Skip to Content

<

Rekikoira

A cache by Puuhamiespete Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 1/16/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Rautavaaran Metsäkartanon maisemissa oleva kätkö.

Rekikoiriksi kutsutaan yleisesti pohjoisia koirarotuja, jotka on jalostettu vetämään rekeä lumisessa maastossa. Eskimot ja intiaanit olivat niiden perinteisä käyttäjiä. Nykyään rekikoirakilpailuissa käytetään paljon myös alaskanhuskyja, joiden jalostamiseen on käytetty vinttikoiraa suuremman nopeuden saavuttamiseksi.
Perinteisesti rekikoirat olivat monikäyttöisiä koiria. Niitä on käytetty usein myös metsästykseen tai paimentamiseen, jopa vauvojen imettämiseen. Rekikoiran tulee olla sosiaalinen, koska valjakossa toimii yhtä aikaa monta koiraa.

Valjakkoja on kolme päätyyppiä:
Viuhkatyyppi, jota käyttävät esimerkiksi Grönlannin eskimot. Se sopii aukeille jäätiköille, joissa puista ei ole haittaa. Viuhkatyypissä jokaisen koiran vetoliina kiinnittyy suoraan rekeen. Vetoliinat ovat usein hieman eri pituisia.
Harvemmin näkyvä tyyppi on kahden pääliinan muodostama jono, jossa koirat ovat peräkkäin kahden liinan välissä. Liina on voitu korvata myös aisalla.
Yleisin on pariveto. Siinä keskellä menee pääliina, johon koirat kiinnittyvät sivuliinoilla pareittain. Koirat kytketään pääliinaan myös kaulapannasta lyhyellä liinalla eli seisingillä.
Parivedossa ensimmäisiä lähinnä rekeä olevia koiria sanotaan pyöräpariksi. Niiden tulee olla vankkarakenteisia ja päättäviä vetureita, koska joutuvat välillä vetämään suurimman osan kuormaa. Keulalla taas juoksee johtajakoira tai koirapari. Sillä tulee olla tehtäväänsä oikea luonne. Se kuuntelee ohjaajan komennot ja vie muut perässään. Välissä olevat koirat sijoitetaan tasaväkisin, hyvin keskenään toimeen tulevin parein, vankimmat taakse.

Lähde: Wikipedia
___________________________________________________________________________

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

170 Logged Visits

Found it 167     Write note 1     Publish Listing 1     Update Coordinates 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.