju)

Additional Hints (No hints available.)