Skip to Content

This cache has been archived.

santa pepa team: Lo archivamos quizás algún día que podamos lo hagamos renacer con algún nuevo brico.
Gracias a todos los que habéis pasado para visitarlo.
Un saludo del equipo santa pepa team

More
<

SPM 4 - El Casal d’Avis (LESPM)

Hidden : 01/05/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Cache manufacturado y escondido por: geocachingpeluti & Laperlanegra (Santa Pepa Team)

Este cache forma parte de una serie de caches para conocer Lugares Emblemáticos de Santa Perpetua de Mogoda, espero que lo disfrutéis.

Aquest catxe forma part d'un a serie de catxes per coneixer Llocs Emblematics de Santa Perpetua de Mogoda, desitjo que us agradi.


Santa Perpètua de Mogoda, al límit amb el Vallès Oriental, posseeix un patrimoni arquitectònic important, com ara el conjunt de Mogoda (fortificació al voltant del castell de Mogoda), el nucli de Santiga (conjunt d’edificis) i, el castell de Can Taió o Torreferrussa, entre d’altres, que podem trobar al camí del Vallès Natural.

El camí comunica Santa Perpètua de Mogoda amb Palau-solità i Plegamans per una banda, vorejant la riera de Caldes i els Horts de Mogoda, amb Montcada i Reixac per la part més sud, i passant pel bosc de Can Taió i el castell de Can Taió, i amb Polinyà i Sabadell, des d’on es travessa el bosc de Santiga.

Població: 19.486 hab. (2002) Superfície: 15,83 km2 Altitud: 74 m.

PRINCIPALS ESDEVENIMENTS Festa Major d’Estiu (1r diumenge de setembre) Aplec de la Sardana (1r diumenge de maig) Aplec de Santiga (2n diumenge de setembre) Festa Major d’Hivern (7 de març) Festa de l’Arbre (principis d’abril) Concerts de tardor a Santiga (diumenges de novembre)

ALTRES ACTIVITATS CULTURALS I ESPORTIVES Trobada de Balls de Gitanes (Diumenge de Rams) Els Tres Tombs (1r cap de setmana de febrer) Mostra de Teatre Amateur (mesos d’octubre i novembre) Trobada de Gegants (diumenge posterior al 7 de març) Fira de Comerç al Carrer (finals de setembre, edició biennal) Trobada de Puntaires (1r cap de setmana de març) Concurs d’Escultura a l’Aire Lliure (juliol) Premi Santa Perpètua de Poesia i Contes Breus (gener-març) Beca de Recerca Santa Perpètua (concurs biennal) Concurs de Música de Cambra Genís Sala (maig)

LLOCS D'INTERÈS La Granja. Espai Cultural. Tel. 93 560 01 03 Museu Municipal. Tel. 93 560 01 03 Fax 93 560 76 56 Arxiu. Tel. 93 560 62 22 Biblioteca. Tel. 93 560 62 22 Escola Municipal de Música. Tel. 93 560 0103 Espai 1 i Espai 2 (sales d’exposicions). Tel. 93 560 01 03 Centre Parroquial Centres cívics

ADRECES D'INTERÈS Ajuntament Pl. de la Vila, 7 Santa Perpètua de Mogoda Tel.: 93 574 32 34 Fax: 93 560 74 98 Web: http://www.santaperpetua.com e-mail: stperpetua@stperpetua.diba.es

El Casal d’Avis

El Casal d’Avis és un edifici d’estil colonial caracteritzat per un bon aprofitament de la llum natural gràcies a les seves tres terrasses amb balustrada. A la façana que dóna a la Rambla hi ha una galeria amb columnes estriades, de base quadrada i capitells florals. La distribució interior, inspirada en les cases romanes, també ajuda a l’aprofitament de la llum exterior. Amb un pati central a doble alçada, la planta té forma de creu amb la zona de dia a la planta baixa i els dormitoris a la planta pis. A la planta posterior de la casa, unes escales condueixen al jardí on hi ha l’edifici de l’antic garatge. A la cantonada oest de la casa hi ha una torre de quatre plantes que fa de mirador.
La casa va ser adquirida per l’Ajuntament el 1981 a Domingo Tura Ricart, un “indiano” perpetuenc que al seu retorn de fer les amèriques va voler comprar la que ell considerava la millor casa del poble: la del senyor Andreu Farré.

L’any 1929, Andreu Farré, rendista barceloní, va voler fer-se una torre d’estiueig a Santa Perpètua, per la qual cosa va comprar un antic camp d’alfals on a principis del segle XX s’havia instal•lat l’envelat alguna festa major. L’edifici dissenyat pel senyor Farré tenia forma octogonal i el sarcasme popular va començar a denominar la casa com “los caballitos”. Molest, Farré va intentar vendre la casa però en no trobar comprador va decidir enderrocar-la i fer-ne una de nova, la que nosaltres podem veure i els nostres avis gaudeixen.

Localització: Plaça de la Vila, 9-10 / Rambla/ carrer del Montseny

 

ATENCIÓN CON LOS MUGGLES, SER DISCRETOS!!!!! Una vez encontrado dejarlo en la misma posición, por favor!!!

El contenedor es de tamaño pequeño y contiene el logbook y un lápiz pequeño.

 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

212 Logged Visits

Found it 180     Didn't find it 9     Write note 5     Archive 1     Temporarily Disable Listing 4     Enable Listing 4     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 2     Update Coordinates 4     

View Logbook | View the Image Gallery of 8 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.