Skip to Content

This cache has been archived.

Bombur1: Eiköhän tämä kätkön elämä ollut nyt tässä: reilut viisi vuotta ja yli neljäsataa löytänyttä [:)] .

Kiitos kätköllä käyneille

More
<

Fågelmossen a.k.a. "Tribute to Lejuset"

A cache by Bombur1 & Papun poppoo Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/24/2014
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä helppo tradikätkö on perustettu kätköilijätoverimme Lejuset:n kunniaksi luonnonkauniin näköalan äärelle.


 

Kätkö on pienehkö regular, ja se on piilotettu hakijaystävällisesti aivan Fågelmossenin luonnonsuojelualueen kulmalle, tien varrelle. Kätkö on normaalioloissa helposti lähestyttävä vaikka pyörätuolilla. Lumisena ajankohtana mahdollisesti muodostuneet lumivallit saattavat lisätä T arvoa kuitenkin jonkin verran.

Kätköpaikalta on hieno näkyvyys keidassuolle ja siellä saattaa nähdä ajankohdasta riippuen hirviä, korppeja, kurkia, ja erilaisia suolle tyypillisiä lintuja.

Suon takana näkyy myös Stormossenin natura-aluetta. Sitä on joskus kairattu ja siitä tiedetään radiohiiliajoitusten avulla että se on syntynyt noin 3350 v sitten ja alueen turvekerroksen kasvunopeus on noin 1,55 mm vuodessa. Koska seutu sijaitsee rannikolla, ovat useimmat alueen suot nuoria. Täällä on tyypillistä, että merestä paljastuneelle maa-alueelle jäänyt pieni notkelma tai matala lahdelma on kasvanut umpeen, jonka johdosta paikalle on muodostunut pieni lampi tai kostea kohta, joka on alkanut soistua.

Fågelmossen-Stormossen suoalue on edustava näyte Rannikko-Suomen keidassoista, joita on ojittamattomina säilynyt hyvin vähän.

Suoalue on erityisen merkittävä edustavan perhoslajiston ansiosta. Alueella on havaittu harvinaisia ja osin uhan-alaisiakin kirjoverkkoperhosia, suotarhayökkösiä, naavamittareita, muurainhopeatäpliä ja rämelehtimittareita. Alueen suojelu on pääosin toteutettu maanomistajien hakemuksesta yksityisinä luonnonsuojelualueina tai alueet on hankittu valtiolle luonnonsuojelutarkoituksiin.

Fågelmossenin alue kuuluu valtakunnalliseen soidensuojeluohjelmaan ja Natura 2000–verkostoon.

Suo jatkuu puuttomana edelleen tien toisella puolella  ratapihan takana. Ratapiha kuuluu osaltaan Kilpilahden teollisuusalueeseen joka on pohjoismaiden suurin öljyjalostuksen ja kemianteollisuuden keskittymä.

 

[Eng] This is a tribute cache dedicated to our dear caching fellow Lejuset. Simple and easy accessible  small regular cache near to nature preserve swamp area.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.