Skip to Content

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen 3 maanden hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

More
<

Met STIP op de kaart...Bergschenhoek

A cache by Pwaf Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/24/2014
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Er zijn al zoveel stippen dat Bergschenhoek niet achter kan blijven.

De stip van Bergschenhoek,

ligt aan de Marius Richterlaan. Omdat dit punt in een voortuin gelegen is hebben we de cache verplaatst naar een iets rustiger plek .Plaats hem weer goed terug zodat deze lang mee kan gaan.bergschenhoek

Bergschenhoek is samen met de gemeente Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk op 1 januari 2007 gefuseerd hieruit is de gemeente Lansingerland ontstaan . De gemeente telt ongeveer 56.500 inwoners (2013) en verwacht te zullen groeien naar ongeveer 64.000 inwoners in 2021. De gemeente maakt deel uit van het samenwerkingsverband Stadsregio Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag.

 In 2005 en 2006 werd B-driehoek als werknaam gebruikt voor de drie toenmalige gemeenten, waarna voor de naam Lansingerland werd gekozen.Deze naam is gekozen uit een prijsvraag en komt voort uit de naam Lansingh, de waterstaatkundige landscheiding tussen Delfland en Schieland die tussen de dorpen van de B-driehoek door loopt. De keuze van de naam is symbolisch: de naam van de grens die het gebied altijd verdeeld heeft, verenigt nu de drie gemeenten aan weerszijden van de grens. Met het oog op de spelling is ervoor gekozen om de -h- in Lansingh weg te laten.

 

Op landkaarten wordt de positie van een plaats vaak aangegeven met een kleine cirkel. Bij grotere plaatsen worden de contouren van zo'n plaats weergegeven.

Geocaching.com maakt gebruik van OpenStreetMap en Google maps. Hierbij kun je zoeken naar coördinaten, een straatnaam, plaatsnaam en zelfs een land. Geef je bij Google maps, Google Earth of GPS coordinaten.nl een plaatsnaam in en ga je hierna inzoomen dan zal bij Google maps eerst de plaatsnaam zichtbaar zijn, maar bij verder inzoomen verdwijnt deze. Bij Google Earth en GPS coordinaten.nl gebeurt dit niet. Alle drie hebben gemeen dat je op dezelfde positie in een plaats uitkomt. Wij noemen dit daarom dus: ‘het middelpunt’.Additional Hints (No hints available.) 

Find...

330 Logged Visits

Found it 299     Didn't find it 14     Write note 9     Archive 1     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 13 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.