Skip to Content

This cache has been archived.

JasmijnSterre: Gearchiveerd

More
<

6-Bos van Ypey

A cache by JasmijnSterre Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/21/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Oude Ingang hier was vroeger de oude ingang van dit prachtige park/bos echter was hier veel te weinig parkeer plek en mede daarom is de ingang veranderd


~~Vijversburg aka Bos van Ypey

 

Het historische park Vijversburg in Tytsjerk is voor het grootste deel aangelegd in de 19e eeuw. De bezoeker kan wandelen over de vele slingerpaadjes en genieten van Villa Vijversburg, de grot, blauwe koepel, kluizenaarshut, oranjerie, volière, rotstuin, kruidentuin, het theehuis en de collectie beeldende kunst. Het park biedt rust en ruimte. Aan de oostkant liggen twintig woningen, omsloten door een grote tuin. Aan de noordkant bevindt zich een overtuin met als blikvanger een beeld van Rudi van de Wint.
In park Vijversburg vinden regelmatig evenementen plaats, zoals tentoonstellingen van hedendaagse beeldende kunst, muziekuitvoeringen, kerkdiensten in de open lucht en excursies
Op het parkeerterrein is voldoende ruimte voor het parkeren van auto's en fietsen.
Honden en paarden zijn niet toegestaan in het park en op de parkeerplaats. Het is verboden in het park te (brom)fietsen en te vissen.
Het park is het hele jaar open van 08:00 uur tot 18:00 uur.
Het park wordt beheerd door Stichting Op Toutenburg. De naam van de stichting is afgeleid van stadhouder Schenk van Toutenburg, die in 1528 een buitenverblijf aanlegde op de plaats van de huidige woningen.


DEZE CACH IS GEPLAATST MET TOESTEMMING VAN HET PARK


Wilt u zoveel mogelijk op de paden blijven, hier hebben we met plaatsen zo veel mogelijk rekening mee gehouden.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.