Skip to content

This cache has been archived.

cervisvenator: Når et event er over, skal oppføringen arkiveres jf. retningslinjene http://www.geocaching.com/about/guidelines.aspx#event og veiledningen for arrangering av event http://www.geocaching.com/calendar/guide.aspx:

[i]Når et event er ferdig, arkiveres oppføringen av eieren.[/i]

Merk at deltagere fremdeles kan logge eventet, selv om det er arkivert.

More
<

Sorenskrivergården i Hokksund

A cache by Spikerfolket Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, 03 May 2014
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   not chosen (not chosen)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

CITO event starter klokka 08.00 på en forhåpentligvis vakker vårdag, og varer max 1 time (for de som er usikre så er klokka da blitt 09.00>!). Vi drikker masse kaffe, samler søppel på området og satser på en gruppe-FTF når CO publiserer en ny cache i nærheten. Loggboka er klar en time, fra klokka 08.00. CO ordner med søppelsekker, den enkelte tar med hansker selv.


Sorenskrivergården

Eiker Sorenskrivergård ble bygd i 1904, etter at den gamle sorenskrivergården brant to år tidligere. Den er et resultat av en arkitektkonkurranse som ble utlyst av Justisdepartementet. Vinneren var Karl Guettler. Det var meningen at dette skulle bli en prototype for framtidige sorenskrivergårder i Norge, men på grunn av de store kostnadene var sorenskrivergården i Hokksund den eneste som noen gang ble bygget! I dag huser bygningen Øvre Eikers turistkontor og Nøstetangen Museum, som er en avdeling av Eiker og Lågendalen Museum, med utstillinger av Nøstetangen glass og skiftende kunstutstillinger. Mellom hovedbygningen og elva ligger Skriverparken, som er Øvre Eiker kommunes "Tusenårssted".Den arkitekttegnede Sorenskrivergården fra 1904 huser i dag blant annet Nøstetangen Museum og Øvre Eiker Turistkontor. Helt siden 1856 har Eiker, Modum og Sigdal sorenskriveri hatt sin embetsbolig her på Lerberg ved Hokksund. Den gamle Sorenskrivergården brant rett etter århundreskiftet, og det ble utlyst en arkitektkonkurranse da den nye sorenskrivergården skulle bygges. Tanken var at resultatet skulle ble en prototype som kunne brukes ved bygging av alle nye sorenskrivergårder.

Vinneren av konkurransen ble Karl Guettler, en ung norsk arkitekt som var bosatt i Stockholm. Vinnerpremien var 600 kroner. Gården stod ferdig 15. mars 1904, men ble nesten 4 ganger dyrere enn kalkulert. Derfor ble det bare én slik vakker sorenskrivergård i Norge.

Helt fram til 1996 var denne bygningen i bruk som sorenskrivergård. Året etter ble bygningen kjøpt av Stiftelsen Nøstetangen Glasværk, og i dag inneholder den Nøstetangen Museum, som forteller historien om Norges første galssverk og alle de fantastiske kulturminnene som ble produsert der. Dessuten inneholder Sorenskrivergården Øvre Eikers turistkontor, og er dermed et godt utgangspunkt for den som vil utforske Øvre Eiker nærmere.

Mellom Sorenskrivergården og Drammenselva ligger Skriverparken, som ved årtusenskiftet ble utpekt som Øvre Eikers "Tusenårssted". Den vakre parken brukes til ulike typer arrangementer.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.