Skip to content

Pomagajmo zemlji 2014 Cache In Trash Out Event

This cache has been archived.

dr.gumpi: Čas za arhiviranje ...

More
Hidden : Sunday, 27 April 2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   not chosen (not chosen)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:Leto je naokoli. Eno samo leto. Zamenjali so se letni časi, praznovali smo takšne in drugačne obletnice, se veselili, žalostili, doživeli marsikaj. Preslišali smo vrsto opozoril o uničevanju okolja, spreminjanju klime, ropanju naravnih bogastev, uničevanju živalskih in rastlinskih vrst, ustvarjanju mutantov. Ob tem smo odvrgli tone in tone različnih stvari, bolj ali manj nepotrebnih odpadkov. Velikokrat tja, kamor ne sodijo. Kjer počasi razpadajo in povzročajo škodo tako ljudem kot živalim in rastlinam. Naravi v celoti. Mi. Homo sapiens se ponosno imenujemo. A v resnici smo zgolj Homo neglegentes. Nemarneži.

Pa nismo vsi takšni. Kajneda? Zato je prav, da kakšno izmed teh smeti poberemo. Letos znova. Na prav posebna dneva, ko se bo tisoče zakladolovcev po celem svetu združilo z enim ciljem. Narediti naše okolje bolj čisto, bolj prijazno, takšno, kot bi moralo biti.

Naš cilj mora biti prav vsak dan:

-skrbno ravnati z okoljem

-odpadke odlagati tja, kamor sodijo

-skrbeti za ločevanje odpadkov

-očistiti naravno okolje tujkov, ki tja ne sodijo …

Še dosti več o tem, kako lahko skrbimo za okolje in zakaj je to pomembno, si lahko preberemo tukaj: ZloženkaDne 26. in 27. aprila 2014 bo naš cilj predvsem en. Očistiti okolje vsega, kar vanj ne sodi. Pojdimo v naravo, podajmo se do zaklada, ki smo ga sami postavili, katerega že dolgo želimo obiskati ali ki nam je najbolj pri srcu. Preglejmo ob tem grmovje, gozd, travnike, obrežja rek, naberimo vsaj eno vreč(k)o odpadkov. Kjerkoli v Sloveniji. Če imamo s seboj še objektiv, pa le pripnimo sliko nabranega. Tako se bomo še bolj zavedali, da je ukrepanje vsakega posameznika nujno. In hkrati, da smo za svojo okolico vsi skupaj naredili nekaj velikega. Za našo staro znanko. Čudovito modro kroglo sredi vesolja. 

Additional Hints (No hints available.)