Skip to Content

This cache has been archived.

Mr & Mrs Hagelslag: Helaas gaan er een heel aantal van onze caches het archief in! Het onderhoud vraagt teveel tijd en men heeft weinig geduld... Ons leven heeft momenteel iets minder tijd voor geocaching, dus vandaar...

Bedankt voor alle finds, de leuke logs, de foto's en meer...

More
<

Welkom in Haren 02

A cache by Mr & Mrs Hagelslag Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/10/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Sinds mei 2013 wonen wij in het mooie dorp Haren, een gezellig, groen en rustig dorp waar wij ons erg welkom voelden na onze verhuizing.

Wij hopen dat jullie je net als ons, erg welkom zullen voelen en daarom zeggen wij: Welkom in Haren!


Haren is een dorp en gemeente in Noord-Nederland, in de provincie Groningen. De gemeente beslaat een oppervlakte van 50,70 km² (waarvan 4,10 km² water) en omvat naast het gelijknamige hoofddorp Haren de dorpen Onnen, Glimmen en Noordlaren. De gemeente Haren ligt direct ten zuidoosten van de stad Groningen. Mede door die ligging is het een typische forensengemeente. Het dorp Haren is dan ook een villadorp; het wordt wel het Wassenaar van het Noordengenoemd. Het dorp Haren telt, volgens de gegevens van het CBS, inclusief de wijken Oosterhaar, Voorveld en Hemmen ongeveer 15.255 inwoners.

In de jaren 1892-1919 liep door Haren langs de Rijksstraatweg een paardentramverbinding van de TMZG van Groningen naar Zuidlaren. Van 1921 tot 1939 reed hier de elektrische tramlijn naar De Punt van de Gemeentetram Groningen. Twee bijbehorende wachthuisjes bestaan nog steeds.

In de periode 1910-1935 ontwikkelde het bescheiden dorp Haren zich tot een villadorp. Deze groei vond plaats in de ambtsperiode van de bouwlustige burgemeester Boerema. Hij had ambitie om het dorp uit te laten groeien tot vestigingsplaats van de beter gesitueerde forenzen uit stad Groningen en Ommelanden. Volgens de planning had Haren moeten groeien naar 35.000 inwoners in 1940. De crisis van de jaren 30, de Tweede Wereldoorlog en de daaropvolgende wederopbouw hebben ervoor gezorgd dat die plannen slechts gedeeltelijk zijn gerealiseerd.

Anno 2008 telde Haren circa 18.700 inwoners. In de 21ste eeuw streeft Haren naar gecontroleerde en bescheiden groei. De huizen zijn zeer geliefd vanwege de aantrekkelijke bouwstijlen, ruime tuinen en veel groen. Een deel van Haren is beschermd dorpsgezicht. Verder staan in de gemeente diverse rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten.

Haren is na een onderzoek naar de kwaliteit van Nederlandse gemeenten door opinieweekblad Elsevier in juni 2011 en 2012 gekozen tot beste woongemeente van Nederland. De gemeente was in de jaren voorafgaand aan 2011 al regelmatig in de top-10 van deze lijst genoteerd, maar eindigde nog niet eerder op de eerste plaats.

Bron: Wikipedia

De cache: 

De caches van deze serie zijn klein, nano-formaat en liggen rondom Haren verspreid. Makkelijk te vinden, maar let op waar je parkeert en op je eigen en andermans veiligheid!!!

De serie: 

In totaal heten we jullie 8 keer welkom in Haren:

Welkom in Haren 1

Welkom in Haren 2

Welkom in Haren 3

Welkom in Haren 4

Welkom in Haren 5

Welkom in Haren 6

Welkom in Haren 7

Welkom in Haren 8

Veel plezier!!!

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.